Şimdi Ara

TED CENG TAM BURSLU VS ANKARA CENG

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
2
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Hocam 2019-2020 yılında TED'de okuyup sonra Hacettepe Bilgisayar'a yatay geçiş yapmış biri olarak söylemek isterim ki Gemeo isimli hocamızın dediği şeylerin bazısına katılıyorum bazısına katılmıyorum. 2019 tercih dönemimde Ankara Üniversitesini de araştırmış biri olarak ve başka bir lisans seviyesinde okulu yani Hacettepe'yi gözlememiş biri olarak benim de fikirlerimi dinlemenizi isterim.

İngilizce seviyesi: TED'in gerçekten ingilizce eğitim seviyesi iyi ancak arada çürük birkaç hoca var. Bunlara denk gelmediğiniz sürece gerek hazırlıkta gerek 1.sınıfta aldığınız İngilizce seviyesi sizi geliştirir

Kampüs: TED'in kampüsü gerçekten çok küçük dalga geçer gibi 2 tane çimliği var ancak binaları oldukça yeterli donanıma sahip devlet üniversitelerindeki gibi bakımsız değiller tuvaletlerinden spor salonlarına kadar her yer gerçekten tertemiz ve mis gibi kokuyor. Kütüphanesi vs. de gerçekten kalite anlamında çok iyi durumda.

Ulaşım: TED Ankara'nın göbeğinde bulunuyor resmen Ankara'nın neresinden gelirseniz gelin tek vasıta ile ulaşmanız mümkün bunun yanında Ankara Üniversitesi Gemeo hocamın da dediği gibi bayağı uzakta bulunuyor.

Eğitim/Akademik Kadro/Öğrenci Kitlesi: Eğitim konusuna gelirsek Gemeo hocamızın TED konusunda söylediği bazı şeylere katılmıyorum. Bahsettiği iyi hocaların büyük bir kısmı başka kurumlara geçtiler. Ayrıca TED'de Bilgisayar'ın yanında Yazılım Mühendisliği bölümü de açıldığı için özellikle bu bölümlerde 1.sınıf öğrencilerin havuz dersleri seçtikten sonra büyük çoğunluğunun bilgisayar mühendisliğini seçmesinden ve yaz. müh. ve bil. müh.'nin hocalarının aynı olmasından dolayı şu an TED fellik fellik hoca arıyor. Geçenlerde birkaç kez Linkedin'de bu ilanları gördüm. Ayrıca şu an bölümdeki 18 hocanın 4'ü saat ücretli öğretim görevlisi. 

Öğrenci kitlesine gelecek olursak açık konuşmak gerekirse ben bir okulu okul yapan şeyin öğrenci kitlesi olduğunu düşünüyorum. Aklınız dersteki bir probleme takılınca soracak adam ararsanız TED üniversitesinde muhtemelen o adam sayısı ya birdir ya ikidir. Yani, TED'in öğrenci kitlesinin leş attığını düşünüyorum. Özellikle bir tayfa var tek işleri kafeteryanın arkasına geçip sigara içerken milletle maytap geçip ne giydiklerine laf atmak. Burslu olarak 30 binle giriyorsunuz ancak 138binlik sıralama yapan adamlarla okuyorsunuz. Hatta geçtiğimiz senelerde bir öğrenci hoca derste kendisine soru sorduğu için şikayetçi olmuş :DD. Öğrencilerin büyük bir kısmı dersleri sallamıyor bile zaten olası bir çan eğrisi durumunda yüksek notlar almanız işten bile değil ortalama kasmak gerçekten çok kolay. Gemeo hocamızın ders kalitesi ve hoca kalitesinin belki 6-7 öncesi için doğru olsa da açıkçası günümüz için hiç doğru olmadığını düşünüyorum. 

Gemeo hocamız yine dünya vatandaşı olacaksınız demiş. Buna açıkçası hiç mi hiç katılmıyorum. Böyle abartılı lafların lüzumu yok sadece seçmeli ders olarak verilen dersler sayesinde edebiyat, film, resim konularında kendinizi geliştirebilirsiniz. Bir dünya vatandaşı olmanın sadece bunlardan ibaret olmadığını düşünüyorum.

Bu öğrenci kalitesi konusunda da başımdan geçen bir anıyı sizinle paylaşmak isterim. Gemeo hocamızın bahsettiği sözde bizi dünya vatandaşı yapan ART100 dersinde her öğrenci bir ödev olarak kendini tanıtan slaytlar hazırlıyor ve tahtaya kalkıp sunuyordu. Tahtaya çıkan çocuğun biri aynen şunları söyledi "Benim babamın bir inşaat şirketi var ve ben de onun yanında çalışacağım sırf diploma almak için buradayım.". Bu şekilde davranan öğrenci sayısı 1-2 de değil bu arada okulun büyük bir kısmı bu şekilde dersleri takmıyor. Tembel bir arkadaş topluluğuna girdiğiniz de ne kadar çalışkan olursanız olun siz de bulunduğunuz arkadaş grubundan etkilenir ve o ekipteki yeni tembel kişi olursunuz. Lütfen bu dediklerimi aklınızda bulundurun.

