Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
13 Misafir (1 Mobil) - 12 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
182.236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam selamlar benim olayım biraz karisik oncelikle 07/12/1996 dogumluyum liseden mezun olduktan sonra lisans bolumune basladim 2. Yilda kaydimi sildirdim . Ve sonrasinda 2 yillik on lisans programina kayit oldum. Onlisans bittikten sonra tekrar dgs ile acik ogretimden lisans bolumune bu donem basladim. Tecilim 10/2022 de bitiyordu bu gun baktigimda yilin sonuna kadar ertelenmis. Simdi benim tecil 28ine kadar uzarmi askelrik erteleme basvurum kabul edilmiyor edevlet uzerinden. Okul otomatik yapicak mi anlamadim boyle bir hakkim var mi su an ? Yardimci olursaniz cok sevinirim benim durumum da olan kimseyi bulamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brkcan25 -- 11 Ekim 2022; 0:58:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brkcan25 B kullanıcısına yanıt

Normalde öğrenci ertelemesini okul(öğrenci işleri) yapar. Bir AÖF burosuyla görüşünüz olmadı.

Burayı da arayıp durumunuzu sorgulatınız olmadı. Normalde 28 yaşın sonuna kadar tecil etmesi lazım.

Alıntı

metni:
    Millî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel MüdürlüğüDevlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/AnkaraTel: +90 (0) 312 410 60 00

Yine de max 2024 sonuna kadar erteleme verirler. Okul bitmeden askere başvurmanız gerekecek (yoklama kaçağı düşüp para cezası çıkmaması için).

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

Aöf le gorustum hic bir sorun olmaz dedi yasiniz gelmedigi surecte. okul topluca kasımda gonderiyormus surekli bakin dendi. Cevabiniz icin tesekkurler hocam ayni durumda olanlar icin ins yardimci olur

Dostum, ben askerlik işlemlerini 2018'de yaptım. Sonra yüksek lisans kazanınca otomatik tecil uzadı ama bu sürede gideceğim yer vs. belli oldu. Haziran 2022'de tecilim bitti. İlkten bana 21 Temmuzda birligime teslim olmam gerektiğini söylediler. Tam hazırlanırken Kasım celbine kaldığımın mesajı geldi. Şimdi Kasım celbinin ilk kafilesiyle 10 Kasımda askere gider miyim yoksa Aralık veya Ocak'a uzama ihtimali var mı? Çünkü askere gidecegim diye hiçbir şey yapamıyorum. Bayağı uzadı süreç.

• Morpheus61 M kullanıcısına yanıt

Muhtemelen alırlar. Normalde yeri/birliği belli olanı bekletmiyorlar. En net cevabı şube verecektir. Olmadı yukarıda numarasını verdiğim ASAL genel müdürlüğü arayıp sorunuz.

• Hocam benim durum biraz karışık da süreci de bilmiyorum. ben 94'lüyüm ve okuduğum üniversitede şuanda azami ek süredeyim ocak sonunda mezun olacağım. yaştan dolayı tecil bu eylülde bitti ve tecil de olmuyor zaten. edevlette de 31 aralğıka kadar askerlik ile ilişiği yoktur diyor. Bu süreçte ne yapmam gerekiyor. mezuniyet sonrasında mı başvurmam gerek yoksa diyelim ki aralıkta başvurdum mezun olmamış mı sayılacağım. (gerçi işletme mezunuyum ama olsun). veya aralıkta diyelim yoklamaya girdim ne zaman askere gidiyorum en erken. veya ocakta mezuniyet sonrası yüksek lisansa girdiğimde tecil ettirebiliyor muyum sonrasında? şimdiden teşekkürler @a-f-h

• Evrasion E kullanıcısına yanıt

Anladığım kadarıyla mevcutta lisans bölümü okuyorsunuz. Daha önce işletme bitirdim dediniz ne zaman mezun olmuştunuz?

Normalde lisans mezunu biri, lisans okuyarak tecil alamaz.

Alıntı

metni:
    Madde 47 (5) Yükümlülerin bitirdikleri okulun dengi veya daha aşağı seviyedeki bir okula kayıt yaptırmaları ya da aynı seviyede birden fazla yükseköğretim kurumunda öğrenim görmekte iken bunlardan herhangi birisinden mezun olmaları halinde aynı seviyede devam eden diğer öğrenimleri nedeniyle askerlikleri ertelenmez.

