Şimdi Ara

Tek Çekirdek Uygulamaları Çok Çekirdek Olarak Çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.106
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Benim çalıştırdığım bazı programlar ve oyunlar mesela bir oyun sadece tek çekirdek kullanıyor ve doğal olarak darboğaz oluşturuyor. Ekran kartı kullanımı %20 iken işlemcinin tek çekirdeği %100, kasıyor. Cpu control ve buna benzer bir program daha denedim ama başarılı olamadılar. Önerebileceğiniz bir yöntem varmı?

• nasıl anlıyorsunuz tek çekirdek çalıştığını?
  • Görev yöneticisinden
  • set affinity/benzeşmeyi ayarla ile çekirdek dağılımı yapabilirsin.

ama ben daha önce tek çekirdek kullanan rastlamadım, ya da bakmadım
  • Zaten benzeşmeyi ayarla kısmında tüm çekirdekler seçili ama oyun tek çekirdek destekli olduğu için 6 çekirdeğin sadece birini kullanıyor.
  • aynı şeyden bende mağdurum. Oynadığım oyun tek çekirdek kullanıyor ve darboğaza sebep oluyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Normalde pek sorun teşkil etmiyor ama malum yaza girdik oc ayarlarımızı bir miktar düşürmemiz gerekiyor. Bu yüzden bunun bir yolu olmalı. İnternette araştırdığım kadarı ile yapacağımız birşey yok diyor. Ama illaki birşeyler yapılabilir gibime geliyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • oyun kendinden tek çekirdek kullanıyorsa bunu yapmak çok zor.imkansız demiyorum ama zor yani.hani windows falan müdahale etse bir şekil atılır illaki ama..

yani tam nasıl yapılır oyuna yeni exe yazsan bunun dllsi var bilmemnesi var..

bence bunu oyun yapımcısına danışmak şart.bizim buradan atıp tutmamızla olacak bir şey değil gibime geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.