Ankara Üni bence genel olarak top tier olmasa da (tıp için konuşmuyorum hehe) iyi bir klasmanda. Mühendislik için pek önermiyorlar ama bunun sebebini tam bilmiyorum çünkü bilgisayar mühendisliği kampüsünün Gölbaşı'nda olması dışında bir sebep üzerinde pek konuşulmuyor. Genel olarak konumdan çok yakınılıyor ama ben bunu direkt bir üniversiteyi elemek için yeterli görmüyorum, çok büyük bir eksi de değil bence tabi yine herkesin belli şehir tercihleri vardır mesela ben İzmir, Adana ve doğudaki çoğu ilde (evime uzak olduğu için, başka bir sebebi pek yok şu an) üni okumak istemem ama uygun gördüğüm bir il sınırları içinde konumu çok da dert etmem. Onun dışında dediğim gibi bence Ankara üni genel olarak kaliteli. Ha ben internette okuduklarımdan yola çıkarak böyle diyorum onu da aklınızda bulundurun. Bir de şuna benzer bir şey okumuştum, bu üniversitelerin klasmanı belli yani bir bölümü -özel sebepleri, ekstrem durumları olmadıkça- ne kadar "kötü" dense de üzmez. Yani şöyle düşünün ODTÜ'de makine mi BOUN' da makine mi daha kaliteli? Bence ODTÜ (bu da kendimce sebeplerden, konumuzla alakası pek yok açıklamıyorum o yüzden) ama BOUN'da makine okumak üzer diyebilir miyim? Pek sanmıyorum en azından şu anlık. TED de güzel gibi ama gibi, kalitesi açısından pek emin değilim. Kampüsüne pek kampüs diyemem, eğitim kalitesi düştü diye okudum, iki üni arasından Ankara Üni daha bilindik diye düşünüyorum. Ben bu yüzden Ankara Üni dedim. Konu hakkında benden daha bilgili biri bana katılmayabilir siz o yüzden benim de içeriden değil de dışarıdan yorum yaptığımı bilip ona göre yorumlayın benim bu dediklerimi. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
TED CENG TAM BURSLU VS ANKARA CENG (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ankara Üniversitesi ile TED Üniversitesi arasında kalmış birine TED'i tavsiye ederim.
Sebepleri:
-Ekşi sözlükteki entryde de belirtildiği gibi safkan bilgisayarcı sadece 3 hoca var Ankara'da. TED'de ise tüm hocalar iyi üniversitelerde bilgisayar okumuş.
-Hoca sayısı Ankara'da 10. TED'de bilgisayar mühendisliği ve yazılım toplam 12. Ayrıca yeni hoca geleceğini söylüyorlar.
-Lokasyon olarak TED Ankara'nın merkezinde. Ankara Üniversitesi çok uzak, öğrenci etkileşiminin zayıf olduğu yerde.
-İngilizce seviyesi arasında çok fark var. Ankara'dan medya ve iletişim için bir hoca derse gelmişti. Ben ve sınıftakiler İngilizce konuşunca kadın kısa süreli şok olmuştu. Hepiniz kolej çıkışlı mısınız gibi bir soru sormuştu. Ayrıca Ankara Üniversitesi'nden mezun arkadaşlardan da gördüklerim de bu önermeyi doğruluyor.
-TED tam burslu öğrencilere güzel bir yurt ayarlıyor. Ankara'da devlet yurtlarında hem imkan kötü olacak, hem de para ödeyeceksiniz.
-TED'de açık kapı sistemi var. Dilediğiniz zaman hocaya danışabilirsiniz. Devlet okullarında özellikle memur tipli hocalarda bu durum çok zor.
Ankara'nın Avantajları şu şekilde olur:
-Öğrenci seviyesi daha stabil. Her devlet üniversitesine yaklaşık aynı sıralamadan adam giriyor.
-Daha köklü bir üniversite. TED her ne kadar eğitim kurumu olarak çok eski olsa da üniversite olarak hala yeni.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gemeo -- 10 Ağustos 2021; 22:42:48 >
-
1)Yanlış hatırlamıyorsam Ankara Üniversitesi %30 İngilizceydi TED Üniversitesi ise %100 İngilizce'ydi. Bir de TED'in ulaşımı Ankara Üniversite'sine göre oldukça daha iyiydi.
2)Açık konuşmak gerekirse bu sizin bileceğiniz bir şey bu yıl girdiğiniz üniversite sınavında tam performans gösterip elinizden geleni yapamadığınızı düşünüyorsanız ve bir sene daha çalışacak özveriniz varsa ben şansınızı deneyebilirsiniz derim. Bu arada kesinlikle Yatay geçiş yaparım başka okula geçerim diye tercih yapmanızı önermem çünkü üzerinizde sınavlara çalışırken ortalama kasma stresi olacak yazdığınız okulu olur da sevmezseniz sizin için o sene adeta çileye dönüşecek. Bu sıkıntıları bizzat kendim yaşadım.
3)Ayrılma sebebim kesinlikle öğrenciler ve okulun bir üniversiteden ziyade daha çok özel lise gibi hissettirmesi (kampüs küçük vs.)
4)Maalesef Ankara Üniversitesi hakkında çok bilgim yok
5)Bu konuda Ankara Üniversitesi hakkında bir fikrim yok. Ama Hacettepe-TED karşılaştırması yapabilirim. Yukarıda bahsetmiştim hatırlarsanız TED'de bir probleme takıldığınızda danışıp fikir alabileceğiniz bir arkadaşınız bile olmuyor doğru düzgün diye ancak bu Hacettepe'de böyle değil. Bölüm grubuna bir sıkıntınız olduğunda mesaj atarsanız herkes elinden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Hocalar olarak da hepsinin çok yetkin hocalar olduklarını söyleyebilirim hepsi bilgi donanımı olarak çok iyi ancak TED Üniversitesi'ndeki gibi öğrencilerle çok ilgilenme imkanı bulamayabiliyorlar çünkü Hacettepe'deki öğrenci sayısı TED'den çok çok fazla. Ama kendi tarafımca bu ilgilenme durumunun çok büyük bir problem olduğunu da düşünmüyorum artık internet öyle bir hal aldı ki programlama veya başka bir dersten anlamadığınız bir durum olduğu vakit internetten ufak bir google aramasıyla cevabınıza ulaşabiliyorsunuz
-
UP
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X