Şimdi Ara

Teflon, seramik, yapışmaz vesaire tava, tencere, mangal,fritöz,tost,waffle makinası.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
2.060
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • başka bir başlık altında bu konuyu konuşuyoruz.

    "Karaca Grey Stone Bio Granit "

    http://forum.donanimhaber.com/m_99627190/tm.htm

    Bu konunun, başlığın sadece bir markaya özel olması sebebiyle kaybolup gitmesini istemiyorum, O yüzden orada yazdığım bazı şeyleri buraya kopyalayarak yeni bir başlık açıyorum.

    Andora1, kimyagerman ve farklı sonuçlara çıksakta, ah_1903 orada güzel bilgiler vermişler.

    Ben orada yazdıklarımı aşağı kopyalıyorum.

    quote:

    Orijinalden alıntı: ah_1903

    Beyler ptfe 260 dereceye kadar sıcaklıktan sonra bozulmaya başlıyormuş sıkıntılı durum 350 derceden sonra başlıyirmuş yağlarda 204 dercede yanmaya başlarmış o yüzden herhangi bir sıkıntı yok diyorlar ve uzun sureli kullanımlarda dahi bu maddeden rahatsizlanan yok ama pfoa maddesi sıkıntılı


    Doğru bir pişirmede tavayı ön ısıtın derler. Tavayı ateşe koyup, daha yağı, malzemeyi koymadan önce, yani ön ısıtırken, altında 1500 derece sıcaklıkta alev olan iyi iletken bir metalin üst yüzeyinin kaç saniyede 204 veya 260 dereceye ulaştığı hakkında bir fikriniz varmı ?

    Bu arada bu malzemeden rahatsızlanan yok bilgisini herhelde dupont sitesinden aldınız, olayın aslı şöyleki, Türkçe yazayım, pişmiş plastik yemenin kanserojen olduğunu kanıtlayan binlerce araştırma ve sonuç var.

    Birileri plastiği size granit diye satmaya kalkınca o kadar kolay ikna olmayın.



    quote:

    Orijinalden alıntı: ah_1903

    abicim adam yazmış 204 derecede yağ zaten yanıyo diyor sen 1500 dereceden bahsediyosun anlamadım ben bu işten bişey anlamadım 1500 derece ney ya o zaman 204 dereceyi doğru kabul edersek zaten yemek yapamadan her seferinde yağın yanması lazım eğer senin dediğin gibi saniyeler içinde ulaşıyorsa o sıcaklığa siz nerde gördünüz abi ptfe nin direk hasta ettiği yazıları bir iki link atın bakalım



    1500 derece doğal gaz alevinin ortalama sıcaklığı. doğal gazın maksimum alev sıcaklığı 1950 derece olarak veriliyor ama bizim ocaklarda 1500 ortalama uygundur.

    Bu 1500 derece tavanın alt yüzüne sıfır mesafedeki alevin sıcaklığıdır. Kaplamanın olduğu iç yüzeye bu kadar yakın böyle bir sıcaklık var.

    O bahsettiğiniz 204 derece tavanın içindeki yağ duman vermeye başladığı zaman yağın olacağı sıcaklık. Bu noktada tava ve kaplaması daha sıcaktır. yoksa yağa ısı transferi olmaz.

    Tavaya su sıçratma testi, eti tavaya koymadan önce yeterince ısındığını test etmek için profesyonel şefler tarafından tavsiye edilen bir yöntemdir. Sıçrattığınız suyun yayılmadan, tavaya yapışmadan kürecikler halinde, kendi buharları üzerinde, hoplaya zıplaya dans etmesi beklenir. Uygulamayı buradan seyredebilirsiniz.

    http://www.youtube.com/watch?v=8Tyq_rXqIGs

    Fizikte buna "Leidenfrost effect" deniyormuş. Bu olayın gerçekleşebildiği minimum yüzey sıcaklığı 193 derece imiş.

    Pratikte, bu kadar hassas olamayacağımız için bu etkiyi yakaladığımız zaman o tavanın yüzeyinde 210-220 dereceleri görüyor olabiliriz. Tavaya yağı malzemeyi koyduğunuzda tava soğuyor ama daha ön ısıtmada iş işten geçmiş oluyor.

    PTFE'nin yani teflonun 200 derecede Pyrolysis reaksiyonu ile zararlı gazlar yayarak değişmeye başladığı kanıtlanmış. Bazı kaynaklarda bu tehlikeli reaksiyonun 163 derece kadar bir sıcaklıkta başladığı bile gözlemlenmiş. Kaynak link aşağıda.

    http://en.wikipedia.org...Polytetrafluoroethylene

    PFOA dan bahsetmiyoruz bile.

    Sadece teflonda demiyorum, silikon, seramik, granit( granitmi ? yapmayın lütfen...) yani bu, polimer yada türkçesi ile plastik kaplamalı bütün tavalarınn kızartma yapmaya uygun olmadığı biraz araştırınca görülüyor.

    Ben son teflonu 15 yıl önce filan almıştım bir o kadar zamandırda sadece paslanmaz çelik ve Lodge Iron marka hiç kaplamasız dökme tava kullanıyorum.

    Doğru pişirme tekniği öğrenildiğinde en iyisi çıplak paslanmaz çelik ve dökme demir yüzeyler oluyor. Biraz bilinçli pratik yeterli. Bakın burada adam sade paslanmaz çelik tava ile bir damla yağ kullanmadan ne güzel sonuç alıyor.

    http://www.youtube.com/watch?v=V01DNd3VEm8



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cengizumur -- 7 Aralık 2014; 19:10:41 >







  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Demir döküm Tava tavsiye
    4 yıl önce açıldı
    Homend çay makinesi tamiri
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.