Şimdi Ara

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
162
Cevap
3
Favori
14.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Login ekranının gelme süresi 11 sn şifre girip açılınca 12 buçuk sn oluyor. Kapanış süresi 10,5 sn gibi bir süre. Bana göre açılış kapanış süresi çok iyi programları kullanım dosya ulaşımı çok iyi fakat AS SSD Benchmark programının verilerini görünce acaba bir sorun mu var demeden geçemedim. Açıklamaların için teşekkürler.
  • Merhaba ssdlere yeniyim. 240 gblıgından alayım dıyorum 420tl civarına.
    Değer mi?
    Bu arada i7 860 işlemcim
    gigabyte ud3r anakartım var
    1tb hard diskim var.
    Nası kullanacagım hakkında bı bılgımde yok.
    Oyun oynuorum daha çok evde olduğum sürece. Gereklimidir o kdr para vermeye?
  • quote:

Orijinalden alıntı: emresular

Login ekranının gelme süresi 11 sn şifre girip açılınca 12 buçuk sn oluyor. Kapanış süresi 10,5 sn gibi bir süre. Bana göre açılış kapanış süresi çok iyi programları kullanım dosya ulaşımı çok iyi fakat AS SSD Benchmark programının verilerini görünce acaba bir sorun mu var demeden geçemedim. Açıklamaların için teşekkürler.

her proğramın test sonuçları farklı olabiliyor. kafana takma. ben SATA 2 olarak kullanıyorum. 240 mb yazma, 250 mb okuma hızı göstermekte. bilgisayarını problem olmadığı takdirde en az 3-4 sene rahat kullanırsın.

quote:

Orijinalden alıntı: Sp250

Merhaba ssdlere yeniyim. 240 gblıgından alayım dıyorum 420tl civarına.
    Değer mi?
    Bu arada i7 860 işlemcim
    gigabyte ud3r anakartım var
    1tb hard diskim var.
    Nası kullanacagım hakkında bı bılgımde yok.
    Oyun oynuorum daha çok evde olduğum sürece. Gereklimidir o kdr para vermeye?

ben senin yerinde olsam 240 GB almam. 120 GB alıp ona sadece işletim sistemini kurup diğer 1 TB hdd 'e oyun ve programları kurup, müzik ve videoları koyardım. ama bütçem var diyorsan sen bilirsin. bence gereksiz. bu arada anakartın modeli tam olarak nedir bulamadım. SATA 3 destekliyor mu ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 4 Ekim 2012; 16:06:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: karakabus_

her proğramın test sonuçları farklı olabiliyor. kafana takma. ben SATA 2 olarak kullanıyorum. 240 mb yazma, 250 mb okuma hızı göstermekte. bilgisayarını problem olmadığı takdirde en az 3-4 sene rahat kullanırsın.
    ben senin yerinde olsam 240 GB almam. 120 GB alıp ona sadece işletim sistemini kurup diğer 1 TB hdd 'e oyun ve programları kurup, müzik ve videoları koyardım. ama bütçem var diyorsan sen bilirsin. bence gereksiz. bu arada anakartın modeli tam olarak nedir bulamadım. SATA 3 destekliyor mu ?

Bütçem var evet ben oyunları da oraya yükleyim daha hızlı oynayım kafasındayım. Zaten çok oyun yuklemıcem 3 4 tane en fazla.
    Gigabyte P55 UD3R tam anakartım. Sata 3 destekliyormuş.

Anakart

• quote:

Bütçem var evet ben oyunları da oraya yükleyim daha hızlı oynayım kafasındayım. Zaten çok oyun yuklemıcem 3 4 tane en fazla.

Anakart

anakartınızın SATA 3 desteklediğini tahmin etmiyorum. (yanılıyorda olabilirim. iyi araştırın.) sonra pişman olmayın. başkalarından da fikir alın. daha hızlı derken oyunlar daha hızlı açılıp kapanır. ama oyun performansını etkilemez.

• quote:

Anakart

Anakartınızda SATA III portu yer almamaktadır. Teknik özellikler kısmında yazan SATA 3Gb/s ibaresi o portun SATA II olduğunu göstermektedir, SATA III olması için SATA 6Gb/s yazması gerekiyor.
  • evet dikkatli okumamışım işte oldugumdan.. Sanırım gereksiz kaçacak anakartı falan yenılemek cok gereksız kacacagından.
  • quote:

evet dikkatli okumamışım işte oldugumdan.. Sanırım gereksiz kaçacak anakartı falan yenılemek cok gereksız kacacagından.

