Şimdi Ara

Tecrübeli Sürücü İçin 2 Zamanlı Cross Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
47
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi forumlar diliyorum dostlar.

Konu açmadan önce çok araştırdım forumlarda fakat istediğim bilgiye ulaşamadım. Umarım bu konu hem benim hem de benim gibi daha profesyonel cross bilgisi almak isteyenler için güzel bir rehber olur.

Adım Doğukan İzmirde yaşıyorum 2015den beri aktif motosiklet kullanıcısıyım 125-150cc çinli motosiklerle başladım. Uzun yıllardır da Yamaha kullanıcısıyım, 2 sene 60bin km MT25, 2 sene 40bin km MT07 gen2, son 1 yıldır da Gen3 MT09 kullanıcısıyım yaklaşık 15bin kilometremiz oldu beraber.

Biliyorum bu tecrübelerin neredeyse çok bir anlamı yok çünkü Cross bambaşka bir evren bambaşka dinamikler. Motosikletlerimin tamamında limitleri sonuna kadar zorlamış (çok detay verip bir sabah ehliyete el koymaya gelen memur beylerle karşılaşmayalım kapımızda) birisi olarak yine de 2T motorun çok hafif kiloda çok yüksek beygir sunması gözümü korkutuyor ki korkutmalı da.

Her şeye rağmen bunu da deneyimlemek istiyorum.

Mevcuttaki motorumu satıp bir tane kapıda kalsın el ayak olsun diye PCX satın alacaktım fakat vazgeçip 2 Zamanlı bir cross alıp kendimi arazilere vurma isteğim tuttu.

Sizlerden ricam cross için önerebileceğiniz marka modeller nelerdir (gasgas, yamaha, ktm, kayo moto, kawasaki vs.) yine cross için ekipman önerileri, vakti geldiğinde orjinal piston silindir segman mı yoksa başka 3.parti üreticilerin yedek parçaları mı kullanılmalı ve öneri markalar.

Sanırım 125cc ile başlamak istiyorum eğer daha önce bu geçişi yapmış ve 250cc ile de yaparsın diyenleriniz varsa önerilerinize tecrübelerinize açığım.

Hepinize şimdiden teşekkür ederim. İyi forumlar bol yardımlaşmalar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2 zamanlı motor almak istiyorsanız, abanız ve trailerınız olmalı ki gideceğiniz yere motoru yükleyip gidebilin. 2 zamanlı motorlara (henüz plakalandırılmamış olanlara) plaka çıkartamıyorsunuz. 4 zamanlı Spesiyal makinelere bakabilirsiniz. Mesela yamaha wr250f ya da ktm 250 exc olabilir.

Ulaşım sorun değil, motoru yükler götürürüm derseniz 2 zamanlı da bakılır. Crosslar hakkında aşırı bilgim yok ama 2 zamanlıların trafiğe çıkamadığını biliyorum. O yüzden uyarı mahiyetinde yazmak istedim.

• Psyduck17 kullanıcısına yanıt

Ulaşımla ilgili sorun yok. Trail yok ama koltukları yatırınca her türlü sığar en kötü ön jantı söker yine sığdırırım.

Hocam 4 zamanlı değil de kesinlikle 2 Zamanlı düşünüyorum.

Trafiğe çıkamadığını da biliyorum, ama arazi lastiğinin yanına 1 çift yol lastiği de alıp ara sıra supermotoya çevirme planım da var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.