Şimdi Ara

Tecil bitişi, bedelli askerlik, memurluk (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Tamam hocam teşekkürler. Yarın askerlik şubesine gidip o uyarıyı sorayım.

• Bugün askerlik şubesine gittim ve 1 yıldır yoklama kaçağı olduğumu öğrendim. Bedelli yapmak istediğim takdirde 1 yıllık cezayla beraber bedelli ücretini yatırmam gerektiğini öğrendim. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü 😄

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam kuzenim dün bedelli parasını yatırdı ve sistemde göründü e devlette yani ama askerlik durumu belgesinde 05.2025 kadar iliğişi yoktur yazıyor ama diğer bedellilerde hepsinde 22.01.2025 yazıyor acaba bizimkiside 22.01.2025 yazarmı değişirmi ?

• Adrianomakakula A kullanıcısına yanıt

Takip edin er geç o tarih döner.

Hocam bide bir kaç kişide gördüm bedelli ücretini yatırmış ama e devlette askerlik durumunuzdan dolayı en erken mayıs 2025 ayında silah altına alınacaksınız yazıyor sizce bunun sebebi nedir ?

• Adrianomakakula A kullanıcısına yanıt

Yoklama kaçağı veya bakaya olarak bedelliye başvuranlar olabilir. Yukarıda @CreaterS nickli forumdaşın da durum benzer.

Normal bir durum olsa o yazmaz değilmi yani tecili devam edipte bedelliye başvuranda olmaz

• hocam merhaba benim tecil ocak 1 de bitiyor ne yapmam gerekiyor ben bu yılın son celp istiyorum nasıl giderim veya nolur sizce bilgi verirmisiniz ? ekim kasım gibi gitmek istiyorum

Tecil bitişi, bedelli askerlik, memurluk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirdediö -- 21 Aralık 2024; 19:4:58 >
  • emirdediö E kullanıcısına yanıt

Sanırım lise mezunusunuz. 31 Aralık 2025e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacak.

2024ü kaçırdınız, şimdi yoklama işlemlerini tamamlasanız bile askere gidebileceğiniz en erken tarih mayıs 2025.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Burayı takip edersiniz, 2025 yılı sevk takvimi duyurusu 8-10 güne açıklanır sanırım.

hocam 2025 kış gibi gitmek istiyorum zaten ne yapmam gerek sizce ?

bide ben muayene olmadım ocak 1 den sonra mı olmam gerekiyor yada simdi mi olmam gerek 31 aralıga kadar

teşekkür ederim

31 aralıga kadar olmazsam kacak durumuna mı düşerim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emirdediö -- 21 Aralık 2024; 20:14:23 >
  • emirdediö E kullanıcısına yanıt

Yukarıda da yazdım en erken 2025 mayıs, daha öncesi için şansınız yok. 2025 Şubat celbini kaçırdınız, 30 kasımdan önce yoklama işlemlerini halletmeniz lazımdı. Yukarıdaki linkte şubat celp duyurusunda yazıyor.

Yoklama yaptırmak için 31 Aralık 2025e kadar süreniz var. Size ne zaman uyarsa o zaman yoklamanızı yaptırırsınız.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/ce27fa8aeeea44fdb07d6f7b8b2a2a28

ben bedelli sınıfladırma bekliyorum askerlik durum belgesinde 22.01.2025 yazıyor acaba bu tarihten öncemi yerimiz açıklanacak ? 22 ocakta açıklanacak acaba ? Yoksa atarmı bir daha

• Draguşalsm21 D kullanıcısına yanıt

2024 ocak ayında ilk önce bedelli sınıflandırması 1 hafta sonra da şubat 2024 celbi sınıflandırması açıklanmıştı.

29 ocakta şubat 2025 celbi sınıflandırması açıklanacak, 22 ocakta da bedelli sınıflandırması açıklanır.

Teşekkür ederim sizce ne zaman açıklama yapar msb açıklanacağı tarihi söyler

• Draguşalsm21 D kullanıcısına yanıt

Yukarıda Duyuru sayfasının linkini verdim, takip edersiniz. 2024teki 12 ocakta açıklanmış, o civarlar olabilir yine.

bu 2024 yılı bedelli müracaat duyurusu paylamış msb bu her yıl paylaşılıyormu 2023 veya 2022 içinde

Hocam bedelliye başvurupta ücreti ödemeyen bedelli kapsamına alınmıyor değilmi

Hocam merhaba, geçen sene yüksek lisans mezuniyetimden dolayı askerlik tecilim 1 sene uzatılmıştı. 25 Mart 2025'te tecil sürem bitiyor. Bu tarihe kadar e-devlet üzerinden tecil iptal yapıp bedelli başvurusu yapmalı mıyım yoksa bu tarihten sonra e-devlet üzerinde 2025 yılı sonuna kadar yoklama yapınız ibaresi mi çıkacak ? Eğer böyle ise örneğin Mayıs ayında yoklama başvurusu yapıp bedelli askerlik hizmetinden faydalanabilir miyim ? Yoksa tecilin bittiği gün kaçak durumuna mı düşüyor ? Bilgisi olan veya bu durumu tecrübe etmiş birileri varsa bilgi verebilirse sevinirim. Şimdiden teşekkürler

• scorpionn9434 kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/ce27fa8aeeea44fdb07d6f7b8b2a2a28

Burada 2. maddede yazıyor. Daha önce yoklama yaptırmayan veya 2023 ve öncesi yoklama yaptıranlar (sınıflandırılanlar hariç) 31 Aralık 2025e kadar yoklama yaptırmak için süresi olacak.

2025 sonuna kadar süreniz var, istediğiniz zaman bedelliye başvurabilirsiniz

Çok teşekkürler hocam, kaçak durumu oluşmayacaktır o halde
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.