Merhaba öncelikle hemen şöyliyiyim yeni sistemi bilenler yeni sistemde nasıl olduğunu bilenler lütfen yazsın
ben yeni lisans mezunu oldum. askerliğimi tecil ettireceğim.
sorularım 1. ASAL YOKLAMA mı ? Yoksa ASAL ASKERLİKERTELEME mi ? ikiside e devlette hizmet olarak var hangisi ?
2- ASAL ASKERLİK ERTELEME YENİ GELMİŞ yeni gelince ASAL YOKLAMA daki sevk tehiri veya başka opsiyonlar kalktı mı da ?
3- e devlette yöksisde MEZUN gözüküyorum sıkıntı yok. Ama askerlik durum belgesinde öğrenciliği devam ettiği taktirde.
4- ASKERLİK DURUM BELGESİNDE 31/12/2021 tarihine kadar erteli AMA OKULLA İLİŞİĞİ KESİLDİĞİNDE 2 AY İÇİNDE ASKERLİK ŞUBESİNE yazıyor.
5- BEN ASAL ASKERLİK ERTELEME ye tıklayınca diyor ki 31/12/2021 Tarihine Kadar Ertelemeniz Bulunduğundan, Tekrar Erteleme Talebinde Bulunamazsınız.
6- Şimdi yöksisde mezun gözükürken ASAL ERTELEMEDE ertelemeniz var demesinin sebebi her an otomatik güncellenmiyor mu ? mesela ayda 1 mi güncelleniyor acaba ?
NEYSE bilmek istediklerim
1 eğer ay başında Milli savunma bakanlığında mezun gözükürsem ve ASKERLİK ERTELEME BAŞVURUSU e devlet hizmetini kullanabilirsem sıkıntı olmaz. Acaba bunlar ayda 1 mi yenileniyordur yoksa ben birşey yapmadan yenilenmez mi ?