SATA 2 olarakta kullanabilirsin ama tam performansı alamazsın. ben kullanıyorum ve %40 ila %50 arasında hızlanma oldu. 56 saniyede açılan bilgisayar 33 saniyeye indi.
  • Teşekkür ederim hem uyarılar hem bilgiler için.
    Şimdi baktımda o kadar fiyat verip yarım performans alcağıma bilgisayar yenileyim diye düşündüm.
    Ama hiç gereği yok, işlemcisi olsun ekran kartı olsun (hd 6950) her oyunu çok da iyi çalıştırıyor.
    Bu ssd tutkusu ne hallere düşürdü beni belli değil
    8 çekirdek işlemciler cıkmıs yenılesem ne faydası olcak onu bile bilmiyorum..
    Sata 2 de de kullanasım yok, baktım p55 1156 anakartlarda sata 3 destekleyen bi model bulamadım.
    Acı cekıyorum sanki..
  • quote:

Teşekkür ederim hem uyarılar hem bilgiler için.
    Şimdi baktımda o kadar fiyat verip yarım performans alcağıma bilgisayar yenileyim diye düşündüm.
    Ama hiç gereği yok, işlemcisi olsun ekran kartı olsun (hd 6950) her oyunu çok da iyi çalıştırıyor.
    Bu ssd tutkusu ne hallere düşürdü beni belli değil
    8 çekirdek işlemciler cıkmıs yenılesem ne faydası olcak onu bile bilmiyorum..
    Sata 2 de de kullanasım yok, baktım p55 1156 anakartlarda sata 3 destekleyen bi model bulamadım.
    Acı cekıyorum sanki..

senin yapman gereken bilgisayarı satıp, SATA 3 destekleyen anakartlı bilgisayar alman. İ7 işlemci çok fazla İ5 oyunlar ve ağır olmayan uygulamalar için ideal. zaten SSD kullandığın zaman İ3 bile yeterli.

• Her oyunu calıstırıyo bılgısayarım full e yakın hd6950 var zaten i7 işlemci 4gb ram var.
    Üstünü alsam çok gereksiz kaçar, yani para israfı yoksa yarın gıder alırım tum parcaları.
    Olay ssd :) L1556 yongalı anakartlarda sata 3 destekleyen var mı acaba? Varsa bi anakart bi ssd alabılırım :)
  • ben de intel 330 serisi 120 gb aldim bu hafta, sata 2den bagladim ahci modu acik

sifirdan windows 7 kurdum ama yazma degerlerim biraz dusuk bir fikri olan var mi

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 5 Ekim 2012; 23:50:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Her oyunu calıstırıyo bılgısayarım full e yakın hd6950 var zaten i7 işlemci 4gb ram var.
    Üstünü alsam çok gereksiz kaçar, yani para israfı yoksa yarın gıder alırım tum parcaları.
    Olay ssd :) L1556 yongalı anakartlarda sata 3 destekleyen var mı acaba? Varsa bi anakart bi ssd alabılırım :)

sanırım senin için birşeyler buldum. umarım olur da anakartı bulabilirsin.
    http://www.gigabyte.com.tr/products/select2/mb/socket_1156/

bunları incele--- GA-P55A-UD3, GA-P55A-UD3P, GA-P55A-UD3R, GA-P55A-UD4, GA-P55A-UD4P, GA-P55A-UD5, GA-P55A-UD6, GA-P55A-UD7.

quote:

Orijinalden alıntı: 1984

ben de intel 330 serisi 120 gb aldim bu hafta, sata 2den bagladim ahci modu acik

sifirdan windows 7 kurdum ama yazma degerlerim biraz dusuk bir fikri olan var mi

yazdığın mesajı düzenle deyip ATTO disk benchmark programı ile test edip sonuçları paylaş. ona göre bakalım.

• quote:

quote:

Her oyunu calıstırıyo bılgısayarım full e yakın hd6950 var zaten i7 işlemci 4gb ram var.

bunları incele--- GA-P55A-UD3, GA-P55A-UD3P, GA-P55A-UD3R, GA-P55A-UD4, GA-P55A-UD4P, GA-P55A-UD5, GA-P55A-UD6, GA-P55A-UD7.

quote:

ben de intel 330 serisi 120 gb aldim bu hafta, sata 2den bagladim ahci modu acik

yazdığın mesajı düzenle deyip ATTO disk benchmark programı ile test edip sonuçları paylaş. ona göre bakalım.

diğerini de yapmıştım, hemen koydum:

Team Xtreem S3 120GB AS SSD Benchmark - ATTO ve CrystalDiskMark Değerleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1984 -- 6 Ekim 2012; 1:23:13 >

• quote:

testleri yaparken herhangi bir işlem yapıyor musunuz ? okuma hızı çok güzel hatta benim bile kafamı karıştırdı. benim max. 255 mb/s. ama yazma hızında problem yok. bu ssd 'yi neye göre aldınız merak ediyorum. bu ssd 'nin okuma hızı 500 mb/s, yazma hızı 450 mb/s.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 6 Ekim 2012; 10:23:06 >
  • quote:

quote:

testleri yaparken herhangi bir işlem yapıyor musunuz ? okuma hızı çok güzel hatta benim bile kafamı karıştırdı. benim max. 255 mb/s. ama yazma hızında problem yok. bu ssd 'yi neye göre aldınız merak ediyorum. bu ssd 'nin okuma hızı 500 mb/s, yazma hızı 450 mb/s.

