Şimdi Ara

Üni okuyorum yoklama kaçağı görünüyorum bu Ne ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
17.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bende uni 2 öğrencisiyim yaş 19 e devletten bakinca 2022 ye kadar tecilli gözükuyor okul yapmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teslim ol askere git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rasputin in alive

Para cezası gelmez dimi tutanak tuttular çünkü hocam teblikat mı ne

Alıntıları Göster
    Kardeşim imzaladığın belgede yazıyor ya zaten 15 gün diye. Süren var yani. Git belgeni al teslim et bu kadar. Ceza felan yok. Bi sakin.

• git tecıl yaptır okulun tecıl yapmamıs sanırım senı bu arada 27 yasına kadarda neyap et okulu bıtır yoksa 27 yasını bıtırecegın 1 Ocak sabahı asker kacagısın ve tecıl ımkanın yok artık
  • Oglum niye bu kadar korkuyon sen universite okuyosun gidip ogrenci belgeni ellerine vericeksin.Ceza falan da yemezsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bu mevzununda cıvkı çıktı, galiba önüne gelenden para kesmek için. ne olduğuna bakınılmaksızın 18 yaşından itibaren açıyorlar tecili. çoğu arkim ve bende bu durum başımıza geldi. ben 3 sene önce tecil ettirdim ama sistem değişmiş olabilir. benden ek c1 belgesi istediler. okulun öğrenci işlerinden sadece kendi adınla alabiliyorsun ve en yakındaki askerlik şubeye gidip teslim etmen yeterli. Eğer ne yapacağım konusunda aklım kalmasın diyorsan ara bir asker şubesini, sor böyle böyle durum var ne yapmam lazım. Neyse canını böyle boş bi konu için sıkma en kötü ceza ödersin.

• Ne demiş? Askerlik şubesine git. Al bir öğrenci belgesi yanına git işte neyini soruyorsun
  • okulu bırakıp askere gidip, dönünce devam etmen gerekiyor. yoksa cezası büyük.
  • Git askerlik şubeye yaşın gelmiş teslim ol

• Öğrenci işlerinden "askerlik için öğrenci belgesi" al, normal öğrenci belgesi olmuyor, sonra askerlik şubesine git, hallet. Benim de başıma geldi.

• bu da ne ki, ben askerdeyken yoklama kaçağı diye beni şubeye çağırmışlardı. şubeye git öğrenci kimliğinle bilgi ver. okula da soyle askerlik şubesine ertelenmesi için yazı yazsınlar.
  • öğrenci işlerindeki bazı gerizekalılar devlete öğrenci olduğunu bildirmeyi unutuyorlar. birçok arkadaşımın başına geldi.
  • Yanlış anlamada bu kadar niye kasılıyorsun? Belgeyi alıp askerlik şubesine gideceksin oradakiler tecil yapacak, bu kadar sıkıntı yapılacak bir durum yok. Korkma seni ensenden tutup komando yapmayacaklar.

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    Lisans seviyelerindeki tecil islemleri Yoksis uzerinden yapilmakta olup oncelikle okulun senin uniye girdigin zaman yapmasi gereken tecil islemini yapmasi akabinde yoksise aktif ogrenci olarak gozukmen ve asal birimi senin tecil islemini 2025 e kadar ertelemesi gerekmekte. 15 gun icinde gitmeden once universitenin talebi gondermesi ve talebe geri donmeleri daha kisa surede olacaktir ( islemler bittiginde e devletten tecil tarihini zaten guncellenmis olarak goreceksin)

• Kaçak olduğun her bir gün için meblağ ödüyorsun.
    Geçmiş olsun
    Korkma yani seni ali koymazlar ama Parana koyarlar

• rasputin in alive kullanıcısına yanıt
    yok ne para cezası kardeşim. okulun eşekliği. ama sana tebligat yapıldığı için işlemi yapmalısın ondan sonra gitmezsen gene tutanak tutarlarsa belki ceza işlem olabilir burası Patagonya Cumhuriyeti biliyorsun... sende sağmal ineksin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: eyyubi87

Lisans seviyelerindeki tecil islemleri Yoksis uzerinden yapilmakta olup oncelikle okulun senin uniye girdigin zaman yapmasi gereken tecil islemini yapmasi akabinde yoksise aktif ogrenci olarak gozukmen ve asal birimi senin tecil islemini 2025 e kadar ertelemesi gerekmekte. 15 gun icinde gitmeden once universitenin talebi gondermesi ve talebe geri donmeleri daha kisa surede olacaktir ( islemler bittiginde e devletten tecil tarihini zaten guncellenmis olarak goreceksin)
    Yöksis de aktif öğrenciyim zaten onda bi sıkıntı yok e devlette de öğrenci belgem çıkıyor ama milli savunma bakanlığının sitesinde eski terk ettiğim üni görünüyor ben eski üniden kaydımı sildirip bu sene yeni üniye başladım yöksis de sıkıntı yok yani

• quote:

Orijinalden alıntı: eyyubi87

Yöksis de aktif öğrenciyim zaten onda bi sıkıntı yok e devlette de öğrenci belgem çıkıyor ama milli savunma bakanlığının sitesinde eski terk ettiğim üni görünüyor ben eski üniden kaydımı sildirip bu sene yeni üniye başladım yöksis de sıkıntı yok yani

• ben de ayni durumu yaşıyorum. 3 kez tutanak yedim, ilk yedigim tutanaktan aylar sonra bin tl ceza geldi. takibini ve ödemesini yapmıyorum.

en son gecen ay tutanak yedim ve ogrenci belgesiyle askerlik subesine git dedi memur.

gecen sene Eylül ayında askerlik şubesine gittim ve tecil imkanim olmadığı söylendi çünkü 9aydir kacak durumdundaydim. okula kayit olur olmaz tecil ettirmeye gittim.

son kez okuldan askerlik icin ogrenci belgesi istiyip denicem bakalim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.