Şimdi Ara

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
14.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hayır AHCI sürücülerini formattan önce kuramazsın. Nereye kuracaksın ki zaten Windows yok.

Sorununun nedenini bilmiyorum. Biostan AHCI yı açacaksın. Onun haricinde zaten Windows 8 de hızlı olması gerekiyor.
    Dediğin hızlar yavaş. Daha hızlı olması lazım. Olmadı Akortek e telefon aç , olmadı diski gönder.

Ama bir arkadaşının yeni nesil bir bilgisayarı varsa olmadı ona götür diski bir de onda dene. Olmazsa Akortek i ararsın.
    Başka diyebileceğim bir şey yok.

Bir de imzandaki karikatür sitesi sanırım kapanmış. İmzanı değiştir istersen..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 5 Haziran 2012; 13:30:40 >
  • Merhaba.
    Onurk;
    İnceleyebildiğim kadarıyla anakartınız sata3 bağlantıları için Marvell kontrolcü kullanılmış. Bu kontrolcünün de tam sata3 performansı veremediği bir çok defa konuşulmuştu. Marvell için son sürücüleri bir deneyin. Yine anakartınızın son bios güncellemesini de yapın.
    Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OverClocK1ng

Hayır AHCI sürücülerini formattan önce kuramazsın. Nereye kuracaksın ki zaten Windows yok.

Sorununun nedenini bilmiyorum. Biostan AHCI yı açacaksın. Onun haricinde zaten Windows 8 de hızlı olması gerekiyor.
    Dediğin hızlar yavaş. Daha hızlı olması lazım. Olmadı Akortek e telefon aç , olmadı diski gönder.

Ama bir arkadaşının yeni nesil bir bilgisayarı varsa olmadı ona götür diski bir de onda dene. Olmazsa Akortek i ararsın.
    Başka diyebileceğim bir şey yok.

Bir de imzandaki karikatür sitesi sanırım kapanmış. İmzanı değiştir istersen..

hocam formattan önce kurdum ve gördü yani bi çok yerde öyle tavsiye edilmiş ha işe yaramıyorsa onu bilemem ama kurmadan attığım formatta sürücüler win8 tarafından yüklenmişti sürücü isminin değişmesinden dolayı kurulduğunu anlıyorum yani benim format öncesi kurulum yaparak yüklediğim marwel sürücüleri bu ad ile gözüküyor aygıt yöneticisinde ama sürücü kurmadan format attığım zaman win 8 sürücüleri görünüyor

bugün arkadaşın dizüstünde denedik diskte sorun yok seq testinde 460-446 skor aldım

• XP de bu degerler normalmidir

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri
  • Bence değil. Sende AHCI kapalı olmalı. Bios tan kapalı olabilir. Biostan AHCI yı aç. Ama bu sefer senin XP çalışmayacaktır. İçine AHCI driverları eklenmiş adam gibi bir XP bul (ille XP olacak diyorsan) onu yükle. O zaman hızlanabilir.

Ya da önce SATA sürücülerini indir anakartının onları kur bir dene. Gördüğüm kadarıyla okuma hızların 468 lerde olduğuna göre sende SATA 3 var demektir.
    Okumada 468 lere ulaşabildiğine göre yazmadaki sorun SATA sürücülerinden olabilir...

Bu arada bu da SATA 2 Windows7 sonuçları:
    Göreceğin üzere 4K da yazma hızın benimkinin 2 katı olması gerekirken benimkinin yarısı nerdeyse. Yani 3.5 kat yavaş.
    4K-64THrd de okuma ve yazmada seninkinin benden yüksek olması gerekirken düşük. Ama erişim sürelerin iyi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 7 Haziran 2012; 13:47:26 >

• quote:

Bence değil. Sende AHCI kapalı olmalı. Bios tan kapalı olabilir. Biostan AHCI yı aç. Ama bu sefer senin XP çalışmayacaktır. İçine AHCI driverları eklenmiş adam gibi bir XP bul (ille XP olacak diyorsan) onu yükle. O zaman hızlanabilir.

Ya da önce SATA sürücülerini indir anakartının onları kur bir dene. Gördüğüm kadarıyla okuma hızların 468 lerde olduğuna göre sende SATA 3 var demektir.
    Okumada 468 lere ulaşabildiğine göre yazmadaki sorun SATA sürücülerinden olabilir...

Bu arada bu da SATA 2 Windows7 sonuçları:
    Göreceğin üzere 4K da yazma hızın benimkinin 2 katı olması gerekirken benimkinin yarısı nerdeyse. Yani 3.5 kat yavaş.
    4K-64THrd de okuma ve yazmada seninkinin benden yüksek olması gerekirken düşük. Ama erişim sürelerin iyi..

biostan ahci modu acip oyle kurmuştum xp yi . tekrar baktigimda biosta ahci modu olarak görünüyor .

win7 yükledigimde ise en alttaki score 500 veya üzeri biseydi ama bir türlü bu driverlerin olduğu bir xp bulamadim. win7 de cok iyi çalıştı ama benim icin onemli olan birkac program sadece xp de caliyor bu yüzden xp kurmak zorunda kaldim yardimci olursaniz sevirim

anakartım asus m488td-v evo usb3 ( floopy girisi yokmuş )

• XP için link PM attım.
  • Team Xtreem S3 120 GB SSD Fw güncellemesi yapabilen yok mu arkadaşlar. Üst tarafta da sorulmuş ama ya hiç kimse bilmiyor yada ciddiye almamış.
  • quote:

