Şimdi Ara

Tecrübelerinize ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Biliyorum çok fazla konu var. Emin olun uzun bir süre konuları takip ettim yazılanları okudum. Bir çok alternatif var, bir çok yöntem var fakat aralarından hangisi benim için daha uygun onu bilemedim. Bu yüzden konu açmaya karar verdim. Bu tarz konulardan sıkıldıysanız affola.

Bu yıl mezun oluyorum (makine mühendisliği) ve ingilizce artık benim için sıkıntı olmaya başladı. İngilizce kursuna 3 yıl önce kaydoldum ama bazı sebeplerden dolayı gidemedim ve pre-int kurunu daha geçen hafta anca bitirdim ve bir kur daha hakkım var. (Lise ve orta okulda yabancı dilim almanca idi.)

Çalışmalarımı speaking ağırlıklı yapmaya karar verdim ve karşıma çıkan ilk set lingusta oldu ve şu an o setin 22. dersindeyim ve bitirmeyi düşünüyorum. Aynı zamanda duolingo uygulamasını kullanıyorum ve ara ara voscreeni kullanıyorum fakat internet paketi sıkıntı olduğundan fazla kullanamıyorum. Durumum bu şekilde aslına bakılırsa günde 1 saat ingilizce çalışıyorsam 2 saatte ingilizce çalışma, kurs vs. gibi yöntemleri inceliyorum artık bu sıkıntıdan kurtulmak ve sadece ingilizceye yönelmek istiyorum.

Pratik amacıyla ocak ortasında bir haftalık ukrayna seyahati yapacağım ne kadar yararlı olur bilmiyorum. Bu yaz da work and travel ile amerikaya gideceğim ve ocak sonu gibi mülakatım var. Bu mülakata kadar speakingimi biraz daha geliştirmek istiyorum. Work and travel ile ingilizce geliştirileceğini düşünmüyorum bence sadece olan ingilizcem akıcı hale gelecek bu sebepten dolayı olabildiğince dolu gitmek istiyorum amerikaya ve bence hazırlanmak için 6 aylık bir sürede güzel bir süre. Lingusta sayesinde 22 gündür aksatmadan en az 45 dk ingilizceye ayırıyorum bu en azından başlangıç için beni mutlu etti.

İlk ingilizce kursuna yazıldığımda herkes öğreniyor bende öğrenmek zorundayım düşüncesiyle kaydoldum ve öğrenme zorunluluğu hissettiğimden pek verim alamadım. Fakat su an ise artık öğrenmek, yabancılarla konuşabilmek istiyorum. WAT benim için mükemmel bir fırsat olucak ve devamınıda getirmeyi düşünüyorum eğer bu yolda başarılı olursam. Amerika dönüşü ielts hazırlanmayı düşünüyorum ve ardından yurt dışı yüksek lisansına başvurmayı düşünüyorum eğer kazanamaz isem YDS ile yurt içinde yüksek lisans yapabilirim ve bu seferde yine erasmus yapmayı düşünüyorum yani olabildiğince yurt dışı tecrübemi arttırmayı planlıyorum. Hazirandan beri staj yapıyorum (Yaz + uzun dönem). İngilizce bilmeyenlerin hali ise sabit. Gözlemlediğim bu ilerleme şansları malesef yok gibi gözüküyor ve maaşlar çok gülünç (Ben barda çalışarak daha çok kazanıyordum). Hem kariyerim için hemde kendim için artık ingilizceyi konuşmak istiyorum.

Neyse konuyu fazla uzatmak istemiyorum. Bu süreçten geçmiş arkadaşar vardır mutlaka aranızda veya bu konuda tecrübeli kişiler. Forumda dolaştığım kadarıyla da fazlasıyla var. Sizin tecrübelerinizden faydalanmak istiyorum bana önerebileceğiniz eğitim sistemleri, kitap, dizi, online ders vb. gibi her önerinizi dikkate alacağım ve önermediğiniz şeyleri de merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meteor4in -- 7 Aralık 2016; 20:36:30 >

• Açtığım ana konuyu okusanız bir problem olmazdı.Oradan ilerlemeniz gerekiyor.

Madem kursa gitmişsiniz.Ben de size neden öğrenemediğinizi yazayım;
    Kurstan sonra eve gelip her gün 2 saat tekrar yapmadınız.
    Kurstan sonra eve gelip her gün ek olarak dinleme veya diğer çalışmaları yapmadınız.Bu nedenle öğrenemediniz.
    Bu kadar basit.
    Bir de İngilizce çok hızlı gelişen bir dil.Çok kelime,deyim bilmek gerekiyor.Sürekli takip etmek gerekiyor.

Speaking becerisinden başlamak doğru bir yol.
    Lingusta yöntemini kullanmadım.yorum yapmıyorum.Kullananlar pimsleur'a benziyor diyor.Bu setin ileri düzey seti de çıkmış ama çok pahalı.Alıp kullanan görmedim.
    Dualingo ve voscreen ile dil öğrenen görmedim.
    Bak dostum dil durağan bir müfredat değildir.Yani hiçbir set sana dil öğretemez.
    Belli süre sonra sen kendin ek çalışmalar yaparak öğrenirsin.
    Bu siteler sadece doğru düzgün gramer öğretmez.Öğreten dualingo ise Türkçe gramerle yeteri kadar karşılaştırmaz.

