Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
182.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: a-f-h

https://www.turkiye.gov.tr/yuksekogretim-mezun-belgesi-sorgulama

Buradan mezun belgesi çıktısı alıp bir askerlik şubesine uğrayınız. Sanırım ASAL sistemde hala öğrenci görünüyorsunuz.

Merhabalar Aralık ayında yoklama işlemimi yapacağım ve askerlik hizmet tercihimde astsubay olmak için tercih yapmak istiyorum fakat Aralık ayında yoklama yapmam bunu etkilermi askerlik hizmet tercihi yapabilirmiyim astsubay olarak yoksa kasımdamı yapmam gerekiyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Selimcan ırmak S kullanıcısına yanıt

Yoklama + hizmet tercihini,

Kasımda yaparsanız şubat celbine;

Aralıkta yaparsanız mayıs celbine tabii olursunuz.

Başka birşeyi de etkilemez. Yedek subay ve astsubaylar aday havuzundan ihtiyaca göre seçiliyor. Ne zaman başvurduğunuzun önemi yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim

• abi selamlar, ben 22.01.2002 doğumlu 2020 lise mezunuyum, geçen sene aralıkta tecilimi yaptım ve bana verdikleri belgede de, e devlette de tecil 01.01.2024'te bitiyor yazıyor. konudan anladığım kadarıyla yoklama için 31 aralık 31.12.2024'e kadar sürem var ve sonrasında yoklama kaçağı oluyorum. ben haziran 2024'te yani tecilim 6 ay önce bitmişken yks sınavına girip kazansam, eylülde üniversiteye kayıt yaptırsam bir sorun olur mu?

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

• dikteyta D kullanıcısına yanıt

cevabı geçen sene aralıkta yaptığım tecilde bana verilen belgede buldum :D 01.01.2024'de tecilim bitiyor 31.12.2024'e kadar yoklama vermem gerekiyor. eğer 31.12.2024'e kadar öğrenciysem, hapisteysem, yurtdışında işçi/işverensem ya da hastanede yatıyorsam ilgili kuruluştan durumumu gösteren bir belge alıyor ve mazeretli oluyorum. yani 2024 haziranda sınava girip eylülde üniye kayıt yaparsam öğrenci durumumdan ötürü mazeretliyim. tecil 01.01.2024'de bitmiş olsa da son yoklama tarihim 31.12.2024 olduğundan mazeretliysem ve bunu 31.12.2024'e kadar şubeye bildirirsem askerlik tecil oluyor.

ama bir mazeretim yoksa ve 31.12.2024'e kadar yoklama vermezsem 01.01.2025 itibariyle kaçağım.

içime nasıl bir su serpildi, anlatamam sizlere. daha mutlu olamam gerçekten

Hocam benimde Haziran'da tecilim bitti şu anda 31 Aralık tarihine kadar yoklama sürem bulunuyor. 30 Kasımdan sonra yoklama başvurusu yapsam Mayıs celbine gider miyim yoksa beni tecilim dolduğu için Şubata mı atarlar, yardımcı olursanız sevinirim , teşekkürler.

• Hocam merhaba. Ben 4 yıllık hukuk fakültesi mezunuyum. Aralık'ta yoklamaya gitmem gerekiyor.

Gittiğim takdirde tercihimi Yedek astsubay/astsubay olarak seçtiğimde o 12 aylık süreçte çok yıpranır mıyım? Mesleğime göre mi iş verirler yoksa er/erbaş olmaya göre nispeten daha mı iyi geçer?

Er/erbaş olarak 6 ay kalacak olmak çok korkutuyor. Psikolojik olarak baskı altında, zorlamayla iş yapılacak olma düşüncesine katlanacak bir dönemde değilim doğrusu.

Ek olarak şunu soracağım: şayet yedek astsubay/astsubay olarak seçim yaptığımda boy/kilo gibi, diğer kabul şartlarının değerlendirilmesi ne zaman gündeme gelecek? İnternetten baktığım kadarıyla bir 10 kilo fazlam var. Bu kilo verme sürecini en geç ne zamana kadar tamamlayıp gitmem gerekiyor mesela?

Yorumlarınız çok önem arz ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkdevil8585 -- 28 Kasım 2022; 6:52:58 >
  • @darkdevil8585
    Yıpranacağınızı sanmıyorum ama bu size, gittiğiniz birliğe ve oradaki üstlerinize/amirlerinize göre değişebilir. Nöbet ve evrak işleri olur genelde yapacağınız.

Herşeyi bu kadar takacaksanız bedelli yapın geçiniz. Hiçbirşey sağlıktan önemli değil sonuçta.

Boy kilo olarak bu değerleri alabilirsiniz. Kırmızı ile işaretli sınırların dışındaysanız 1 yıl erteleme alırsınız. Aile hekimi muayenesinde bakılacak buna (ASAL Yoklama Başvurusundan sonra). Hastaneye sevk ihtimaline karşın aralık başında aile hekimine gidersiniz. Teknik olarak 31 aralığa kadar zamanınız var.,
    Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ?

@bathgud54

MSB açıkladı, şubat celbi için sınır tarih 30 Kasım.
    1 Aralık ve sonrası mayıs celbi alımları olacak.