• Ankaracengli ol

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Herkese doğru gelmeyebilir tabi ama bana göre, her zaman ilk seçenek devlet üniversiteleri olmalı.

O yüzden ankara diyorum.

Eğitimi vs. daha iyidir ted in o konuda bilgim yok ama devlet olduğu için ankara yı seçerdim ben.

• Vakıf seçmemenizin nedeni nedir hocam?

• -TED'in gayet güzel yurtlarında ücretsiz konaklama imkanı
    -Ankara'nın tam merkezinde istediğin cafelere, barlara, etkinliklere gitme fırsatı.
    -Verdiği İngilizce eğitiminin kalitesi.
    -Amerikan eğitim sistemi rahatlığı.
    -Premium havuzu, basketbol salonu, derslikleri, lab imkanları vs.
    -Hocaların ilgisi ve akademik geçmişleri. (Sadece bilgisayar hocaları değil. Temel bilimler ve seçmeli derslerde de çok sağlam hocalar var)
    -Kurtuluş Parkı anlaşmasıyla TED'in nihayet yeşil alana kavuşması

Ankara Üniversitesi Gölbaşı'nda ıssız bir kampüsü var. Hocalarından sadece ikisi ya da üçü bilgisayar mühendisliği çıkışlı. İngilizce eğitimi zayıf. Ödev, proje, quiz tarzı notlandırma sistemi değil de final ve midterm ağırlıklı notlandırma sistemi var. Sosyal imkanlar da kısıtlı. Ama yine de ismi olan tıp ve hukukla ün yapmış bir okul. Karar senin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gemeo -- 2 Ağustos 2021; 22:22:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gemeo kullanıcısına yanıt

Hocam siz Tedde burslu mu okuyorsunuz?

• Yarı burslu girmiştim 6-7 yıl önce. Şimdi Türkiye'nin en iyi şirketlerinden birinde yazılımcıyım ve İTÜ'de master yapıyorum. İTÜ ile TED'i kıyaslama şansım olduğu için böyle konuşabiliyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gazi CENG/EEM vs Hacettepe ME
    5 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    hocam peki sabancı mı İTÜ mü Ted mi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    hocam peki sabancı mı İTÜ mü Ted mi

• osmansahyy O kullanıcısına yanıt

Bana göre Sabancı, Amerikan eğitim sistemini ülkede en iyi veren okul Sabancı diyebilirim.

Hocam ted eskisi gibi degil diyorlar birkaç hoca ayrılmış.

• Hocam TED ile İTÜ'yü kıyaslayabilir misiniz

• İTÜ vs TED'i hemen kıyaslayayım.

-İTÜ'nün kampüsü çok güzel. Her şey var bildiğin. Ankara'da hiçbir türlü bu kadar iyi kampüs yok bence.
    -İTÜ'de çok hoca var. Alan seçmeli çok ders açılıyor. Farklı alanlarda çalışma yapabileceğin bir sürü hoca bulmak mümkün.
    -İTÜ çok göz önünde bir üniversite, oradan mezun olmak bile bir prestij bana göre.
    -İTÜ Alman eğitim sistemini benimsemiş. Bilgisayar mühendisliğinde ağır bir eğitim var. Çok fazla donanım dersleri yükleniyor. Rekabet çok fazla. İTÜ'yü 3.2 GPA ile bitiren biri diğer ünilerden 3.5 la rahat mezun olur mesela. Bu bence bir dezavantaj.

-TED'de özel ilgi mevcut. Hocalar çok ilgili. İTÜ'deki hocalardan daha ilgili bana göre.
    -Ders kalitesi İTÜ'ye benzer bana kalırsa. Hoca kalitesi de öyle.
    -Öğrenci seviyesi İTÜ'ye göre düşük.
    -Amerikan eğitim sistemiyle öğrenmeyi öğreten bir üniversite. Liberal eğitimi benimseyen Türkiye'de iki okuldan biri (diğeri Sabancı)
    -Burada okumak genel kültür seviyesini çok daha fazla arttıracaktır. Dünya vatandaşı olarak mezun olunacaktır.
    -Lab imkanları daha premium. Derslikler, dinlenme yerleri, havuz, fitness salonu vs. özel üniversite olduğu için daha iyi.
    -İsim olarak elbette İTÜ'nün gerisinde ancak mezunlarından savunmalarda çalışanlar ve yurtdışına gidenler azımsanmayacak sayıda var.
    -Hocaların bazıları ayrılsa da elbette yeni hoca alma planları mevcut. Hatta Florida Üniversitesi'nden bir hocayla anlaşıldı diye duydum.

