Şimdi Ara

Tecilimi Bozdurup Askere Gitmek İstiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
5.163
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yazın Kayseri'de askerliğimi 2014 yılına kadar tecil ettirmiştim; ancak askere gitmeye karar verdim. Celp dönemlerine baktığımda memleketimden asker alımları Mayıs ayında oluyormuş. Şimdi bilen arkadaşlara sorum şu;

- Tecilimi bozdurup Mayıs ayında askere gidebilir miyim? (Kısa dönem istiyorum)
    - Mayıs'tan önce gitme ihtimalim var mı?
    - Tecili bozdurmam için neler gerekiyor?

Bu soruların cevaplarını sizlerden rica ediyorum. Şimdiden teşekkür ederim...

• Merhabalar,

Sanırım üniversite mezunusunuz. Kısa dönem askerlik için hali hazırda 3 farklı celp dönemi bulunmakta. Bunlar: Nisan, Ağustos ve Aralık'tır. Sizin bahsettiğiniz celp dönemleri uzun dönem 15 ay askerlik yapacak olanlar içindir.

Ocak ayından itibaren tecilinizi bozdurara Nisan celbinde askere gidebilirsiniz. Keza ben de kısmet olursa Nisan celbinde gideceğim.

Tecili bozdurmak için hangi evraklara ihtiyaç olduğunu tam olarak bilmiyorum ancak tecil ettiğin vakit götürdüklerine benzer evraklar götürmemiz gerekecek sanırım.

Şimdiden hayırlı olsun.
  • Teşekkür ederim Hocam, birkaç ay önce İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldum. Kısa dönem yapmak istiyorum. Peki kısa dönem askerlik için bahsettiğiniz celp dönemleri neye göre değişiyor acaba? Mesela ben en erken Nisan Ayı'nda askere gitmek istiyorum. Celbimi şimdi mi bozdurmam gerekir yoksa Ocak'ı mı beklemeliyim? Size de hayırlı olsun İnşAllah...
  • Roland Deschain durumu gayet güzel özetlemiş.

Tecil bozdurma işleminde ise kimliğini yanına alıp herhangi bir şubeye gitmen yeterli. Orada sana verilen formları doldurup işlemlerini yaptırabilirsin. Hayırlı olsun.

Şu anda Aralık dönemi gidecek, bugün de gitsen seni en erken Nisan dönemine alırlar. Ama Nisan'a kadar zaman var diye son tarihini kaçırma da

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kurtsutu -- 6 Aralık 2012; 11:17:15 >
  • Teşekkürler arkadaşlar. Allah hayırlısı ile bir an önce gidip gelmeyi nasip etsin...

Bir de şunu sorayım; Sınav işinin formalite olduğunu öğrendim. Sınava ne zaman giriyoruz?

Bir de mesela hafif kilolu, gözleri bozuk birini uzun döneme alırlar mı? :)
  • Ben 12 Aralık'ta teslim olacağım inşallah. 1-2-3 Aralık sınava giriş tarihlerimizdi. Sınavda ben de dahil olmak üzere çoğu kişi salladı. Bir kişi gördüm soruları çözen, o arkadaş da uzun istiyorum, hepsini çözeceğim demişti sınavdan önce...

Mesleğinin burada önemi var, ordunun sana ihtiyacı varsa yapacak pek bir şey yok gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kurtsutu

Ben 12 Aralık'ta teslim olacağım inşallah. 1-2-3 Aralık sınava giriş tarihlerimizdi. Sınavda ben de dahil olmak üzere çoğu kişi salladı. Bir kişi gördüm soruları çözen, o arkadaş da uzun istiyorum, hepsini çözeceğim demişti sınavdan önce...

Mesleğinin burada önemi var, ordunun sana ihtiyacı varsa yapacak pek bir şey yok gibi.

Sınav Sonucu ne zaman belli oluyor? Siz kısa dönem mi yapacaksınız? Mesela ben Edebiyat Mezunuyum. Allah korusun ama mesela beni mesleğimden dolayı uzun dönem alırlarsa, askerde ben mesleğimi mi icra edeceğim?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yazın Askere Gitmek
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 10 Aralık'ta belli olacak herşey... Uzun çıkarsa çok büyük ihtimal evet kendi mesleğin ile ilgili işleri sana verecekler ama ne olursa olsun askeriye yani ne olacağı ne biteceği belli olmuyor...
  • İnternette çok tuhaf söylentiler dolaşıyor. Sınava ilk gün girersen uzun dönem alıyorlar, ikinci gün girmeye çalışın gibisinden...

Şimdiden heyecanlanmaya başladığımı söyleyebilirim. Allah hepimize güzel ve rahat bir askerlik hayatı nasip etsin...

Çok soru soruyorum, hakkınızı helal edin; Uzun dönem çıkması durumunda acemi birliğinde maaş alınıyor mu?

