Şimdi Ara

Tdi mi Tsi mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
0
Favori
5.608
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Ww grubu araç alacağım. Golf ya da jetta bakıyorum. Malum son zamanlar hem benzin hem mazot fiyatı iyice arttı. Dizelin bakımlarının yüksek olması vs. Yılda 15000 km yapıyorum. Bakımlar ve son zamanlardaki fiyatları göz önüne alınca dizel mi mantıklı yoksa benzinli mi?

Bu arada tsi olup lpg uygulamasıda yapıyorlarmış. Lpg uyumu nedir bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim. İyi akşamlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam nerde oturuyorsunuz o büyük bir etken. İstanbulda oturup ful şehir içi trafiğine giriceksiniz Tsi zorlar şehir içi 10 litreden az yakmaz trafikte yani 55 60 kuruşu gözden çıkarın.Tdi alın geçin derim.

Ancak trafik olmayan sakin bi il de yaşıyorsaniz tsi in performansı sessizliği için alınir derim. Trafikte dur kalkta çok yakıyor bu meret.

• Sıvı sistem Lpg uyuyor. Bir enjektör sürekli benzin püskürtmeye devam ediyor. Arac hem benzin hem Lpg yakıyor. Benzine göre hesaplı olur tabiki ancak tam uyumlu Lpg gibi de olmaz. Kıt fiyatları da 3000 TL ile 9000 TL arasında değişmektedir.

• Meteakyol.1 M kullanıcısına yanıt
    Hocam 10000 nüfuslu bir yerdeyim. Trafik yok. Ankaraya eskişehire bursaya yolculuk yapıyorum. Aslına bakarsak sürekli uzun yol gibi düşünün. Şehir içi sadece okula giderken 6 km yol yapıyorum

• Peki tsi arasında 1.2 mi 1.4 mü daha mantıklı ?

• Tsi alın geçin derim ozaman ancak lpg ile ugrasmayin. Fabrika çıkışı olsa mükemmel bişey cidden az yakıyo ama sırf az yakacak diye sonradan takılmış lpg ile ugrasmayin.

Lpg li civic kullanıyorum orjinal olmasına rağmen kış aylarında baya bi benzin yiyor.

• Bütçe yetiyorsa 1.4 tsi 150 lik her konuda mükemmel olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Golf 1.2 tsi mi tdi mi diyenlere..
    11 yıl önce açıldı
    dizel mi lpg mi
    geçen yıl açıldı
    clio mu i20 mi ?
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tsi 10 litre filan yakmıyor hiç trafikten çıkmaması lazım ki anca öyle. Her ne kadar uzun yol yapsanızda yine dizelin avantajı olacaktır birde 15bin km diyorsunuz 10binden düşük olsa belki bakımlarla vs kafa kafaya gelebilir derdim ama benim önerim tdi olur. Eğer tsi düşünürseniz almışken 1.4 alın derim uzun yolda 1.2 ile arasında çok bi fark olmaz.

• Hocam basmayı seviyorum. Yakıt ortalama nedir ? Şuan toyota corolka ver bende. 97 gli ve lpg yok. 7 lt yakıyor ortalama

• Direk tsi alin.Hem.az km hem az trafik.Dizele ekstradan para vermeye hic gerek yok. 1.4 tsi jetta-golf olabilir

• sırf gurultuyu cekmemek için tsi :) trafik olmasa biner miyiz dizele...
  • Arkadaşlar peki manuel mi dsg mi ? Otomatik arabaya karşı hep bi ön yargıyla yaklaşmışımdır. Hangisi daha iyidir? Hangisi daha ekonomiktir

• quote:

Orijinalden alıntı: Hlk88

Arkadaşlar peki manuel mi dsg mi ? Otomatik arabaya karşı hep bi ön yargıyla yaklaşmışımdır. Hangisi daha iyidir? Hangisi daha ekonomiktir

hocam manuel al gitsin problem cıkarma riski yok. trafik yok diyorsun uzun yol diyorsun manuel keyfi baska. hatta dsgye yatıracagın parayı donanıma yatırırsın keyfini surersin
  • 1.2 tsi tavsiye ederim istanbul şehir içi 7.5-8 lt yakıyor. aradaki dizel fiyat farkına deymez.
  • Manuelde çok devirsiz kullanırmıyım diye düşündüm bir an. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim arkadaşlar

• Yav dizelin bakımı nasıl 2 kat pahalı

• 1.4 tsi comfortline manuel golf derim
  • İkilemde kalmışsınız. Aslında marka da seçmişsiniz ama ben yine de yazayım.

Hem az yaksın, hem sessiz olsun, hem iyi kaçsın derseniz optimum araç şudur:

Astra J, 1,4 litre, otomatik, lpg, cosmo donanım. Landirenzo kit ile ortalama 80000' de 1500 lira sibop masrafı ile binilir. Şu lpg fiyatlarla 30 kuruş bile yakmadan 140 beygirin tadı çıkarılır.

• Golf alacak olsam opsiyonlu 1.2 tsi bakardım dizelle aradaki fark çok fazla 1.2 motor dsg ile performansı gayet yeterli vergi avantajı da mevcut

Astra bu segmentte 3. yada 4. Tercihim olurdu

• Dizele gerek yok bence,yıllık yapılan km 15000 civarında olunca dizelin avantajı pek kalmıyor.Aynı kriterlerde TSİ kullanıyorum memnunum.LPG işine girmenizi tavsiye etmem,TSİ ünitelerde verimli olmadığı konusunda çokça bilgi bulabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.