Aralık ayında yoklamanızı yaptırırsanız en erken mayıs 2023 celbine tabii olursunuz. Bu durumda (kaçak duruma düşmeden) yüksek lisansa kayıt olursanız tecil alabilirsiniz.

Yoklama kaçağı ve bakaya kalanlar tecil alabileceği bir okula kayıt olsa bile kayıt esnasındaki durumundan dolayı tecil edilemiyor.

Alıntı

metni:
    Madde 53a) Ertelemeye esas başlangıç tarihinden önce yoklama kaçağı veya bakaya durumunda olanlar ile yoklama kaçağı olarak muayenesi yapılarak sınıflandırma kaynağına alınacakların, sevke tabi tutulacağı celp tarihine kadar geçen süre içinde kayıt yaptıranların askerlikleri ertelenmez.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

şöyle 2012'de mimarlığa başladım. aof'den de işletmeye başladım. mimarlığa ara verip döndüm. işletmeyi bitireli 3 yıl oluyor. mimarlık da ocak sonunda bitecek. aralıkta yoklamaya girmem ile mimarlıktan mezun olduktan sonra gitmem arasında bir fark olur mu? veya ocak sonuna kadar yoklama yaptırmadığımda dışarıda kimlik kontrolü vs. bir şey olduğunda bir sıkıntı oluyor mu?

biraz garip bir soru olacak ama mesela aralıkda yoklama yaptırdığımda mayıs celbinde veya sonrasında işletme mezunu olarak mı gitmiş oluyorum yoksa hem işletme hem mimar olarak gitmiş sayılıyor muyum? :D dediğim gibi garip oldu.

• Evrasion E kullanıcısına yanıt

Pazartesi bir askerlik şubesiyle görüşünüz. 2019da mezun olduysanız, 2 yıllık mezun tecili 2021de sona ermiştir. Normalde 1 ocaktan beri yoklama kaçağı durumunuz olabilir, sistemden baksınlar.

Bu durumda ilk mezun olunan bölüme bakıyorlar.

Yoklama kaçağı / bakaya olunca para cezası çıkıyor. Çevirmede tutanak tutup bırakıyorlar.

onla alakalı sıkıntı yok. tecil eylülde bitti. e devlette de 31 aralık 2022'ye kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor. kaçak durumda olmadığımı biliyorum. cevabın için sağol.

• 2021 önlisans mezunuyum. Ve 2 yıl tecil hakkım ı 2023 te dolduracağım. Ve dediğiniz gibi 31 Aralık 2023 e kadar değişiklik olmazsa yoklama için zamanım olacak. Şimdi ben tecilimi uzatmak için 31 Aralık 2023 e kadar bir lisans bölümüne kayıt olmam mı gerekiyor ? Açık öğretim ikinci üniversite önlisans kayıdı yaparsam , bunun tecil için bir faydası olmayacak mı ?

• Xxomerx X kullanıcısına yanıt

Yukarıda 47. Maddeden bir alıntı yaptım. Sizin için de geçerli. Sadece lisans (açık veya örgün farketmez) okuyarak tecil alabilirsiniz.

• Arkadaşlar sağlık muayenesi için ne yapmakgerekiyor bilen yazabilir mi? Tecilim 31 aralıkta bitiyor bozmam mı gerekiyor tecili şubeye giderek mi oluyor biri yardımcı olabilir mi?

• Direkt Yoklama Başvurusu yaparsınız, 31 aralık yazıyorsa zaten teciliniz bitmiştir.
    Bu videodaki adımları tamamladıktan sonra aile hekimine gidip askerlik muayenesi olacaksınız.
    Aile hekimi gerekli görürse sizi hastaneye sevk edebilir. Burada askerliğe elverişli olup olmadığınız belirlenecek.

Askerliğe elverişli çıkarsanız, aşağıdaki videodaki hizmet tercihi kısmını doldurup askerlik durum belgenizdeki tarihe göre sınıflandırma sonuçlarının açıklanmasını beklersiniz.

