Şimdi Ara

Üni okuyorum yoklama kaçağı görünüyorum bu Ne ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
0
Favori
16.168
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaşım 20.5 üni 1.sınıfım yoklama kaçağı imişim yolda jandarma çevirdi tebligat yazdı askerlik şubesine git dedi ne alaka napacam şimdi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Üniversite Öğrencilerinde Yoklama Kaçaklığı

Üniversite eğitiminiz sırasında askerlik yükümlülüğünüz devam etmektedir. Öğrencilik durumunuz dolayısıyla erteleme hakkınız bulunmaktadır. Ancak bazı durumlarda yoklama kaçağı olarak görünebilirsiniz.

Üniversite öğrencilerinin yoklama kaçağı olarak görünme nedenleri şunlar olabilir:

• Öğrenci belgenizi ilgili askerlik şubesine teslim etmemiş olmanız
    • Öğrencilik kaydınızın silinmesi veya dondurulması
    • Öğrencilik statünüzün askerlik şubesine bildirilmemesi

Yoklama kaçağı görünmeniz halinde aşağıdaki sonuçlarla karşılaşabilirsiniz:

• Askerlik görevini yapmaktan kaçınmak suçundan dava edilmeniz
    • Öğrencilik ertelemenizin iptal edilmesi
    • Mezun olduktan sonra askerlik görevinizi ertelemeden yapmanız

Yoklama kaçağı durumunuzu düzeltmek için en kısa sürede ilgili askerlik şubenize başvurmanız gerekmektedir. Askerlik şubesi, durumunuzu inceleyerek gerekli işlemleri başlatacaktır.

Üniversite Okuyan Öğrencilerin Dikkat Etmesi Gerekenler

• Öğrenci belgenizi askerlik şubenize teslim ettiğinizden emin olun.
    • Öğrencilik kaydınızda herhangi bir değişiklik olması durumunda (kayıt silinmesi, dondurulması vb.) bunu askerlik şubenize bildirin.
    • Öğrencilik statünüzün askerlik şubesine iletildiğinden emin olun.
    • Askerlik şubenizle düzenli olarak iletişim halinde olun ve askerlik yükümlülükleriniz konusunda bilgi alın.

Bu önlemleri alarak yoklama kaçağı durumuna düşmekten kaçınabilir ve askerlik yükümlülüğünüzü sorunsuz bir şekilde yerine getirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Gram fikrim yok da bence bir şey çıkmaz. Kul işi sonuçta bir şekilde düzeltilir dert etme.
  • Öğrenci belgeni al git askerlik şubesine tescil etsinler
    Öğrenci işlerinede bi fırça at gitmişken.
  • Beyler tutanak imzaladım jandarmada ceza gelir mi para felan 15 gün içinde askerlik şubesine gitmezsem ceza uygulanır diyor yani şu an ceza gelmez dimi
  • quote:

Orijinalden alıntı: 07kubi07

Öğrenci belgeni al git askerlik şubesine tescil etsinler
    Öğrenci işlerinede bi fırça at gitmişken.
    Para cezası gelir mi tutanak imzaladım tebliğ felan bir şeyleri diyor 15 günde gitmezsem şubeye ceza uygulanacak diyor bazıları da tutanak imzaladığında direk ceza geliyor diyor
  • Ceza gelmez, ogrenci islerinden lisans okuduguna iliskin askerlik tecil islemlerini yeni lisans ogrencisi -501 koduna gore yapmalarini soyle
  • 3. Tutanakta ceza alıyorsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyyubi87

Ceza gelmez, ogrenci islerinden lisans okuduguna iliskin askerlik tecil islemlerini yeni lisans ogrencisi -501 koduna gore yapmalarini soyle
    Hocam tebliğ tutanağında askerlik şubesine gidin 15 gün içinde diyor öğrenci belgesini alıp askerlik şubesine gitmek daha mantıklı değil mi onlar tecil etmez mi direk sakata gelmeyelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Derebey44

