Şimdi Ara

Tecil bittikten sonra askere ne zaman giderim ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.131
Cevap
25
Favori
182.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Onu şubeyle görüşeceksiniz.

Askeralma yönetmeliği Madde 46dan itibaren erteleme işlemleri açıklanmış. Size durumunuza uyan koşulu sağlıyorsanız erteleme alırsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba 31.12.2022 de askerlikle ilişiğim yok diyor. 1 sene daha tecil ettirmek istiyorum nasıl yapabilirim. Myo mezunuyum ve 2 sene doldu haziran 2023 de üniversite sınavına girip aof yazacağım ama o zamana kadar erteletmem gerek bu mümkün mü

• İbrahim123t İ kullanıcısına yanıt

Üstteki mesajımda ilgili yönetmelik linki bıraktım. Madde 48de mezunlar için erteleme şartları var. 2 yılı da doldurduysanız yapacak birşey yok. 31 aralığa kadar yoklama yaptırmanız lazım. 1 ocak ve sonrasına tecilsiz veya yoklama yaptırmadan girerseniz AÖFye kayıt olmanızın da bir anlamı kalmaz. Kayıttan önce yoklama kaçağı veya bakaya düşene tecil yapılmaz.

2 seçeneğiniz var. Ya aralık ayında yoklamayı tamamlar; eylüle kadar sınıflandırma çıkmasın diye dua edersiniz

Ya da sağlıktan dolayı erteleme alırsınız (mesela kilo fazlalığı olana 1 yıl erteleme veriyorlar. Forumdaki askerlik kilo sınırı konusuna bakınız)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 23 Ağustos 2022; 1:23:8 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

Hocam ben 1998 dogumluyum, 2018 de universite kazandım tecil aldim, ve 2022 aralik ayina kadar tecilliyim...şimdi ilk kazandigim okulu birakip yeni bir okula gecmistim 2020 de hala oradayim 2 yil oldu okula gitmedim ama kaydim aktif bu sene aralik 2022 tecil bitiyor fakat ben baska bir bölüme hazirlanmak tekrar baska bir universiteye gitmek istiyorum. SUAN ASKERİYEYE GİDİP TECİLİ UZATMALİ MİYİM ? UZAR Mİ 4 SENE DAHA ? NASİL OLUR ?? SUAN 1.SİNİF OGRENCİSİYİM UNİVERSİTEDE PANDEMİ VS DERKEN FAZLA DURAMADİM HEP KALDİM AMA AKTİFİM HALA YENİ UNİVERSİTE HAZİRLANCAM BU SENE KAYDOM DEVAM EDİYOR ASKERİYEYE GİDİP 2022 ARALİK OLAN TECİLİ UZATMALİ MİYİM ?

• Neleroluyorhayatta N kullanıcısına yanıt

Lisans öğrenciliğiniz varsa öğrenci belgenizle bir şubeye uğrayınız. (bir ihtimal öğrenci işlerine de yönlendirebilirler)

• A-f-h reis bakaya kaldıktan sonra yurt dışı için erteleme yapılır mı ? @a-f-h

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Palm22 -- 24 Ağustos 2022; 16:54:50 >
  • Palm22 P kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    İletişimMillî Savunma Bakanlığı Askeralma Genel MüdürlüğüDevlet Mahallesi Merasim Sokak No:4/A, 06550 Çankaya/AnkaraTel: +90 (0) 312 410 60 00

Şu numarayı arayın olmadı bilen birileri olabilir.

Normalde yoklama kaçağı veya bakaya biri okula kayıt olsa bile tecil alamıyor. Çalışma ve oturma izni ile yurtdışına çıkışlarda erteleme oluyor. Bakaya olanların ertelemesi olur mu bilmiyorum.

• Bendede böyle bir sorun var. İkinci üniversitem örgün eğitim olarak. 2023 ün 8. Ayında askerlik tecilim bitiyor. Ben o sırada üniversitede 2. Yılına geçiyor olmam gerekiyor ancak tecil sürem bitiyor. Bu ara dönemde askere çağırıyolarmı yoksa DGS ile 4 yıllık bir açıköğretime kayıt olup tecilmi ettirmeliyim. Tecil süresi 8. Ayda olduğu için dgs kayıtlarıda 10. ayda Eylül'de oluyor nasıl olucak. Bilgisi olan biri anlatırsa çok makbule geçer.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • helcurtt. H kullanıcısına yanıt

Bunun 2023 olanı aralık ayında çıkacaktır.

Bu yılın duyurusuna göre 2022 yılı içinde tecili biten bir aday, (daha önce ASAL Yoklama Başvurusu yapmadıysa / aile hekimine gidip askerlik muayenesi olmadıysa) 31 aralık 2022ye kadar yoklama yaptırmak için süre tanınıyor.

Eğer bu sene sistemde bir değişiklik yapmazlarsa aynı tarih 2023 duyurusunda 31.12.2023 olarak geçecektir. Yani 31 aralık 2023e kadar rahatsınız. O arada mezuniyetinizin bir üstü neyse ona kayıt yaptırmanız lazım. (önlisans mezunusunuz sanırım, o zaman lisans veya AÖF bölümüne kayıt olmanız lazım).

