Şimdi Ara

Tecil, üniversite ve celp tarihi konusunda bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Erteleme ve celp tarihi konusunda bilgiye ihtiyacım var yardımcı olabilecek var ise;

Öncelikle erteleme konusunda kısa özet bilgiler ile,

YAŞ 26 (26/01/1999)

1. Askerlik çağım gelmeden önce yapılmış 4 senelik üniversite kaydım var 31/12/2027 tecilliyim mezun değilim ve 2025 yaz itibarı ile ilişiğim kesiliyor.
    2. 2024 tarihinde ikinci üniversite kapsamında bir önlisans üniversite kaydım var ve henüz bundan da mezun değilim kaydım devam ediyor. (2025 yaz itibarı ile mezun olacağım muhtemelen, olamayacağım senaryoda da bilgi verebilirsiniz.)

Bu şartlar altında ben herhangi bir şey yapmazsam tecilim ne zaman düşer, kendim erteleme talebinde bulunabilir miyim sanırım maksimum 28 zaten.

İkinci olarak celp tarihi, önümüzdeki 1-2 ayda bir işe gireceğim ve gireceğim şirket kış aylarında yoğun değil o yüzden bedellimi bu aylarda yapmak istiyorum celp tarihimi öngörmem, bir tahminde bulunmam mümkün müdür? İl Ankara.

Bilgisi olan ve yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler. Hafta içi şu numarayı arayın sorularınıza direkt yardımcı oluyorlar diyebileceğiniz bir yer varsa da benim için uygundur.

• Bedelli yapacaksan kis aylarini secersin ocakda celp yok haberin olsun.Aralik,cikarsa subat ve kistan sayarsan kasim bu 3 aydan biri.
    Simdi basvurursan 2026da gidersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.msb.gov.tr
    Öğrenci Erteleme İşlemleri MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/ogrenci-erteleme-islemleri

Öğrenci kaydınız olduğu sürece 31 Aralık 2027ye kadar tecil devam eder. Lisans kaydının silinmesi sorun değil, önlisans öğrenciliği ile tecil devam eder (daha önceden önlisans mezuniyetiniz yoksa).

Mezun olursanız da 2 yıl tecil veriliyor. Önlisans mezunları için 28 yaş sınırı var. Yukarıda linki verdim, sayfanın alt kısmında mezunlar için şartlar var.

Bedelli başvurusunu buna göre yaparsınız. Celp tercihini de kendinize göre ayarlarsınız, ocak ayını başa alanları rastgele bir aya atabiliyor geçen senelerde böyle bir durum oluyordu.

1 ocak ve 1 temmuzda bedelliye zam geliyor. Ödeme işini bu tarihlerden sonraya bırakırsanız güncel bedeli ödersiniz. Başvuruyu evvelden yapmanız birşey değiştirmez. Benim önerim paranız hazır olunca bir seferde işlemleri tamamlarsınız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• a-f-h A kullanıcısına yanıt

4 senelik okul ile bu yazın ilişiğim kesilecek, 2 senelikten de mezun olacağım. Merak ettiğim, bu ilişik kesilme, terk ve mezun durumlarında hakkım olan 2 yıl ertelemeyi ben mi talep etmeliyim yoksa o 2 yıl tecil hakkım otomatik geliyor mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: xurmirac

4 senelik okul ile bu yazın ilişiğim kesilecek, 2 senelikten de mezun olacağım. Merak ettiğim, bu ilişik kesilme, terk ve mezun durumlarında hakkım olan 2 yıl ertelemeyi ben mi talep etmeliyim yoksa o 2 yıl tecil hakkım otomatik geliyor mu?

Memura bağlı sanırım. Bazen otomatik oluyor, bazen siz gidip/arayıp yaptırıyorsunuz. Takip edersiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.