Peki hocam bu Haziran 2022 de tecilim bitti, 31 Araliğa kadar yoklamaya gireceğim, yoklamaya basvurduktan sonra Sevk tarihine kadar mesela Ocak ayında Yüksek Lisansa kaydolsam askerliğim tecil olur mu?

• bathgud54 B kullanıcısına yanıt

Alırsınız.

Teşekkürler, çok sağolun.

• hocam merhaba, benim bi konuda net bilgiye ihtiyacım var. Ben 2021 eylül ayında Kocaeli işletme tezsiz yüksek lisansa kaydoldum. tecilim 09.01.2023'e kadar geçerliydi. Bu yıl Eylül ayında Anadolu üni pazarlama yönetimi tezsiz yüksek lisansa kayıt oldum. Sisteme baktım tecilim otomatik olarak 18.02.2024 yılına atmış. Kocaeli üniversitesi'nde kaydım hala duruyor ama derslere gitmiyorum. Ocak ayında okulla ilişiğim kesilecek. Bu durum benim Anadolu üniversitesinden aldığım şu anki mevcut tecilimi etkiler mi? Diğer bir husus ise; tezsiz yüksek lisansta mevcut tecil okulla ilişiğim kesildikten sonra(mezun olmadan) kalkarsa örn; 09.01.2023 benim de yıl sonuna kadar 31.12.2023 kaçak duruma düşmeden yoklama yapma hakkım var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ardarall -- 28 Kasım 2022; 20:31:37 >
  • ardarall A kullanıcısına yanıt

Tecil mevcut devam eden yüksek lisansa göre uzamış. Kocaeli ünv'deki kaydınızın silinmesi tecili etkilemez. Sistemde hala yüksek lisans öğrencisi olarak görünüyorsunuz. Bu yolla birinden diğerine geçerek 32 yaşa kadar tecil edilebilir.

• anladım hocam çok teşekkür ederim. bu durumda mezun olmadığım sürece okul değiştirmenin bir limiti yok 32 yaşına kadar. Son olarak kaydımı 2023'te sildirmeye karar verirsem hemen yoklama yaptırmalı mıyım? yoksa 31.12.2023 kadar vaktim var mıdır?

• ardarall A kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyurular

Burayı takip edersiniz, aralık ayında 2023 yılı yoklama duyurusu çıkacaktır. Bu senekine benzer olursa kayıt silinmesi durumunda 2023 sonuna kadar süreniz olur.

• tamamdır hocam, çok teşekkür ederim.

• Afh hocam banada yardımcı olurmusunuz ? 16.07.1994 doğumluyum önce ön lisans sonra açıktan lisans yazarak askerliği tecil ettim. 31/12/2022 tarihine kadar askerlikle ilişiği yoktur yazıyor e devlette . Şuan hala açıktan ön lisans okuyorum bitmedi tecil etme yolum varmı ? Yoksa ne yapmam gerekiyor yazan tarihten sonra yoklama nasıl oluyor ne yapmam gerek ne zaman askere alınırım ?

• Burab2 B kullanıcısına yanıt

Yaş haddini doldurmuşsunuz. Bundan sonra lisans / önlisans öğrencisi olarak ertelenmez. Mayısa kadar lisans mezunu olma durumunuz varsa mezun tecili işe yarayabilir. Önlisans mezunu için de yaş haddi 28.

Alıntı

metni:
    Lisans ve daha aşağı seviyedeki öğrenci ertelemeleriMADDE 47 – (1) Lisans ve daha aşağı seviyede öğrenim görenlerin askerlikleri azami olarak;a) Lise veya dengi okullarda 22 yaşını tamamladıkları,b) Fakülte ve yüksekokullar ile meslek yüksekokullarında ise 28 yaşını tamamladıkları,yılın sonunu geçmemek kaydıyla mezun oluncaya veya ilişikleri kesilinceye kadar yoklamaları yapılmadan ertelenir.

https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2020/07/20200722-5.htm

Bu ihtimallerin hiçbiri olamayacaksa

Ya aralık ayında yoklamanızı yaptırır askere gitmeyi beklersiniz (ki bu da en erken mayıs ayına olur)

Ya da yoklama kaçağı olarak idare edersiniz. Günlük 9-10 TL para cezası var. Onun haricinde bir yaptırımı yok.

Yoklama işlemleri edevlet üzerinden yapılıyor. Videodaki arkadaş uygulamalı anlatmış. Yoklama Başvurusudan sonra aile hekimine gidip askerlik muayenesi olacaksınız. Hastaneye sevk durumu olmazsa 2-3 güne hallolur. Ondan sonra da hizmet tercihini yaparsınız.

Yalnız hizmet tercihi menüsü edevlet mobil uygulamada çıkmıyordu en son hatırladığım. Tarayıcıdan turkiye.gov.tr adresi üzerinden girip hizmet tercihini yaparsınız.

Asal Yoklama Başvurusu

https://www.youtube.com/watch?v=s3o3D6bfUwg&feature=youtu.be

Askerlik Hizmet Tercihi

https://www.youtube.com/watch?v=n1nhU5kyJcQ&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 29 Kasım 2022; 1:59:57 >

• Çok teşekkür ederim hocam en erken mayıs ayı olacağı kesin mi acaba ? Yoksa bir anda hemen gitme durumuda olur mu ?

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.