Şimdi Ara

Team 1600mhz CL7 ayarlar ve kitlenme sorunu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • PhenomII 955 BE ile beraber Team 1600 Mhz CL7 (7-7-7-21) DDR3 2x2gb (LV değil) bellek kullanıyorum. Anakart Gigabyte GA-MA785GMT-UD2H.
    Resimlerde görüldüğü gibi işlemci voltajı normal değer olan 1.35v. Ram'ler 1.6 ile 1.9 arası çalışabiliyor. Ben 1.75v veriyorum. Çalışma modu unganged ve herhangi bir overclock denemesi yok.

Öncelikle bilgisayarda bazen mavi ekran verme, bazen renklerin karışıp kitlenmesi, bazen de reset atma sorunları var. Bunlar durup duruken de oluyor ama Prime ile işlemci ve ram testi açınca hemen yapıyor. Sadece işlemci testini yaparsam kitlenme olmuyor ama sıcaklık kısa bir sürede 60c yi geçtiği için testi durduryorum. (işlemcinin tehlike sınırı 63c imiş). OverDrive ile autoclock yaparsam da anında reset atıyor. Vista'nın açılışındaki ram testini yaptığımda sorun bulamıyor. Ama bir şekilde sanki bir ram sorunu var gibi. Uyumsuzluk diye düşündüm ama 32 bit Vista ile film seyrederken veya internette gezerken uzun süre çalışabiliyor.

Sormak istediğim şu:
    1-Bu ramlerin gecikme ve voltaj ayarları nedir. Bu ayarlar yanlışsa bu sorunu yapar mı?
    2- Aşağıda OverDrive ekran görüntüleri var. Gördüğünüz bir yanlışlık var mı? Mesela HT, CoreSpeed gibi değerlerin normali nedir?
    3-İşlemci soğutucusu OCZ vendetta (1) kullanıyorum. OC'siz halde Prime ile 4 çekirdeğe de %100 yüklendiğinde çok çabuk bi şekilde 62c'ye çıkıyor. OC bile yapmadan bu kadar çabuk sınır sıcaklığa çıkması normal mi? Yani işlemciye yüklenen uygulamalar kullanırken hep sıcaklığı kontrol etmek zorunda mı kalacağım. OCZ Vendetta stok fandan daha iyi soğutması gereken bir soğutucu değil mi?

Bu konularda tecrübeli arkadaşların yardımını bekliyorum.

• Eğer aşağıdaki ram ise, ram voltajını 1.9v yapmanız gerekir:

P/N TXD34096M1600HC7DC
    CL-value 7-7-7-21-2T
    Working voltage 1.65V~1.9V
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.