30 kasıma kadar yukarıdaki işlemleri tamamlarsanız şubat celbine tabii olursunuz.
    Aralık ayı başındaki nitelik güncellemesinden sonra askerlik durum belgenizdeki 01.02.2023 (02.02.2023 de olabilir) tarihine kadar ilişiği yoktur ibaresi değişmezse
    25 ocakta sınıflandırmanız (hangi tarihte hangi birliğe gideceğiniz) belli olur.

1-31 aralık arası yukarıdaki işlemleri tamamlarsanız mayıs 2023 celbine tabii olursunuz. Nisan sonu gibi sınıflandırmanız açıklanır.

Aile hekiminin sevk etmesi ihtimaline karşılık aralığın son günlerine bırakmadan işlemlerinizi tamamlayınız. Herşey yolunda giderse şubelik bir işiniz olmayacak. 3-5 iş günü içinde (hastaneye sevk olmazsa) işlemler hallolur.

• arkadaşlar ben geçen hafta askerlik için muayene olmustum. önceki hafta edevlette en yakın askerlik şubesine basvurunuz yazıyordu su an 'yoklama işlemleriniz tamamlanmıştır' yazıyor.

anlamadığım nokta; muayene sonucunu göstermek için askerlik şubesine gitmeme gerek var mı?

normalde yıl sonuna kadar tecil gözüküyordu o benim seçtiğim tarih olan şubata sarkmış.

• @a-f-h hocam merhaba. Ben daha önce arkadaşım için bir soru sormuştum. Şimdi kendi durumum ile ilgili bir şey danışmak istiyorum. Ben 96 doğumluyum. 2016 da üniveristeye başladım 2020 de bitirdim. Daha sonra 2022 ocakta yüksek lisansa başladım tezsiz o da 2023 ocakta bitecek. E devlette 2023 temmuza kadar ilişiği yoktur yazıyor. Bende okulu uzatmayı düşünüyordum 2023 yazına kadar ancak ücreti çok geldi. Şimdi benim sorum şu benim 2023 ocakta okul bitince tecil durumu ne oluyor? İlk celp döneminde alınıyor muyum askere? Yoksa 2023 sonuna kadar vaktim var mı? Yani 2023 ocakta yoklama yaptırmam gerekiyor mu yaptırmazsam kaçak durumuna mı düşüyorum? Ona göre ücreti yatırıp yaza kadar uzatacağım okulu kpss çalışmam gerekiyor öğretmenlik mezunuyum.

• Samrul98 S kullanıcısına yanıt

Yüksek lisans mezunlarına da 1 yıl erteleme veriliyor.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

Alıntı

metni:

MADDE 48 – (1) Yükümlülerin askerlikleri istekleri halinde mezuniyet veya ilişik kesme tarihinden itibaren yoklamaları yapılmadan;
    a) Lise veya dengi okuldan mezun olanların üç yıl,
    b) Mesleki ve teknik liselerden mezun olanların altı yıl,
    c) Fakülte, yüksekokul veya meslek yüksekokullarından ilişikleri kesilenler ile meslek yüksekokulundan mezun olanların iki yıl,
    ç) Dört yıl ve daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanların mezuniyet tarihinden itibaren iki yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için denklik onay birimine başvuru tarihinden itibaren ilave bir yıl,
    d) Yüksek lisans eğitimini tamamlayanlara bir yıl, yurt dışındaki öğrenim kurumlarından mezun olanlara ise denklik işlemlerini tamamlayabilmeleri için ilave bir yıl,
    süreyle ertelenir.

Yalnız hocam benim mezun olma durumu yok uzaktan yapıyorum tüm derslerden kaldım. İşte ocakta kayıt yenilecek bende para yatırmak istemiyorum. Yatırırsam temmuza kadar bi dönem daha kayıtlı kalacağım ve kpss den sonra gideceğim askere. Yani benim sorum şu ocakta kaydı sildirsem direkt işlemleri yapmak zorunda mıyım yoksa temmuza kadar kaçak olarak mı görünürüm?

• Samrul98 S kullanıcısına yanıt

Kaydınız silinirse tecil de gidecektir muhtemelen.

Burayı takip ediniz 2023 yılı yoklama duyurusu sanırım aralık ayında çıkar. Eğer 2022 yılı duyurusu gibi sadece tarihler güncellenirse 31aralık 2023e kadar yoklama yaptırmak için süreniz olacaktır.

www.msb.gov.tr
    Milli Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyurular

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.