Şimdi Ara

Askere gideceğim (Muaf oldum)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu ülkenin gündemi bildikleri halde en ufak şeylerde laf eden müdürlerimiz ve patronlarımız var.Ben artık kafayı yiyorum.Her gün şehit verdiğimiz halde bunlar nasıl rahat olabiliyorlar.İntahara kadar gitmek istiyorum.Çünkü utanıyorum arkadaşlar çok utanıyorum.Askerlik yaşım geldi.Sol kullağım %70 duymasa bile gitmek istiyorum.Bu millet için ölmek istemiyorum.Vatanım için ve bu topraklarda yatan şehitlerimiz için ölmek istiyorum.Mücadele etmek istiyorum salak gibi artık haberleri izlemek istemiyorum.Zengini zengin etmek için 12 saat niye çalışayım ki.Bu borçlu olduğum toprağıma canımı veririm daha iyi...

EDIT:Evet bugün heyete girdim ve işitmeden dolayı muaf oldum.Yorum yazan herkese teşekkür ediyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Xaerk -- 20 Nisan 2016; 14:27:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vatana ne borcun var merak ediyorum vatan sana ne verdiki ona borçlu oldun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Heîsenberg

vatana ne borcun var merak ediyorum vatan sana ne verdiki ona borçlu oldun ?

Bir çok savaşta bu ülkenin toprağını ve bizim için ölümüne koruyan kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu düşünüyorum.Aksi takdirde savaştan kaçsaydık.Daha kötü halde olacağımızı hepimiz biliyoruz.Onlar savaştıysa bende savaşmak istiyorum.Yani benim amacım şehit olup, direkt cenette gitmek değil.Cehennemde yansam bile ben toprağımı vatanımı savunmak istiyorum.Öküz gibi şehit haberlerine bakıp duruyorum.Ve insanların bundan bahsetmemesi beni acayip derecede sinirlendiriyor.Şuana kadar ne kadar bomba patladıysa hiç kimse bahseden olmadı.

Neden herkes müdüre veya patrona yalakalık yapıyorlar.Neden bu kadar güzel olduklarını veya karizmatik olduğunu söylüyorlar.Neden bu kadar çok övüyorlar.Bu komik yalanlara gerek yok ki.Yani iğrenç bir şey...Sırf zam almak için mi, bu kadar takla atıyorlar.Geceleri uyuyamadığım zaman dışarıya çıkıp ağlıyorum abi.Neden o kadar kişi öldükten sonra herkes normal karşılıyor.Bizim milliyetçiliğimiz öldü mü?Neden bu kadar olay yaşanırken, şikayet etmiyorlar.Neden mecliste hainler varken.Türkiye Cumhuriyet'in vatandaşlığından çıkarmıyorlar.Neden bu kadar masum insan ölüyor?Ne olursunuz biriniz cevaplasın şu sorularımı...

• quote:

Orijinalden alıntı: Xaerk

quote:

Orijinalden alıntı: Heîsenberg

vatana ne borcun var merak ediyorum vatan sana ne verdiki ona borçlu oldun ?

Bir çok savaşta bu ülkenin toprağını ve bizim için ölümüne koruyan kahramanlarımıza borçlu olduğumuzu düşünüyorum.Aksi takdirde savaştan kaçsaydık.Daha kötü halde olacağımızı hepimiz biliyoruz.Onlar savaştıysa bende savaşmak istiyorum.Yani benim amacım şehit olup, direkt cenette gitmek değil.Cehennemde yansam bile ben toprağımı vatanımı savunmak istiyorum.Öküz gibi şehit haberlerine bakıp duruyorum.Ve insanların bundan bahsetmemesi beni acayip derecede sinirlendiriyor.Şuana kadar ne kadar bomba patladıysa hiç kimse bahseden olmadı.

Neden herkes müdüre veya patrona yalakalık yapıyorlar.Neden bu kadar güzel olduklarını veya karizmatik olduğunu söylüyorlar.Neden bu kadar çok övüyorlar.Bu komik yalanlara gerek yok ki.Yani iğrenç bir şey...Sırf zam almak için mi, bu kadar takla atıyorlar.Geceleri uyuyamadığım zaman dışarıya çıkıp ağlıyorum abi.Neden o kadar kişi öldükten sonra herkes normal karşılıyor.Bizim milliyetçiliğimiz öldü mü?Neden bu kadar olay yaşanırken, şikayet etmiyorlar.Neden mecliste hainler varken.Türkiye Cumhuriyet'in vatandaşlığından çıkarmıyorlar.Neden bu kadar masum insan ölüyor?Ne olursunuz biriniz cevaplasın şu sorularımı...

İnsanoğlu çiğ süt emmiş derler.. Sen burada derdini paylaşarak seni teskin edecek cevaplar alacağını düşünüyorsun ama bencil ve hainler her yerde. Müdürün, üç kuruş için fırıldak olanlar, bu forumdaki bazı alçaklar, pislikler, hainler vs vs vs...