hiçbir işlem yapmadım, hatta windowsu kurar kurmaz ilk yüklediğim iki program bunlar oldu,

sata 2 içinde yazma değeri 180ler civarında, beni düşündüren o, normalde en azından 230un üzerinde olması gerekmiyor mu

neye göre aldığımı sormuşsunuz anlayamadım, 3 alternatif vardı, intelin 3 yıl garantisi olduğunu duyunca aldım, sandisk ve ocz vardı alternatiflerde

• quote:

hiçbir işlem yapmadım, hatta windowsu kurar kurmaz ilk yüklediğim iki program bunlar oldu,

sata 2 içinde yazma değeri 180ler civarında, beni düşündüren o, normalde en azından 230un üzerinde olması gerekmiyor mu

neye göre aldığımı sormuşsunuz anlayamadım, 3 alternatif vardı, intelin 3 yıl garantisi olduğunu duyunca aldım, sandisk ve ocz vardı alternatiflerde

yanlış anlamayın. intel SSD konusunda pek tutulan bir marka değil bildiğim kadarıyla. Team, Sandisk, OCZ markaları daha çok tutuluyor. intel'in ürünleri daha kaliteli olabilir ancak performans açısından bakıldığı zaman saydığım markalardan geride kaldığı yapılan testlerde mevcut. windows 'u kurdum demişsiniz heralde bütün driverleri ve güncellemeleri de kastettiniz.

aşağıdaki linkten SSD 'nizin yazılım ve update (firmware) yükleyip öyle bir deneyin.

İntel SSD 330 120 GB

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karakabus_ -- 7 Ekim 2012; 0:57:07 >

• quote:

quote:

yanlış anlamayın. intel SSD konusunda pek tutulan bir marka değil bildiğim kadarıyla. Team, Sandisk, OCZ markaları daha çok tutuluyor. intel'in ürünleri daha kaliteli olabilir ancak performans açısından bakıldığı zaman saydığım markalardan geride kaldığı yapılan testlerde mevcut. windows 'u kurdum demişsiniz heralde bütün driverleri ve güncellemeleri de kastettiniz.

aşağıdaki linkten SSD 'nizin yazılım ve update (firmware) yükleyip öyle bir deneyin.

İntel SSD 330 120 GB

oo çok teşekkür ederim ilginiz için, boş cd almaya çıkacağım, çıkar çıkmaz firmwarei güncelleyeceğim :)

alırken ben de çok tereddütte kalmıştım ama, dedim ki acer 5920 nin her birşeyi intel, 3 sene garantisi var, e bir de kendi kontrollörünü üretiyor sanırım sıkıntı olmaz.

performansta da intel 240 yazıyorsa sandisk 250 yazar diye düşündüm, hatta sata 2 kullanacağım için pek farkedeceğini bile düşünmedim

şu firmwarei güncelledikten sonra iki test yazılımının sonuçlarını paylaşacağım, çok teşekkürler karakabus ;)

• quote:

quote:

Cok teşekkür ederim, bi A harfi yüzünden sata 3 cıkısım yok ne işmiş ya :)
    Bu arada anakartı satan bı yer ararken bi konu gozume carptı,
    LGA 1556 soketlı anakartlarda SSD sorunu varmıs, yenıleyıpte tam performans ıcın patlarsam üzülürüm yanı :/
    Var mı konu hakkında bilgisi olan?
    Bu arada anakartlar o kadar eskimiş ki satan yer kalmamış..

• quote:

Cok teşekkür ederim, bi A harfi yüzünden sata 3 cıkısım yok ne işmiş ya :)
    Bu arada anakartı satan bı yer ararken bi konu gozume carptı,
    LGA 1556 soketlı anakartlarda SSD sorunu varmıs, yenıleyıpte tam performans ıcın patlarsam üzülürüm yanı :/
    Var mı konu hakkında bilgisi olan?
    Bu arada anakartlar o kadar eskimiş ki satan yer kalmamış..

benim size tavsiyem soketli anakartınızı SATA 3 destekleyen lga 1156 soketli anakartla değiştirmekten vazgeçmeniz. çünkü riskli bir iş. eski bir anakart olduğu ve SSD 'ler de yeni teknoloji olduğu için tam performans gösteremeyeceği kanaatindeyim. ayrıca size önerdiğim anakartları aradım ama satan bir yer bulamadım bende. SSD kullanmak istiyorsanız ya SATA 2 olarak kullanacaksınız, ya da bilgisayarı satıp SATA 3 destekli bilgisayar alacaksınız.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.