Orijinalden alıntı: erginy15

Team Xtreem S3 120 GB SSD Fw güncellemesi yapabilen yok mu arkadaşlar. Üst tarafta da sorulmuş ama ya hiç kimse bilmiyor yada ciddiye almamış.

denedim ama başarısız deyip durdu
  • Ben yapmadım, gerek duymadım.
  • peki arkadaşlar bu bilgisayara bunu almalı mıyım?

bilgisayar HP Pavilion DV6-3010et (sata 2)

almak istediğim SSD ise ; Team 120GB Xtreem S3 Sata3 SSD

eğer olursa alacağım. almamın bir diğer sebebi de ileride laptobu değiştirirsem (problem çıkmadığı takdirde) SATA 3 SSD'yi tam kapasite olarak o zamanda kullanırım diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

peki arkadaşlar bu bilgisayara bunu almalı mıyım?

eğer olursa alacağım. almamın bir diğer sebebi de ileride laptobu değiştirirsem (problem çıkmadığı takdirde) SATA 3 SSD'yi tam kapasite olarak o zamanda kullanırım diye düşünüyorum.

Alabilirsin tabi 120 gb lık bir alan herzaman sistemlerimiz için yeterli olacaktır. Favori oyunlarımızı ve programlarımızı kurmamızdada sıkıntı çıkarmaz. Benim sistemde istiyor ama kısmet artık bir teamde ben alıcam gibi

• quote:

Notebooklara SSD taktığın zaman PC ye göre çok daha fazla hızlanıyor.

Çünkü notebook kompakt bir yapıda olduğu için ısınma olayı da var. Normalde pek çok notebook fazla ısınır.

SSD taktığın zaman, cihazın soğutucuları Diskte ısınma olmadığından dolayı işlemci ve ekran kartını çok daha verimli soğutabiliyorlar.

Üstelik şarj da çok daha fazla gitmeye başlıyor. Kesinlikle al...

• Başka bir ssd markasının Fw nasıl yapıldığını öğrendim ve benzer şekilde yaptım. Yalnız ürünü yeni aldığım için hiç bir değişiklik olmadı zaten güncel Fw yüklüymüş.
  • quote:

quote:

Notebooklara SSD taktığın zaman PC ye göre çok daha fazla hızlanıyor.

Çünkü notebook kompakt bir yapıda olduğu için ısınma olayı da var. Normalde pek çok notebook fazla ısınır.

SSD taktığın zaman, cihazın soğutucuları Diskte ısınma olmadığından dolayı işlemci ve ekran kartını çok daha verimli soğutabiliyorlar.

Üstelik şarj da çok daha fazla gitmeye başlıyor. Kesinlikle al...

Güzel açıklamalar.

• quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Böyle şansın

320 TL
    Corsair GT 120GB
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-force-serisi-gt--cssd-f120gbgt-bk--25-120gb-sata3-ssd.aspx

317 TL
    OCZ Vertex 3 120GB
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/ocz-vertex-3--vtx3-25sat3-120g--25-120gb-sata-ssd---2535-cevirici-dahil.aspx

Ben alınca düşüyor fiyatlar tüh böyle işin

Ulan sen kendin bana Face'ten mesaj attın "Abi bak senin aldığın SSD nin fiyatı düşmüş" diye.
    Ben 393 liraya aldım Team S3 ü , 2 gün sonra 325 liralara düştü. Biz naapalım?

Eeee Allah'ın sopası yok. Sen öyle yapıp gösterirsen bana , Ahh dedirtirsen öyle Allah ta sana böyle gösterir.

Şimdi sen de yan...

NOT: Bu arada bakkalda Cino bulamadım. Eti 3 harfliler vardı sadece...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OverClocK1ng -- 9 Haziran 2012; 11:41:45 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

Böyle şansın

320 TL
    Corsair GT 120GB
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/corsair-force-serisi-gt--cssd-f120gbgt-bk--25-120gb-sata3-ssd.aspx

317 TL
    OCZ Vertex 3 120GB
    http://www.eksenbilgisayar.com/urun/ocz-vertex-3--vtx3-25sat3-120g--25-120gb-sata-ssd---2535-cevirici-dahil.aspx

Ben alınca düşüyor fiyatlar tüh böyle işin

Ulan sen kendin bana Face'ten mesaj attın "Abi bak senin aldığın SSD nin fiyatı düşmüş" diye.
    Ben 393 liraya aldım Team S3 ü , 2 gün sonra 325 liralara düştü. Biz naapalım?

Eeee Allah'ın sopası yok. Sen öyle yapıp gösterirsen bana , Ahh dedirtirsen öyle Allah ta sana böyle gösterir.

Şimdi sen de yan...

NOT: Bu arada bakkalda Cino bulamadım. Eti 3 harfliler vardı sadece...

çok efkarlıyım çooook

Bu camiya PC camiası maalesef ki böyle. Elimizden birşey gelmez, şimdi 320 ye onları da alsak 2 ay sonra 280 e düşmeyeceği ne malum.

Bakalım keyfimize :)

Cino yok mu

• arkadaşar benim win7 de sonuçlarım boyle iyi gibi ama benim asıl meselem xpde buna ayakın degerler almak iistiyorum hangi xpyi kurduysan bu sonucların yarısını verdi (xp ye ihtiyacim var )
    xp de ahci drivelerini bir türkü yükleyemedin lutfen yardim

şu xp konusunda yardimcı olursanız cok sevirim
  • Sana PM den yolladığım linkteki yere o XP yi yapan adama mesaj at. O çözer. Onlar bu işi pîrî...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.