Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
182.098
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    En yakın askerlik şubesine gidiniz, zaten sevk belgesini de oradan alacaksınız. 15 eylülde 2. Grupla gitme durumunuz var, yer belli olduğu şubata atmaz büyük ihtimal. Şubeden bilgi alınız.

@Meraklıgözler
    31 aralık 2022ye kadar süreniz olacak, hemen tecil bittikten sonra yapmak zorunda değilsiniz. Aralık ayı içinde yoklama ve hizmet tercihini yaparsanız en erken mayıs celbine tabii olursunuz.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/2022-yili-yoklama-duyurusu-22122021

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok teşekkür ederim hocam Allah razı olsun

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam 15 Eylül benim askerlik bitiş tarihi tecil bitiş biter bitmez askere alırlar mı beni

Benim söz nişan durumu var biraz geç gitsem sorun olur mu ki

• Mark Selby kullanıcısına yanıt

Yeriniz belli olduktan sonra tecil etmişsiniz. 18 ağustos - 15 Eylül arası bir tarihte tecil bitmiş. Onlar da sizi 2. Gruba dahil etmişler.

Bu zamana kadar mezuniyetinizin bir üstü olan okul / bölüme kesin kayıt olsaydınız tecil devam ederdi. Bu saatten sonra yapacak birşey yok.

2. Grupla gitmeyip bakaya kalırsanız sadece para cezası var. Günlük 9-10 TL gibi birşey.

Yol çevirmesinde veya otelde kalırken polis tutanak tutup bırakıyor. Bir yaptırımı yok.

Siz askere gidene kadar o ceza yazacak.

Sıradaki kafileler,

13 ekim

10 kasım

8 aralık

5 ocak

Sevk olacak. Ne zaman askere gidecekseniz bu tarihlerden birinde en yakın askerlik şubesine gidip hem bakaya cezanızı kestirirsiniz (ödemesi vergi dairesi, defterdarlık vs yerlere yapılıyor) hem de sevk belgesini alıp 2-3 gün içinde birliğinize doğru yola koyulursunuz.

Başvuru tarihi 16.07.2021

Daha önceden sınıflandırmanız yapıldığından bu hizmeti kullanamazsınız yazıyor

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

Hocam ekranda bu şekilde yazıyor ben askerlik şubesini aramıştım bugün gidemedim çalışıyordum bana değiştirirler dediler pazartesi gitsem degistirirlermi birde bu Eylül'de gidip gitmeyeceğimi nasıl ogrenirim şuan için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mark Selby -- 16 Eylül 2022; 17:25:47 >

Birde e devletten er sınıflandırma sorgulaması yaptığımda hakkınızda er sınıflandırma sonucu bulunmamaktadır yaziyor

Yeriniz belli olduğundan hizmet tercihi / yoklama kısmıyla işiniz kalmadı.

Geçmiş bir celpte yeriniz belli olup bir şekilde zamanında askere gitmezseniz edevlette sınıflandırma sonucu boş görünür. Tecil de etseniz bakaya da kalsanız böyle. Edevletten sevk belgesini alamıyorsunuz. Mecbur şubeye gideceksiniz.

(anca buradan anlarsınız) Askerlik durum belgesinde 15 Eylül yazıyorsa 2. Gruba dahil etmişlerdir sizi.

Tecil hakkınız yoksa öteleneceğini sanmıyorum. Askeralma yönetmeliği Madde 59da Sevke ilişkin mazeret halleri var, o şartlardan birini sağlıyorsanız belki.

En iyisi pazartesi şubeye gidip (belki cumartesi de açık olabilir, son dakika sevk belgesini almaya gelenler olabilir) durumunuzu görüşün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 16 Eylül 2022; 17:42:2 >

Hocam askerlik durum belgesinde en yakın askerlik şubesine başvurunuz yazıyor sadece

Onu yazıyorsa bakaya kaldınız demektir. (15i geçtiği içindir).

Olan oldu, en yakın zamanda şubeye uğramaktan başka çareniz yok.

Hocam ben bunu dünde sorguladım tam 15 inde aynı şey yazıyordu

• @a-f-h

Sevgili hocam merhabalar, 2 Ekim'de lisans mezunu olduktan sonra tecil ettiğim süre bitiyor. Bundan önce yoklama vs. hiçbir şey yaptırmadım. Bedelli yapacağım, 2 Ekim'e kadar mı başvuru yapmam gerekiyor yoksa 31'ine kadar müddetim var mı acaba? Çok teşekkür ederim.