Tabii ki İTÜ, Türkiye'nin en iyi okullarından biri ancak TED'in de belli avantajları var. Düşük sıralamalarda okunabilecek ender iyi okullardan biri bana kalırsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gemeo -- 3 Ağustos 2021; 14:13:47 >

• Hocam 2019-2020 yılında TED'de okuyup sonra Hacettepe Bilgisayar'a yatay geçiş yapmış biri olarak söylemek isterim ki Gemeo isimli hocamızın dediği şeylerin bazısına katılıyorum bazısına katılmıyorum. 2019 tercih dönemimde Ankara Üniversitesini de araştırmış biri olarak ve başka bir lisans seviyesinde okulu yani Hacettepe'yi gözlememiş biri olarak benim de fikirlerimi dinlemenizi isterim.

İngilizce seviyesi: TED'in gerçekten ingilizce eğitim seviyesi iyi ancak arada çürük birkaç hoca var. Bunlara denk gelmediğiniz sürece gerek hazırlıkta gerek 1.sınıfta aldığınız İngilizce seviyesi sizi geliştirir

Kampüs: TED'in kampüsü gerçekten çok küçük dalga geçer gibi 2 tane çimliği var ancak binaları oldukça yeterli donanıma sahip devlet üniversitelerindeki gibi bakımsız değiller tuvaletlerinden spor salonlarına kadar her yer gerçekten tertemiz ve mis gibi kokuyor. Kütüphanesi vs. de gerçekten kalite anlamında çok iyi durumda.

Ulaşım: TED Ankara'nın göbeğinde bulunuyor resmen Ankara'nın neresinden gelirseniz gelin tek vasıta ile ulaşmanız mümkün bunun yanında Ankara Üniversitesi Gemeo hocamın da dediği gibi bayağı uzakta bulunuyor.

Eğitim/Akademik Kadro/Öğrenci Kitlesi: Eğitim konusuna gelirsek Gemeo hocamızın TED konusunda söylediği bazı şeylere katılmıyorum. Bahsettiği iyi hocaların büyük bir kısmı başka kurumlara geçtiler. Ayrıca TED'de Bilgisayar'ın yanında Yazılım Mühendisliği bölümü de açıldığı için özellikle bu bölümlerde 1.sınıf öğrencilerin havuz dersleri seçtikten sonra büyük çoğunluğunun bilgisayar mühendisliğini seçmesinden ve yaz. müh. ve bil. müh.'nin hocalarının aynı olmasından dolayı şu an TED fellik fellik hoca arıyor. Geçenlerde birkaç kez Linkedin'de bu ilanları gördüm. Ayrıca şu an bölümdeki 18 hocanın 4'ü saat ücretli öğretim görevlisi. 

Öğrenci kitlesine gelecek olursak açık konuşmak gerekirse ben bir okulu okul yapan şeyin öğrenci kitlesi olduğunu düşünüyorum. Aklınız dersteki bir probleme takılınca soracak adam ararsanız TED üniversitesinde muhtemelen o adam sayısı ya birdir ya ikidir. Yani, TED'in öğrenci kitlesinin leş attığını düşünüyorum. Özellikle bir tayfa var tek işleri kafeteryanın arkasına geçip sigara içerken milletle maytap geçip ne giydiklerine laf atmak. Burslu olarak 30 binle giriyorsunuz ancak 138binlik sıralama yapan adamlarla okuyorsunuz. Hatta geçtiğimiz senelerde bir öğrenci hoca derste kendisine soru sorduğu için şikayetçi olmuş :DD. Öğrencilerin büyük bir kısmı dersleri sallamıyor bile zaten olası bir çan eğrisi durumunda yüksek notlar almanız işten bile değil ortalama kasmak gerçekten çok kolay. Gemeo hocamızın ders kalitesi ve hoca kalitesinin belki 6-7 öncesi için doğru olsa da açıkçası günümüz için hiç doğru olmadığını düşünüyorum. 

Gemeo hocamız yine dünya vatandaşı olacaksınız demiş. Buna açıkçası hiç mi hiç katılmıyorum. Böyle abartılı lafların lüzumu yok sadece seçmeli ders olarak verilen dersler sayesinde edebiyat, film, resim konularında kendinizi geliştirebilirsiniz. Bir dünya vatandaşı olmanın sadece bunlardan ibaret olmadığını düşünüyorum.

