Sevk belgenizde son katılış tarihi neyse odur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Tecil bitişi, bedelli askerlik, memurluk (6. sayfa)

-
-
hocam arkadaş sevk kağıdını yırttı e devlet vermiyor diye şubeden aldı e devletten tekrardan cıktısını alsa sorun olurmu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
bedellilerin ile 6 aylıkların askercell aynımı oluyor farklımı
Askercell dediğin, belli numaralara açık belli saatlerde kullanılabilen kısıtlı hat. Bunun bedellisi, 6 ay eri olmaz, hepsine aynı.
Eskiden sadece turkcellin askercell hattı vardı. Yeni celp duyurularında mevcut hatlarını kısıtlı hatta çevirebilecekler diye eklediler. Madde 9,
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/e05d687b52114bd682c27f7264bc4838
Ha, pratikte ne kadar işliyor bilmiyorum.
Ayrıca 25-26 gün askercell almaya (kısıtlı hatta geçmeye) değmez. Sivil hattı, tuşlu telefonu kaptırdın diyelim en son çare ankesörlüler var.
Adalet sliminda askerlikteyken sorun oluyor diyorlar. Eger basvururkej askerde degil ve mülakata giderseniz sorun olmaz diye düşünüyorum sonrasında. Basvururken askerde olmani istemiyor ama.
Merhaba hocam Benim okul ağustosta bitmişti kasımda bozdum yedek çıkar diye marta er çıktı ben ertelemek istiyorum bedelli olmayacak şekilde. Tecelim en son 1 bucuk seneye yakın vardı bozmadan önce. E devletten erteleme işlemine tıkladım sadece okulu işaretledim talep alındı dedi. Sizce erteler mi?
-
Hakkiniz var diyorsa olur her türlü. Ama tekrar askere giderken er cikar diye biliyorum sonra yedek subay cikmiyor sanırım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SYLAS -- 30 Ocak 2025; 21:24:24 >
link vardı işte tarihin altında hakkınız vardır yazıyordu tıkladım okulu seçtirdi talep alındı dedi fakat yer belli oldu hocam zaten bana ertelesin yeter polislik ve askerlik sınavlarına gireceğim zaten boşuna 6 ay gitmeyeyim diyorum
-
hocam bu askercelli istediğimiz zaman kapatabiliyomuyuz
Askercell dedigin sey hat , kisitli sadece.
Kapatirsin istedigin zaman, zorla falan aldirabilirler giriste 1000 tl falan vardir normal hat parasi yine.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
ben oturduğum yerdeki bayiden aldım askercell türkcellden bedelli diye belirtmedim direk aldım hattı standart demi askercell bedelli veya 6 aylık icin ayrı hat vermiyorlar
Yukarda yazilmis ztn bedelli-6 ay fark etmez belirtmelik bisey yok.
Mesait saatlerinde aramaya kapali max 5 kisi ekleniyor yani 5 farkli kisiyi arayabiliyon sadece.
Bazi kislalarda askercell almaya zorluyorlar korkutarak vs
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam tekrardan rahatsız ediyorum kusura bakmayın.
Şimdi ben yeni yıl öncesi yoklamamı yaptırmıştım. 7 Mayıs'a kadar askerlik ile ilişiği yoktur yazısı da var.
Şimdi Mayıs'a kadar bedelli ücretini yatırmazsam Mayıs celbine göre en erken ve en geç hangi tarihlerde askere gidiyorum?
Bu tarihi ben mi seçiyorum yoksa otomatik mi belirleniyor?
Bir sorum da bu tarih aralığında (örneğin en erken Ağustos'ta gidiyorum diyelim, Ağustos'a kadar yine bedelliyi yatırıp bedelli askerlik yapabiliyor muyum?
10 marta kadar (7 mayıs tarihini) kontrol edin. 10 martta hala 7 mayıs yazıyorsa mayıs celbine yolcusunuz deriz. Ama ağustosa atarsa, en azından ağustosa kadar sivilsiniz.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/0fffde437d1a45be9864f83885e0a8fb
Mayıs celp duyurusu var.
30 Nisan'daki sınıflandırma sonuçlarında
8 mayıs
12 haziran
10 temmuz tarihlerinden
Biri çıkacaktır. Ama hangisi olur şimdiden bilemeyiz. 3te1 şansınız var.
Bu tarihlerden hangisi çıkarsa
O tarihe kadar güncel bedelli ücreti neyse onu yatırıp bedelliye çevirebilirsiniz
1 temmuzda zam gelecek. Zam oranı belli olana kadar (temmuzun ilk haftası olur muhtemelen) sistemi kapalı tutuyorlar. Bu sürede hizmet tercihi veya bedelli parasını yatırma yapamıyorsunuz haberiniz olsun.
Ben 6 ay gitmem, bedelli yapmam lazım diyorsanız,
Bakaya da kalsanız ek bedeli de ödeyip yine bedelliye çevirebilirsiniz. Bunun hesaplamasını şubeden yapacaklar, o yüzden en yakın şubeye gitmeniz gerekebilir.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/6ae6bc60928847aa925b61cc1b21adcd
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X