Şu durumda (eğer daha önceden yoklamanızı tamamlamadıysanız) tecil sonrası kayıt yaptırmanız sıkıntı olmaz.

Çok teşekkürler ettim hocam

• Hocam iyi günler ay olarak 30 yaşına girdim Eylül 10 gibi tecilim bitiyor askere Kasım gibi mi alınırim

• Ekrm09 E kullanıcısına yanıt

Daha önce ASAL Yoklama Başvurusu / aile hekimi muayenesi / Askerlik Hizmet Tercihi işlemlerini tamamlamış mıydınız? 5-10 sene önce yaptıysanız bile olur, MSB kabul ediyor.

Eğer yaptırdıysanız bunları bir askerlik şubesini arayıp sorunuz. Sınıflandırmanız daha önce belli olduysa 15 eylülde 2. Grupla bile çağırabilirler.

Diğer türlü, Kasım celbiyle gitmek istiyorsanız 31 ağustosa kadar;

https://www.youtube.com/watch?v=s3o3D6bfUwg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=n1nhU5kyJcQ&feature=youtu.be

Şu videolardaki işlemleri tamamlanız lazım. Eğer aile hekimi bir sebepten hastaneye sevk etmezse yetişirsiniz. Bir an önce başlasanız iyi olur.

• Reis bakaya kaldıktan sonra şubeye gitmezsek ne olur ne zaman tutuklama yapılır ? Para cezasının dışında süreç nasıl ?

• Palm22 P kullanıcısına yanıt

Başından geçenleri anlatanlar da var.

https://eksisozluk.com/askere-gitmezsek-ne-olur-sorunsali--6536405?p=1

Para cezası dışında yaptırımı yok. 1 Kasım 2015 seçimlerinde bakaya halde oy kullandım, bir tane polis bile tutup çevirmedi beni. En fazla polis çevirmesinde veya otele gittiğinizde elinize tutanak verirler o kadar. Onun da bir yaptırımı yok. 8-10 tutanak yiyip normal hayatına devam edenler var.

TSK, yılda 400 binden fazla er alıyor. Geçen haziranda yoklama kaçağı ve bakayalara bedelli hakkı yasası meclisteyken 550 bin yoklama kaçağından bahsedilmişti. Bakayalarla beraber muhtemelen 600 bin kişiden bahsediyoruz. Askerlik çağı gelenler ile ihtiyaç karşılanıyor ki yoklama kaçağı ve bakayaların üstüne çok düşülmüyor tahminim. İlerde bir zaman makul bir ücretle (2018deki gibi) bu sayıyı eriteceklerdir diye düşünüyorum.

• Hocam size soru sormuştum önceden kusura bakmayın yormuş olabilirim. Ara sınıflarda tecili bitenlerde nasıl işliyor sistem? Bazı kişilerde yaşa takılanlarda birşey olmaz okula devam et demişler.

• Hocam merhaba

Bilirubin değerlerim yüksek çıkıyor. Bu durumdan dolayı muafiyet alma ihtimalim var gibi düşünüyorum. İnternette de böyle muaf olanları gördüm. Benim sorum şu, eğer gitmek zorunda kalırsam bedelli yapacağım. Normal yoklamamı yaptırıp sonra hastaneye sevk olduktan sonra eğer muafiyet çıkmazsa bu defa bedelli yapabilir miyim? Yoksa en baştan bedelli başvurusu mu yapmam gerekiyor? Ne demek istediğimi umarım anlatabilmişimdir...

• darkdevil8585 D kullanıcısına yanıt

Askerliğe elverişli çıkarsanız bedelli veya normal askerlik (er / yedek astsubay / yedek subay) yapabilirsiniz. Hizmet tercihinde bunu seçebiliyorsunuz.

Hocam iyi günler 2000 doğumluyum 2020 yılında önlisans üniversite okumama rağmen çevirmede asker kaçağı çıktım üniversiteyle görüştüm. Bana öğrenci belgesiyle askerlik şubesine gitmemi söylediler gittim öğrenci olarak tecil ettirdim. Geçen haftaya kadar tecilim 2028 iken bu hafta mezun olduğum tarihten(18.06.2021) 18.06.2023 e kadar tecilli gözüküyorum.Gelecek yıl üniversite sınavına girecektim, girebilir miyim dediğiniz gibi 2023 ün sonuna kadar ertenelenir mi ?

• uqurcan46500 U kullanıcısına yanıt

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyurular

Aralık ayında bu linkte 2023 yılı yoklama duyurusu çıkar. Bir değişiklik olmazsa 31 aralık 2023e kadar rahatsınız. Sınava girip, lisans bölümüne kaydolup tecil alabilirsiniz.

• teşekkür ederim içime su serptiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uqurcan46500 -- 31 Ağustos 2022; 23:59:0 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.