• Apakk kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    2. 2022 yılında;
    a. 01 Ocak 2022 tarihinde askerlik çağına girecek 2003 doğumlu yükümlülerden kanuni erteleme hakkı bulunmayanların,
    b. 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nun 20’nci maddesi gereğince ertelenenlerden ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,
    c. 2020 yılı (dahil) ve öncesindeki tarihlerde yoklama yaptırdığı halde erteleme hakkını kullanan yükümlülerden (sınıflandırıldıktan sonra ertelenenler hariç) ertelemeleri 2022 yılı içinde sona ereceklerin,
    01 Ocak-31 Aralık 2022 tarihleri arasında yoklamalarını yaptırmaları gerekmektedir.

Sizin için de aynı durum geçerli.

Yani tecil bittikten sonra Aralık 31'e kadar ödeme yaptığım sürece bir sorun yaşamıyorum kesin olarak, doğru mu anlıyorum?

• Apakk kullanıcısına yanıt

Evet 31 aralık mesai bitimine kadar ödeme yapabilirsiniz. Direkt MSB'den link verdim. Kesinliği tartışılmaz.

• Merhabalar

Temmuz 2020 Tıp fakültesi mezunuyum. Mezun olduktan sonra tecil uzatma vs yapmadım. Ağustos 2021-Temmuz 2022 arasında asistan doktor olarak çalıştım, temmuz 2022de uzak bir şehirde çalıştığım için ailemdeki sağlık sorunlarında yanlarında olabilmek için istifa ettim. Mart 2023 tusuna hazırlanıp aile yanında bir yer kazanmak istiyordum ama dün e-devletten 31.12.2022 tarihine kadar askerlik işlemlerimi halletmem gerektiği yapmazsam yoklama kaçağı olacağım hakkında mesaj geldi. Ailevi sağlık sorunlarım çok şükür halloldu bu yüzden bunu kullanıp tecil ettiremem. Yoklama kaçağı kalırsam tusu kazandığımda kayıt yaptırırken bir sorun yaşar mıyım? Asistanlıkta bedelli yapmak istiyordum bu duruma mani olur mu? Aöf, 2.üniversite ya da yüksek lisansa başvursam tecilim uzar mı? Biraz panik haldeyim yardımcı olabilirseniz sevinirim. Mart tusunda kazanıp tahmini olarak haziran-temmuz gibi göreve başlamak istiyorum, beni haziran-temmuza kadar idare edecek bir çözüm var mıdır?

• mehmet19071907 M kullanıcısına yanıt

Mezuniyet sonrası 2 yılı devirdiğiniz için tecil hakkınızı kullanmışsınız. Bundan sonra lisansüstü eğitim size tecil hakkı sağlar.

Yoklama kaçağı olarak kayıt olsanız bile erteleme yapılmayabilir.

Madde 52 ve 53e bakınız:

Yoklama kaçağı ve bakaya kalanlara da artık bedelli hakkı veriliyor. Yalnız yoklama kaçağı ve bakaya geçirilen her bir ay için fark ücreti alınıyor. (o dönemki bedelli ücretine ek olarak). Hesaplaması, aşağıdaki düzenlemede yazıyor.

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?www.resmigazete.gov.tr
    13 Temmuz 2022 ÇARŞAMBA
    https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2022/07/20220713-1.htm

Net bilgi için burayı arayabilirsiniz

Alıntı

metni:
    İletişimMillî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel MüdürlüğüDevlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/AnkaraTel: +90 (0) 312 410 60 00

