Şimdi Ara

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
14.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eksen'de 300 Lira altına inmiş alacakların dikkatine !!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: *Furious*

quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

arkadaşlar Team Xtreem S3 120 GB SSD'nin yeni firmware'si çıkmış bende akşam farkettim ve de yükledim. hiç öyle SSD çıkar-tak derdim olmadı. dosyayı indirip kurdum ve de oldu. nasıl yapılacağı indirdiğiniz dosyanın içindeki .pdf dosyasında yazıyor. yükledikten sonra sanki biraz daha hızlandı gibi. (SATA 2 olarak kullanıyorum.) 84 mb dosya. indirip problemler olursa sorumluluk kabul etmiyorum.

yükleme için :

Team Xtreem S3 SSD firmware versiyon 5.0.2

FW öncesi ve sonra herhangi bir Test yaptınız mı ?

Hızlanma oldu derken nasıl bir hızlanma ? Kopyalamada mı Win açılış kapanışta mı neyde ?

test yaptım ama buraya koymadım. eve gidince koyarım. bilgisayarın açılış ve kapanış sürelerinde değişim oldu gibi. zaman tutmadım. zaten firmware yaptığım gibi yattım. testleri buraya koyunca sizde karşılaştırma yaparsınız eski ve yeni değerlerle. güncelleme yapmadan önce yaptığım testler bu forumda mevcut. burada ---> http://forum.donanimhaber.com/m_58292774/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58292774

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 7 Ağustos 2012; 10:26:12 >

• quote:

quote:

quote:

arkadaşlar Team Xtreem S3 120 GB SSD'nin yeni firmware'si çıkmış bende akşam farkettim ve de yükledim. hiç öyle SSD çıkar-tak derdim olmadı. dosyayı indirip kurdum ve de oldu. nasıl yapılacağı indirdiğiniz dosyanın içindeki .pdf dosyasında yazıyor. yükledikten sonra sanki biraz daha hızlandı gibi. (SATA 2 olarak kullanıyorum.) 84 mb dosya. indirip problemler olursa sorumluluk kabul etmiyorum.

yükleme için :

Team Xtreem S3 SSD firmware versiyon 5.0.2

FW öncesi ve sonra herhangi bir Test yaptınız mı ?

Hızlanma oldu derken nasıl bir hızlanma ? Kopyalamada mı Win açılış kapanışta mı neyde ?

test yaptım ama buraya koymadım. eve gidince koyarım. bilgisayarın açılış ve kapanış sürelerinde değişim oldu gibi. zaman tutmadım. zaten firmware yaptığım gibi yattım. testleri buraya koyunca sizde karşılaştırma yaparsınız eski ve yeni değerlerle. güncelleme yapmadan önce yaptığım testler bu forumda mevcut. burada ---> http://forum.donanimhaber.com/m_58292774/mpage_1/f_/key_//tm.htm#58292774

Tamam, getirisi olursa ben de yapabilirim.

Eski Fw yi yedekleyebiliyor muyuz peki ?

• Bende update yaptım yalnız bende ılk basta gormedı rapıd storage drıverı sıldım sonra ssd gordu update yaptım bakalım fark olursa soylerım bıraz kullanayım
  • quote:

Tamam, getirisi olursa ben de yapabilirim.

Eski Fw yi yedekleyebiliyor muyuz peki ?

getirisi olmayan bir şeye neden yeni firmware yazılımı sunulsun ki ? mutlaka vardır diye tahmin ediyorum. yedekleme konusu hakkında fikrim yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 7 Ağustos 2012; 11:48:49 >
  • Firmware, ürün kullanılmaya başlandıktan sonra önceden tespit edilemeyen kullanıcı sorunları ortaya çıkıp, biriktikten sonra mümkün olduğunca toplu çözüm amaçlı veya bundan bağımsız olarak önceden planlanmış biçimde getirilir. Eğer stabil ve sorunsuz bir performans söz konusu ise tercih etmeyebilirsiniz ya da benim gibi ota beta atlar beta meta dinlemez önünüze ne gelirse kurarsınız. 2.11 iken OCZ Agility3 aldım. 2.15 çıktı yükselttim bir fark görmedim fakat 2.22'yi kurduktan sonra alet 1 ay SATA II hızında çalıştı sonra BIOS reset ve SATA DEFAULT SPEED uyguladım düzeldi. Sonrasında yaptığım test sonucunda sıralı okuma yazma hızından çalınıp 4K performansının artmış olduğunu gözlemledim. En azından benim anakartta bu durumu gözledim. Tabii konu OCZ...
  • Benim Windows 7'de SP1 yükleme hatası mevcut.

SSD'den evvel Windows HDD de yüklüyken böyle birşey yoktu. SSD de birşey mi engelliyor bunu acaba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yandex

Merhabalar. Aynı disk bende de var ve bazı sorunlar yaşıyorum. İlk önce sistemimi anakartın bios ayarlarından 1. ve 2. deki resimde göstermiş olduğum gibi sata modunu ahci yaptım. Daha sonra (gigabyte ga-p61a-d3 anakart) bu linkten anakartımın sürücülerinden marvell ahci 64x dosyalarını indirip usb ye attım. Windows 7 kurulumu esnasında disk seçme menüsüne geldiğimde sürücü yükle bölümüne geçerek ahci sürücüsünü yükledim ve normal işlemlere devam edip diski biçimlendirerek sistemi kurdum.