Eğer amacın dil öğrenmek ise sana acı gerçekleri yazayım;
    Her gün çalışman gerekiyor.
    Her gün en az 3 saat çalışman gerekiyor.

Bu ikisi en temel kural.
    Work and Travel yapmayı düşünüyorsan burada da bir detayı sana belirteyim;
    eğer gitmeden upper-intermediate seviyesine gelirsen orada dünya kadar şey öğrenirsin.
    Ama seviyen alt seviyede gidersen Türkiye'deki binlerce kitapta yer alan grameri öğrenip gelirsin.
    Aynı bilgiler 15 Tl'lik kitapta var zaten.Ama dediğim seviyeye gelip gidersen birçok deyim,kelime öğrenirsin.Muazzam katkısı olur.Sanırım farkı anlatabildim.

Madem hedeflerin de büyük sana benim önerdiğim şekilde çalışmanı öneriyorum.
    Çünkü senin yazdığın kaynaklar hedeflerin için pek katkı sağlamaz.
    Sana ileri düzey İngilizce ve kapsamlı bir kelime bilgisi lazım.
    İmzamdaki konuda tüm önemli noktaları,kaynakları,nasıl çalışılacağını en ince noktasına kadar yazdım.
    5 kuruş para harcamana gerek yok dil öğrenmek için.Dolar olmuş 3.70 kitap almaya gerek yok internet varken.
    Dediğim kaynaklara sırasıyla çalış bitir.Sonuca sen de inanamayacaksın.İmzamdaki konudan başlayabilirsin.Başarılar dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Açtığım ana konuyu okusanız bir problem olmazdı.Oradan ilerlemeniz gerekiyor.

Madem kursa gitmişsiniz.Ben de size neden öğrenemediğinizi yazayım;
    Kurstan sonra eve gelip her gün 2 saat tekrar yapmadınız.
    Kurstan sonra eve gelip her gün ek olarak dinleme veya diğer çalışmaları yapmadınız.Bu nedenle öğrenemediniz.
    Bu kadar basit.
    Bir de İngilizce çok hızlı gelişen bir dil.Çok kelime,deyim bilmek gerekiyor.Sürekli takip etmek gerekiyor.

Speaking becerisinden başlamak doğru bir yol.
    Lingusta yöntemini kullanmadım.yorum yapmıyorum.Kullananlar pimsleur'a benziyor diyor.Bu setin ileri düzey seti de çıkmış ama çok pahalı.Alıp kullanan görmedim.
    Dualingo ve voscreen ile dil öğrenen görmedim.
    Bak dostum dil durağan bir müfredat değildir.Yani hiçbir set sana dil öğretemez.
    Belli süre sonra sen kendin ek çalışmalar yaparak öğrenirsin.
    Bu siteler sadece doğru düzgün gramer öğretmez.Öğreten dualingo ise Türkçe gramerle yeteri kadar karşılaştırmaz.

Eğer amacın dil öğrenmek ise sana acı gerçekleri yazayım;
    Her gün çalışman gerekiyor.
    Her gün en az 3 saat çalışman gerekiyor.

Bu ikisi en temel kural.
    Work and Travel yapmayı düşünüyorsan burada da bir detayı sana belirteyim;
    eğer gitmeden upper-intermediate seviyesine gelirsen orada dünya kadar şey öğrenirsin.
    Ama seviyen alt seviyede gidersen Türkiye'deki binlerce kitapta yer alan grameri öğrenip gelirsin.
    Aynı bilgiler 15 Tl'lik kitapta var zaten.Ama dediğim seviyeye gelip gidersen birçok deyim,kelime öğrenirsin.Muazzam katkısı olur.Sanırım farkı anlatabildim.

Madem hedeflerin de büyük sana benim önerdiğim şekilde çalışmanı öneriyorum.
    Çünkü senin yazdığın kaynaklar hedeflerin için pek katkı sağlamaz.
    Sana ileri düzey İngilizce ve kapsamlı bir kelime bilgisi lazım.
    İmzamdaki konuda tüm önemli noktaları,kaynakları,nasıl çalışılacağını en ince noktasına kadar yazdım.
    5 kuruş para harcamana gerek yok dil öğrenmek için.Dolar olmuş 3.70 kitap almaya gerek yok internet varken.
    Dediğim kaynaklara sırasıyla çalış bitir.Sonuca sen de inanamayacaksın.İmzamdaki konudan başlayabilirsin.Başarılar dilerim.

Öncelikle yorumun için teşekkür ederim. Konularını hep stajdayken okudum. Hafta sonu sakin kafayla bir daha okuyacağım.
    Aslında yoğunluktan dolayı çalışamadım. Okul, iş, kurs dediğiniz kadar vakit kalmıyordu ama bahane üretmeye ve geçmişi konuşmaya gerek yok artık.
    Work and travel konusunda bende sizin gibi düşünüyorum ve bu yüzden bu 6 aylık zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Stajdan eve geldiğimde yaklaşık 19:30 - 23:00 arası ingilizce ile geçiyor mesela şuan dizi izliyordum bölüm bitti ve yatmadan bir kontrol edeyim dedim. Staj bitene kadar (3 hafta) neler yapacağımı kesinleştirip 2. dönem işe ve staja gitmeyeceğim için ingilizce için gerekli zamanı ayırabileceğimi düşünüyorum.
    Tekrardan teşekkürler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tavsiyeye ihtiyacım var
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.