Merhabalar 2 gün sonra Tecilim bitecek bu sene Ek tercih ile bir önlisans bölümüne yerleştim daha önce bir ön lisans bölümü mezunuyum yeni yerleştiğim üniversiteyi dondurmammı gerekiyor Yoksa tekrar tecil ettirebilirmiyim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selimcan ırmak S kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    Lisans ve daha aşağı seviyedeki öğrenci ertelemeleri
    MADDE 47 – (1) Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak;
    a) Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları,
    b) Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları,
    yılın sonunu geçmemek kaydıyla mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.
    (2) Farklı programlara yatay geçiş yaptıranlar dâhil yatay geçiş yaparak okul değiştirenlerin azami öğrencilik sürelerinin hesaplanmasında ilk kayıt yaptırdıkları okulun kayıt tarihi esas alınır.
    (3) Çift ana dal programına kayıtlı öğrencilerin askerlikleri, bir programdan mezun olduklarında diğer ana dal programındaki öğrenciliğinin devam etmesi halinde bu ana dal programındaki öğrenciliğine göre ertelenir.
    (4) Aynı anda birden fazla öğretim kurumunda öğrenime devam edenlerin askerlikleri, öğrencilikleri bildirildiği sürece mezun oluncaya kadar ya da ilişikleri kesilinceye kadar lehlerine uygun olan okula göre ertelenir.
    (5) Yükümlülerin bitirdikleri okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okula kayıt yaptırmaları ya da aynı seviyede birden fazla yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte iken bunlardan herhangi birisinden mezun olmaları halinde aynı seviyede devam eden diğer öğrenimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.
    (6) Okula kayıt tarihi yoklama kaçağı veya bakaya kaldıkları tarihten sonra olanların askerlikleri ertelenmez.
    (7) 27 nci maddenin ikinci fıkrasının (b) bendi gereğince yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacaklardan; sevke tabi tutulacakları tarihe kadar okula kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.
    (8) Yurt dışında yükseköğretim kurumlarında öğrenim görenlerin askerlikleri, yetkili Türk makamlarınca okulun tanınmasını müteakip birinci ila dokuzuncu fıkralardaki esaslara göre ertelenir.
    (9) Öğrenim kurumlarında öğrenim gören, kaydı silinen veya mezun olanların bilgileri elektronik ortamda Bakanlıkça alınarak askeralma kayıtlarına işlenir. Öğrencilere ait bilgiler Dışişleri Bakanlığı, Millî Eğitim Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu tarafından sürekli güncel bulundurulur.
    (10) Öğrenim kurumlarınca kayıt hakkı kazandığı bildirilen yükümlülerin askerlik durumları Bakanlıkça talep eden kurumlarla paylaşılır. Askerlikle ilişiği olmayan yükümlülerin kayıtları askerlik durum belgesi aranmaksızın yapılır. Askerlikle ilişiği olanlar ise okul idarelerince askerlik şubelerine yönlendirilir. Kayıt tarihinde henüz askerlik çağına girmemiş olanlardan askerlik durum belgesi talep edilmez.
    (11) Yabancı ülkelerin mevzuatlarına göre Türkiye’de eğitim ve öğretim yapan orta öğretim seviyesindeki okullarda öğrenim görenler hakkında düzenlenecek öğrenci durum belgelerinin okulun bağlı bulunduğu il/ilçe millî eğitim müdürlüğünce onaylanmasını müteakip askerlikleri, öğrencilikleri nedeniyle ertelenir. Öğrenim bilgileri elektronik ortamda Millî Eğitim Bakanlığından alındığında bu bilgilere göre erteleme işlemi yapılır.
    (12) Mesleki eğitim merkezleri ile meslek okullarında eğitim görenlerin askerlikleri, 22 yaşını geçmemek üzere kurs veya okulun bitiş tarihine kadar ertelenir.
    (13) Lise ve daha üst seviyede bir öğrenim kurumundan mezun olanların mesleki eğitim merkezleri ile meslek okulu eğitimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

Erteleme alabilmek için lisans bölümüne kayıt olmanız lazım. Mesela AÖF lisans bölümleri olabilir.

• Merhabalar ;

Aranızda yeniyim arkadaşlar konu ile ilgili uzun zamandır araştırma yapıyorum bir fikir elde edemedim.

2020 yılında önlisansdan mezun oldum.Doğal olarak mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl askerlik ertelemem oldu.

Tecil tarihim 31.12.2022 olarak görünmekte. Ben araştırdım lisans bölüm yazmam gerektiğini öğrendim ve bu sene üniversite sınavına girmiştim lisans bölümü yazayım diye ama Aldığım puanla bi lisans bölümüne yerleşemedim.

daha geçen ay da işe başladım artık hayatımı bi yoluna koymaya çalışıyordum şu askerlik durumu çıktı benim bu askerliği 2 yıl kadar daha uzatmam gerekiyor arkadaşlar.

Bu konuda ne yapabilirim lütfen bu süreci yaşamış bi kardeşim varsa ilgilinerse çok sevinirim.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.