Şimdi Ara

Tek göz ile çift görme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
1.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam bir senedir görüşümde bir bozukluk olduğunu hissediyordum, dinlendirici bir gözlük vardı onu takınca iyi geliyordu. Az önce pc başındayken iki gözümü de sırayla kapayarak yazılara baktım. Sol gözümle bakınca yazıların altında ghosting gibi o yazının aynısını görüyorum, yani çift görüyorum. Yakınlaşınca düzeliyor ama uzaklaşınca artıyor gibi. Sağ gözümde yok bu olay ama onunda görüşü biraz bozulmuş gibi. Sizce sorun nedir?

Yarın doktora gideceğim ama sağlık olduğundan dolayı merak ediyorum, yaşayan var mı hiç?

• Visual Snow sendromunu bir araştırın hocam. Fakat kafaya takmayın. Taktıkça çok şey görürsünüz. Herkes de var, fakat farkındalık bir şekilde artıyor bazı insanlarda ve daha önce görmediğiniz şeyler görüyorsunuz. Türkçe karşılığı, karıncalanma. Doktor, normal der bir iki ilaç yazar geçer. Gözünüze darbe vb gibi anormal bir şey olmadıysa ilaç vs kullanmayın boşa. Bu sendroma yakalananların %90 ı sıkıntılı bir dönem geçirip stres, anksiyete vb yaşamasından kaynaklanıyor. Facebook da grup var. Eger gördüğünüz şeyler, bu sendroma benziyorsa. Maalesef bende de var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmaz öyle şey la.

• Örnek olarak bunu verebilirim, sol gözüm bu şekilde görüyor yazıları.

Tek göz ile çift görme
  • Rodin kullanıcısına yanıt

bende de durum bu hocam bu astigmat büyük ihtimalle. gözlük takacaksın. göz sinir hücrelerine baktır bir muayene ol ben bunun yanında bir de uçuşan nesneler görüyorum.

• Rodin kullanıcısına yanıt

astigmat

• Gözün bozulmuş bi problem yok.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • _M-U-E_ kullanıcısına yanıt
    Yıldızların ışıkların parlak duvarların vb. Nesnelerin arkasında geometrik şekiller ve ışıklı dumanlsr görüyorum hocam hu ds onun gibi bir şey mi ?

• Dostum gözün keratokonus olmuş geçmiş olsun bende 2017 de farkettim bu hastalığımı 2 ay sonra acil ameliyat olmak zorunda kaldım. Ameliyat olmazsan dahada ilerlicek.

• quote:

Orijinalden alıntı: hernos2

Dostum gözün keratokonus olmuş geçmiş olsun bende 2017 de farkettim bu hastalığımı 2 ay sonra acil ameliyat olmak zorunda kaldım. Ameliyat olmazsan dahada ilerlicek.

Korktum şuan, zorlu bir ameliyat mı? Göz ile ilgili şeyler beni çok korkutuyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rodin

Korktum şuan, zorlu bir ameliyat mı? Göz ile ilgili şeyler beni çok korkutuyor.

Alıntıları Göster

Üsküdar da devlet hastanesinde yaptırdım. Benim sol göz biraz ilerlemişti ilk onu yaptılar. Korneanı çubukla kazıyıp sıvı döküyolar sonra lazer tutup çiziyolar gözünü ağrı sızı oluyor 1 hafta felan ama gözün iyileşmiyor sadece ilerlemesini durduruyor. Sağ gözüm net onun sayesinde görüyorum sol göz 1 mt ilerisi bulanık gösteriyor hala. 2 gözde ilerlerse sıkıntı. Başka tedavi yöntemleride var fakat onlar riskli gözüne halka felan takıyolar kesin çözümde değil.

• Başbilen kullanıcısına yanıt

Visual Snow un ana semptomu, eski nesil bozuk bir tv düşünün. Karıncalı gösteren. Normalde hastaların ana semptomu bu. Bir dönem sabahları bende karıncalı görüyordum. Bir çok yan semptomu var tabi. Gölgeli görme(ghosting) görüntü de iz kalması(palinopsia) after image, görüntünün titremesi, ışıkların saçılması, kulak çınlaması, uyumaya çalışırken oluşan ışık parlaması, havai fişek gibi ışıkların gözükmesi gibi bir durum olması gibi çok semptom u var. Dumanlı gördüğünüz şeyler, büyük ihtimal floaters. Vitre sıvısının bozulmasından oluyor genelde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 17 Eylül 2021; 10:54:53 >
  • Semptomlardan bazıları.

Tek göz ile çift görme
    Tek göz ile çift görme
    Tek göz ile çift görme
    Tek göz ile çift görme

• Standart üst seviye astigmat hiç geçmez gözlük tak.
    Ameliyat diyenleri ciddiye alma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 17 Eylül 2021; 11:3:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-39A3D5E9A

Standart üst seviye astigmat hiç geçmez gözlük tak.
    Ameliyat diyenleri ciddiye alma

Cahil cahil konuşup adamın hayatını karartma.Tek gözde ileri astigmat olmaz. Tek gözde bu denli bozukluk varsa keratokonusdur aynısı 2017 de başıma geldi. Başımızdan geçen şeyi anlatıyoruz ve birçok kişide oluyor bu.Bilmediğin konuya burnunu sokma. Konu sahibi kardeşim acilen eğitim ve araştırma hastanesine gidip göz doktorundan Göz Topoğrafisi çekmesini iste. Korneanda bozukluk varsa keratokonus olmussundur. Burdakilere fazla takma hastaneye git doktorunu dinle ama eğitim ve araştırma hastanesi olsun tek orda göz topografisi çekiliyor yada özelde.

• quote:

Orijinalden alıntı: hernos2

Cahil cahil konuşup adamın hayatını karartma.Tek gözde ileri astigmat olmaz. Tek gözde bu denli bozukluk varsa keratokonusdur aynısı 2017 de başıma geldi. Başımızdan geçen şeyi anlatıyoruz ve birçok kişide oluyor bu.Bilmediğin konuya burnunu sokma. Konu sahibi kardeşim acilen eğitim ve araştırma hastanesine gidip göz doktorundan Göz Topoğrafisi çekmesini iste. Korneanda bozukluk varsa keratokonus olmussundur. Burdakilere fazla takma hastaneye git doktorunu dinle ama eğitim ve araştırma hastanesi olsun tek orda göz topografisi çekiliyor yada özelde.

Alıntıları Göster

Gittim doktora, hem de özele gittim gözlerin sapasağlam dedi. Ekrana çok bakmaktan yorgunluktan olabilir dedi, ya da tansiyon şeker falan baktır olmadı nörolojiye git dedi. Gözlerde sorun yokmuş çok garip.

• psikiyatrik ilaçlar da yapabiliyor vitaminleri al spor yap temiz beslen yorgunluktansa geçer daha iyi

• Herkes astigmat demiş bende de astigmat var ben de öyle görüyorum eğer cidden bir şey yoksa şeker tansiyon da bakılabilir şekerim düşünce görüntü bi tuhaflaşıyor

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Beyler adam tek gözde çift görme var diyor ikisindede var demiyor. Adamın bir gözünde hastalık var ve ilerlemiş siz hala çift gözde görülen astigmatı söylüyorsunuz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.