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri

Windows 7 başladığında resim 3 de göstemiş olduğum aygıt yöneticisinden diskim ve ahci modunun seçili olduğu gördüm. Ancak atto disk benchmark yaptığımda resimde göstermiş olduğum bu ilginç tablo ile karşılaştım. Görev yöneticisinden kaynak izleyiciyi çalıştırarak disk etkinliğini açtım ve testi tekrar çalıştırdım. 256.0 daki yazma hızının düşük olduğu anda bilgisayar kilitlendi ve disk etkinliğinde çalışan bütün dosyalar silindi. 5-10 sn. sonra tekrar kendine geldi ve normale döndü. Çok nadir olmakla birlikte bilgisayarı kullanım sırasında da donmalar oluyor.

Sistemim:
    İşlemci: intel core İ5 3000Ghz
    Anakart: Gigabyte GA-P61A-D3
    Bellek: Kingston hyperx 2X4 8GB DDR3 1333Mhz.

Acaba ben biryerde mi hata yapıyorum yoksa diskim mi arızalı.
    Görüş ve yorumlarını belirten tüm arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

hocam bıostan ahcı moda alıp windows format atın eger anakartınız sata3 destegı varsa ve anakartın ıcınden sata 3 kablosu cıktıysa bu kablo ıle sata 3 portuna takın sanırım anakartınızın sata kontrolcusu marvell forumda okudugum kadarıyla marvell kontrolcusu sorun cıkarıyormus sorun ssd de mı anakartamı anlamak ıcın ssd yı marvell kontrolcusu olmayan bır anakarta deneyım bırde mavı ekran verdıgı oluyormu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bence marvell kontrolcuden oluyor bır tanıdıgın arkadsının ıntel kontrolculu anakartı varsa onda test et bakalım aynısı olacakmı forumda team s3 kullananlarda donma sorunu yok gercı onların anakart kontrolcusu ıntel

• Lenovo Z580 için bir adet aldım bakalım sonuç nasıl olacak.
  • Bu SSD yi tavsiye ediyor musunuz? Teknobiyotik te 213 lira.

• quote:

Orijinalden alıntı: kirkgoz

Bu SSD yi tavsiye ediyor musunuz? Teknobiyotik te 213 lira.

O fiyata kesinlikle kaçırma.

320 lira bayıldık biz
  • Hız İle sorun yaşayanlar

İntel Rapid Storage Technology Sata AHCI Driver 11.6.0.1030

http://downloadmirror.intel.com/21852/eng/iata_enu.exe
  • dostlar bende aranıza katıldım. hız da ve ya çalılmada hiç bir sorunum yok. aynı değerleri alıyoruz neredeyse. fakat bir sorum olacaktı. team sitesinden indirdiğim firmware update yazılımı ssd yi göremiyor. firmware update nasıl yapacağım? teşekkürler.
  • quote:

quote:

320 lira bayıldık biz

Intel 520 Serisi 120GB alsaydınız çok iyi olurdu
    Nerede 550 - 500 MB/sn okuma yazma bu değerlere anlık bile çıkamıyor
    Team serisinde donmalar oluyor sizde de oluyor mu
  • quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

quote:

quote:

320 lira bayıldık biz

Ne gibi donmalar mesela ? Nerelerde gözlemleniyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: yenerbalcı

ben Team Xtreem S3 120GB SSD 'yi 3 aya yakın bir süredir 2 bölüm ve SATA 2 olarak kullanmaktayım. en ufak bir takılma falanda yaşamadım bu durum yaşamayacağım manasına da gelmez. takılma sorunu yaşayanların SSD 'lerinde problem vardır, veya bağlantılarını kontrol etmeleri lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 24 Eylül 2012; 8:27:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duna

dostlar bende aranıza katıldım. hız da ve ya çalılmada hiç bir sorunum yok. aynı değerleri alıyoruz neredeyse. fakat bir sorum olacaktı. team sitesinden indirdiğim firmware update yazılımı ssd yi göremiyor. firmware update nasıl yapacağım? teşekkürler.

Önce bilgisayarındaki ahcı(rapid storage driver) driverini sil sonra reset at ssd gorecektır update yap sonra tekrar yuklersın guncel drıverda o sorun oluyor bendede olmustu bu sekılde yaptım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolleskaan

quote:

Orijinalden alıntı: Duna

dostlar bende aranıza katıldım. hız da ve ya çalılmada hiç bir sorunum yok. aynı değerleri alıyoruz neredeyse. fakat bir sorum olacaktı. team sitesinden indirdiğim firmware update yazılımı ssd yi göremiyor. firmware update nasıl yapacağım? teşekkürler.

Önce bilgisayarındaki ahcı(rapid storage driver) driverini sil sonra reset at ssd gorecektır update yap sonra tekrar yuklersın guncel drıverda o sorun oluyor bendede olmustu bu sekılde yaptım.

hocam süpersin teşekkürler. son güncel firmware'dı sanırım hiç bir değişiklik yapmadan yeşil tik işareti çıktı. bende yeniden başlatıp tekrar driver'ı yükledim. sorun yok şu anda. teşekkürler tekrar...

• rica ederim benimde başıma gelmişti güle güle kullan
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.