Askere git, ama askere gidince de umduğunu bulamayacaksın. Senin şu aşamada yapabileceğin en mantıklı şey vatanın için kitap okumak, kendini fikri yönden geliştirmek. O soysuz sürüsüyle bilgilerinle mücadele etmek; onları hiç etmek...

• Memlekette savaş yok dostum.kalleşçe pusu var arkadan vurma var.Silahını alıp allah allah diye terörist avlayamıyosun zaten.türlü türlü anlatılan şeyler var.terörist önümüzden geçti komutan vur emri vermedi vs. Sadece teröristler değil kimin eli kimin cebinde belli olmayan yönetimler anlaşmalar var.Şuanki ortamda savaşamazsın çatışamazsın.Gideyim de bari şehit olurum mantığı da yanlış.

• Vatan için ölmek 1920'de işe yarardı şimdi adam gibi mühendis olup veya adam gibi bi hakim olup ülkene yararlı olursun.
  • Askerdeyken komutanım "Bize hep vatan için ölmeyi öğrettiler. Oysa ki vatan için yaşamak lazımdır." demişti. Yani o her çatışmada ölmeyi değil, hayatta kalmaya çalışarak başka çatışmalara da girmeyi düşünürmüş. Askere gideceksen aklında bulunsun. Ölürsen memleket bir evladını daha kaybetmiş olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kardeşim ben 339. ksd er olarak vatani görevimi yaptım. Astım ve ileri derecede uyku apnesiyim çürük alabilirdim ama almadım, cidden imkanım vardı ama ben Türk'ün çürüğü olmayacağı düşüncesinde ileri derecede Türkiye milliyetçisi bir insanım. Şu gün savaş olsa inan hiç tereddüt etmem.

Ben bu aşırı milliyetçi duygulardayken askeri bana çok garip bir şey öğretti. Askerlik vatan borcu değilmiş, cidden bunu anladım.

Trakyada jandarma erlik yaptım. Askerliğimin büyük kısmı(günde 8 saat, haftanın 5-6 günü) cezaevinde kulede nöbet tuttum, geri kalan kısmında ilçe jandarma komutanının işlerini hallettim.

Lojmanlarını temizledik hergün, boyalarını yaptım, bilgisayarlarını onardım. Hatta bazı rütbeliler o kadar şerefsizdi ki büyük abdestlerinden sonra fırça kullanmazlardı, çavuşu arayıp rütbeli lavabosuna temizlemek için asker gönder derlerdi.

İnan bir yığın usülsüzlük, pislik vs saymıyorum inan anlatsam inanan çıkmaz. Ki teskere aldığım gün İstanbul'dan memleketime dönmek üzereyken ilk yapacağım iş bir internet cafede bu durumu TSK'ya bildirmek oldu. Benden sonra 3 kurmay albay teftişe gitmiş, onlar gidince rütbeliler hepsini dövmüş.

Ben askerlik yaptım ama inan vatan borcumu ödemedim. Umduğunla karşına çıkacak şey çok farklı olacak.

• Kendi işinin patronu ol hocam

• Askere gideceksin ve pohpohlanmak için mi açtın konuyu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • askerliğimi yaptım, askere gittikten sonra askeriye ile ilgili olumlu düşüncelerimin çoğu silindi. gidince anlarsın.
  • Boşver gaza gelip gitme, hak ve eşitlik yok bu ülkede.
    Dışardan bakan biri için Ülkenin en rahat yerindeyim, ama gel birde içini gör..
  • Sen adamsın.

• Sen bu vatan icin mi öldügünü saniyorsun ? Sen bildigin siyasilerin basarisizliklari icin ölüyorsun yahu.

Boyle ırkcilari, milliyetcileri gordukce aciyorum ya. Ortada savas yok, bir sey yok. Sirf birileri baskan olmak istiyor diye sen neden olecekmissin.

• Evet bugün nereye düşeceğimi arkadaşlarla konuştuk tartıştık.En kötü geri hizmete düşerim herhalde dedim.Ama düşündüğüm gibi olmadı.Askerlikten muaf olduk.Neyse sağlık olsun.Yorum yapan arkadaşlara da teşekkür ediyorum.

• Şunu belirteyim bende mayısta askere gidicem vatan borcu diye avutmayın beylet kensinizi.Vatan borcu sadece askerlik değil.İstersen askere gitme ülkene yararlı çöpçü,mühendis,doktor vs ne yapsan vatan borcudur ülkene hayırlı yaptıgın her iş vatan için zaten.

Yani çevremde hep anlatılanları dinledim doğru insanlardan dinledim askerlik iyi bir yer değil 3n milliyetçi adam bile ülkeden vatandan soğuyor askere gidip o düştüğü zor durumları görünce.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.