3. Tutanakta ceza alıyorsun
    emin misen ağam
  • Askerlik subesine git ogrenciyim tecil etcem de 5 dkklik is
  • Kendini ne paralıyon birader. Git şubeye derdini anlat. Ölüm yok ucunda.
  • Gitme boşa hiçbir şey olmaz okul bitesiye
  • Aynısı benim başıma geldi 2016 yılında. Anadolu Üniv AÖF okuyordum. Okul öğrenci olduğumu bildirmemis. Neyse GBT kontrolünde yoklama kaçağı olduğum tespit edildi. Tutanak tutulup askerlik şubesine yönlendirildim. Gittim 250-300 TL gibi bir ceza ödedim (hatırladığım kadarıyla)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katip3463

Aynısı benim başıma geldi 2016 yılında. Anadolu Üniv AÖF okuyordum. Okul öğrenci olduğumu bildirmemis. Neyse GBT kontrolünde yoklama kaçağı olduğum tespit edildi. Tutanak tutulup askerlik şubesine yönlendirildim. Gittim 250-300 TL gibi bir ceza ödedim (hatırladığım kadarıyla)
    Hocam 15 gün içerisinde gitmezseniz ceza uygulanır yazıyor benim tutanakta yönetmelik değişti herhalde
  • rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Cevabın kendi mesajının içinde "15 gün içinde gitmezsem ceza uygulanacak diyor".
    Ya e devletten ya da öğrenci işlerinden askerlik şubesine verilmek için öğrenci belgesi al ve askerlik şubesine git askerliğin tecil edilir. Herhangi bir ceza filanda gelmez.
  • Eğer yoklama üniversite öncesi ise bilemem lakin üniversite zamanı olduysa öğrenci belgen ile gittiğinde sorun olacağını sanmıyorum öğrenci işlerine görüş. :)
  • Konu sahibi universitene git. Bana askerlik icin ogrenci belgesi verin de onun ozel bir ogrenci belgesi oluyor.
    Zamaninda bana da aynisi olmustu. Uni 1. Siniftayken son donemlerinde yoklama.kacagi diye kagit geldi. Okulla konustum biz yollariz dedi tamam dedim aradan bir kac ay daha gecti yine bir kagit daha gelmis. Yine okula gittim ayni adam yine biz yollariz dedi o kagidi vermemek icin diretiyorda diretiyor. Neyse ben oldum ikinci sinif donem ortasi geliyor bu sefer bir kagit daha gelmis asker kacagi mi ney diye. Benim zamanimda oyle bisey oldugunda tebligat olayi yoktu tuttulari gibi goturuyorlardi. Kivranip duruyorum. O kani bozuk kagit vermiyor.
    Daha ikinci sinifim okulun bitmesine iki yil daha var. Son senem olsa sallamicam. Yanima.uc bes arkadas aldim gittim ogrenci islerine bu arada okulda gazi universitesi idi bilenler bilir ogrenci isleri medikodadir. Abi dedim durum.boyle boyle biz bu kagidi almaya geldik oyle yada boyle alacaz bu kagidi.
    Adam hala diretiyor arkadas atildi gardasimmmm! olay mi cikaralim illa dedi. Hemen ordan adamin sefi geldi ne oluyor diye. Dedik boyle boyle. Memura fircayi kaydi bizede kagidi vermisti. Hey gidi gunler. Sonra askerligi bedelli yaptim 18 gun nerden nerelere

• Okul senin öğrenci olduğunu bildirmemiş olur böyle şeyler.
    Öğrenci işlerinden kağıt al askerlik şubesine ver ..

Bukadar basit
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

Okul senin öğrenci olduğunu bildirmemiş olur böyle şeyler.
    Öğrenci işlerinden kağıt al askerlik şubesine ver ..

Bukadar basit
    Para cezası gelmez dimi tutanak tuttular çünkü hocam teblikat mı ne
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.