Diğer bir sorum askeriyenin ihtiyacı ile alakalı demiştiniz. Meslek bazında ihtiyaçtan bahsediyorsunuz değil mi?
  • Daha dur sana çok var, benim sivilde son haftam, gerçi pek rahatım sonum ne olacak bilmiyorum ondan heralde

Evet meslek bakımından ihtiyaçtan bahsediyorum. Maaş olayı ise, benim tanıdıklarım 2000 TL den aşağı almadılar. Uzun dönem doğuda yaptılar, belki de daha fazla aldılar bilemiyorum... Biri psikoloji mezunu diğeri avukattı.

Sınava tavsiye ederim son gün öğlen 2 gibi git, sıra beklemezsin rahat rahat girersin. Gece gidip beklemek falan gereksiz açıkça söyleyeyim. Son gün akşam 5'te gitsen de almak zorunda o yüzden rahat ol.

İlk gün muhabbeti ne kadar doğru bilmiyorum ama bence riske girme, ben son gün gittim mesela

• Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Sınava girmediğimde ne oluyor? Sınava girmezsem direk uzun döneme mi alırlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Muhammed Zâhid

Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar. Sınava girmediğimde ne oluyor? Sınava girmezsem direk uzun döneme mi alırlar?

Sınava girmemek gibi bir lüksün yok malesef. Tabi en azından Nisan celbi için. 2013 Ağustos celbinde sınav tamamen kalkacak.
  • Sınav kalkınca ne olacak? Beni şimdiden heyecan sardı. Kısa dönem askerlik yapabilmenin tüyolarını bilenler paylaşsa ne iyi olur :)
  • quote:

Sınav kalkınca ne olacak? Beni şimdiden heyecan sardı. Kısa dönem askerlik yapabilmenin tüyolarını bilenler paylaşsa ne iyi olur :)

İşin kuralı gereği üniversite mezunu olan vatandaşların tamamı yedek subay adayıdır. Sınava girmemek gibi bir hakkın yok.

TSK bu sınav ile ilk olarak işine yarayacak meslek gruplarından (Mühendis, hukukçu, doktor vs.) yedek subay seçimlerini gerçekleştiriyor.

Yedek subay olmak veya olmamak istediğini sınav öncesi sarı zarfı almadan önce soruyorlar. Ayrıca optik forma kısa dönem istediğini belirten kısmı işaretliyorsun.

Hali hazırda yedek subaylık istemediğinizi belirtmek dışında yapacağınız herhangi bir şey yok.

Ağustos ayında sınav kalktıktan sonra da aslında değişen pek bir şey olmayacak. Sadece TSK yedek subayları sınavsız olarak seçecek. Zaten bu hususta sınavın hemen hemen pek bir etkisi de yoktu.

Mesleğiniz mühendislik, doktorluk, avukatlık vs. değil ise kısa dönem için kaygılanmanıza sebep olacak herhangi bir sebep yok. Gerçi Nisan dönemi diğer dönemlere göre biraz daha risklidir. Zira bu dönemde başvuru sayısı azalacağı için istemediğiniz halde yedek subaylık size de vurabilir.

Sonuçta her şey Allah'ın takdiri. Bu hadiselere çok takılmayın. Nisan'a daha çok var. Kaygılarınız varsa Nisan'a saklayın.

• Haklısınız; Allah hayırlısını nasip etsin İnşAllah...
  • Ağustos 2013'ten itibaren yedek subaylık sınavının kalkacağı nerde yazıyor ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: FIRTINA

Ağustos 2013'ten itibaren yedek subaylık sınavının kalkacağı nerde yazıyor ?

www.tsk.tr
    Yedek subay işlemleri ile ilgili bölümü inceleyin.
  • ARkadaşlar ben nisan da gittim
    eğer kışın hemen hasta oluyosanız yazın çok sıcağa gelemiyorsanız nisanı tercih edin
    artıları şöyle hava hep ortalama sıcaklıkta oluyor ve denetlemeler bitmiş oluyor ufak tefek düzenlemeler yapıyorsunuz
    kışın giderseniz kısa dönemseniz tam denetlemeye denk geliyorsunuz ama denetlemeye girecek takım belli oludğu için en az 15 gün yatarsınız size değmez
    ama çamuru pisliği banyosu hep sorun olur
    kim -15 derecede dışardaki banyoya gidip geri gelmek ister bilemiyorum
    yazın soğuk suyla bile duş alırsınız neticede.
  • Arkadaşlar yarın tecilimi bozdurmaya gideceğim. Tecil ettirirken bazı belgeler götürdüğüm için yarın tecilimi bozdurmaya giderken sırf kimlikle mi gideceğim? Acil cevap bekliyorum :)
  • quote:

Arkadaşlar yarın tecilimi bozdurmaya gideceğim. Tecil ettirirken bazı belgeler götürdüğüm için yarın tecilimi bozdurmaya giderken sırf kimlikle mi gideceğim? Acil cevap bekliyorum :)

Kimliginle gitmen yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.