Merak ettiğim bir konu var. Evimde digitürk kurulumu var. Aynı zamanda dair kapısını önüne çekilmiş apartmanın merkezi santraline bağlı türksat-hotbird kablosu mevcut.
Daire içine ikinci bir kablo sokmadan mevcut digiturk hattı üzerinde aynı anda türksat ve hotbird yayınlarını izlebilir miyim? Kablolar dair dışında disecq switch benzeri bir bağlant ile bağlanırsa yeterli olur mu? bu hat üzerinden başka bir odaya paralel çekerek ayrı bir uydu alıcısı ile türksat hotbird yayınlarını izlemek isiyorum. digiturk aynen kalacak.
bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum...derdim daireye iki kablo sokmamak.
Eğer doğru anladıysam ki şöyle anladım;
şu an bi digiturk var odada. Ve bunun çanağı kablosu farklı. bunun dışında 1 tanede kablo var ve bu kablo binanın ortak olan turksat ve hotbird çanaklarından Disecq Switch ile birleştirilmiş bi kablo. Ve sen bunu kullanabilirmiyim diye soruyosun? Digiturku yok gibi düşünüp elbette kullanabilirsin.
Ama eğer derdin aşağıdaki gibi ise;
Digiturk'ün 1 kablosu var ve şu an kullanıyosun. 1 tanede hotbird kablon var boşta. Sen bu turksatı 2 ye çıkarıp farklı bi receiver'a Turksat + Hotbird kullanıcaksın. Mevcut Receiver ise Aynen digiturk olarak kalıcak. Eğer bu şekilde ise derdin; Digiturk'un Turksata çevirk olan çanağına Twin LNB takıcaksın. Yani çiftli lnb. Lnb çıkışından 1 i yine normal digiturke gelicek. Diğer boşta kalan ile hotbirdten gelen kabloyu Switch veya Disecq hangisi bilmiyorum onunla birleştirerek yeni alacağın receivera bağlayıp keyfini çıkarabilirsin...
Yinede anlamamışsam bi daha açıklamanı rica edicem. kaçtane ne var elimizde diye :D
basitleştirmeye çalışayım...şimdi digiturk yan oda alacağıma...hazır apartmanın ortak uydusunu seyeredeyim istiyorum farklı oda da. ama daire içine tek kablo girsin istiyorum...o da mevcut digiturk kablosu olabilir mi...daire içinde paralel bağlantı ile aynı anda bir yerde digitur diğer yerde normal uydu yayınını seyretnek amaç...
biraz karışık mı anlattım bilemiyorum ama olmuyorsa da digitur yan oda kurulumu yaptırıcam
Valla yine net anlamadım ama dediğim gibi amacın Digitürkü bi odada kullanmak, diğer odada da Türksat ve Hotbird kullanmak ise yukarıda yazdıklarımı yapabilirsin. Tek kablo ile olmaz. Tek kabloyu paralel yapma diye bişeyde söz konusu değil. 2 Receiver'ın olduğu dairede muhakkak 2 kablo olur ;)