Bu öğrenci kalitesi konusunda da başımdan geçen bir anıyı sizinle paylaşmak isterim. Gemeo hocamızın bahsettiği sözde bizi dünya vatandaşı yapan ART100 dersinde her öğrenci bir ödev olarak kendini tanıtan slaytlar hazırlıyor ve tahtaya kalkıp sunuyordu. Tahtaya çıkan çocuğun biri aynen şunları söyledi "Benim babamın bir inşaat şirketi var ve ben de onun yanında çalışacağım sırf diploma almak için buradayım.". Bu şekilde davranan öğrenci sayısı 1-2 de değil bu arada okulun büyük bir kısmı bu şekilde dersleri takmıyor. Tembel bir arkadaş topluluğuna girdiğiniz de ne kadar çalışkan olursanız olun siz de bulunduğunuz arkadaş grubundan etkilenir ve o ekipteki yeni tembel kişi olursunuz. Lütfen bu dediklerimi aklınızda bulundurun.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fos4ik -- 10 Ağustos 2021; 21:3:38 >
  • akfb1907 A kullanıcısına yanıt

Hocam öncelikle verdiğiniz bilgiler benim için çok önemli,teşekkür ederim. Öğrenci kalitesinin bu kadar düşük olacağını tahmin etmiyordum. Hocam birkaç sorum daha olacak:

Tercih yaparken Ted'i Ankara Üniversitesine tercih etmeninizin sebebi nedir?

Mezuna kalıp 1 sene daha deneyip hacettepeyi kazanmak ya da sizin gibi yatay geçiş yapmak hangisi daha mantıklı geliyor sizce (20k ilk senem) ?

Hocam yatay geçiş hakkında biraz bilgi verir misiniz Ted den Hacettepeye. Ayrılma sebebiniz öğrenciler mi?

Eğer Ankara üni. hakkında bilginiz varsa akatarabilir misiniz?

Hacettepe, Ted , Ankara üni. arasında ne kadar fark var? (öğrenciler ve hocalar vb.)

• Hocam neden böyle düşünüyorsunuz? Sebeplerini söyleyebilir misiniz?

Ben bu karşılaştırmada Ankara üni derim ama genel olarak aynı klasmanda kaliteli bir vakıf ve kaliteli bir devlet üniversitesi arasından vakıf seçmenin daha iyi olduğunu düşünüyorum şu anlık.

Sebepleri de genelde kaliteli vakfı ünileri gelir olarak devlet ünilerinden daha önde olduğu için fiziki/teknik imkanlar daha iyi oluyor, üni daha bakımlı oluyor diye düşünüyorum. Öğrenci sayıları devletlere göre daha az olduğu için de hem imkanları kullanma açısından hem de öğrencilerin Hocalarla iletişimi açısından daha kolay bence. Bir de bürokratik anlamda vakıf üniversiteleri bence devlet üniversitelerinden daha iyi (kaliteli olanları konuşarak diyorum) yani bir sıkıntınız olduğunda iletişim kurma ve geri dönüş alma daha kolay.

Siz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-295C65AEC -- 10 Ağustos 2021; 21:8:26 >
  • hiç fikrim yok hocam, tamamen psikolojik bir şey olabilir dediğim.

yani ne bileyim, devlet üniversiteleri biranda kapanıp seni ortada bırakabilirmiş gibi geliyor :D ama devlette, sırtın yere gelmez.

ve şu da var mesela, özelde sırf sen mezun olama ve daha çok para ver diye herkesi sınıfta bırakma olayları falan var. Eğitim değil de başka bir şey yapmaya gidiyoruz sanki, böyle ucuz numaraların olmaması lazım bence üniversitelerde.

devlette kimse, bilerek bırakmaz bence. Bıraksa bile bir sürü itiraz hakkın var. İlla seni memnun edecek bir sonuç alabilirsin.

Tabi özellerde de çok iyi olanlar var, bende imkanım olsaydı özele gitmek isterdim fakat her zaman ilk seçeneğim devlet üniversiteleri olurdu.

• Hocam siz neden Ankara dediniz , sebepleri nelerdir?

• Bırakma konusunda çok bilgim olmamakla beraber devlet üniversitelerinde keyfi olarak bu konuda sıkıntıya sebep olunduğunu birkaç kere duymuştum, sözlükleri falan kastetmiyorum. Bürokratik açıdan da özellerden daha iyi sonuç alınıyor bence.

Ama dediğiniz gibi para kazanma amacıyla öğrenci bırakıldığını da birkaç yerde okumuştum ve bu hiç hoş değil.

Ha yine de kaliteli vakıf ve kaliteli devletlerde böyle keyfi bırakma olaylarının pek fazla olduğunu sanmıyorum.

Ben bakış açınızı merak etmiştim. Açıkladığınız için çok teşekkür ederim  

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.