Şimdi Ara

Tek kısa bip sesi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.428
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar monitörü ekran kartının vga çıkışına taktığımda ekrana görüntü gelmiyor ve tek kısa bip sesi geliyor anakarttan şüpheleniyorum. anakartın vga çıkışına taktığımda açılıyor pc şimdilik yapabileceğim birşey var mı? çözümleriniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Açılırken 1 Kısa Bip Sesinin Anlamı

Bilgisayarınız açılırken tek bir kısa bip sesi duyduysanız, bu genellikle sistemin POST (Güç Açıkken Kendi Kendini Test) işlemini başarıyla tamamladığı anlamına gelir. POST, bilgisayarınızın temel donanım bileşenlerini kontrol eden bir süreçtir ve başarılı bir POST, bilgisayarınızın açılmaya hazır olduğu anlamına gelir.

Bununla birlikte, bazı durumlarda tek bir kısa bip sesi, bir donanım sorununun belirtisi olabilir. Örneğin, anakartınızda gevşek bir bileşen varsa veya RAM modülleriniz doğru şekilde takılmamışsa tek bir kısa bip sesi duyabilirsiniz.

Tek bir kısa bip sesinin nedenini belirlemek için şunları deneyebilirsiniz:

• Bilgisayarınızı kapatın ve tüm harici cihazları çıkarın.
    • Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve POST sırasında dikkatlice dinleyin.
    • Tek bir kısa bip sesi tekrar duyarsanız, anakartınızda gevşek bir bileşen olup olmadığını kontrol edin.
    • RAM modüllerinizi çıkarın ve yeniden takın.
    • Hala tek bir kısa bip sesi duyuyorsanız, anakartınızın veya diğer donanım bileşenlerinin arızalı olması muhtemeldir ve profesyonel yardım almanız gerekebilir.
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tek kısa bip herşey yolunda anlamına gelir.Bende sizin sorununuzu yaşıyordum.Anakartım şase olmuştu ve yeni bir anakart aldım sorun çözülmüştü
  • Arkadaşın dediği gibi tek kısa bip herşey yolunda demektir.Ekran kartını farklı bir Pcde dener misin sorun ekran kartında gibi durmakta.
  • tek kısa bip yolundadır.
    ancak benim başıma çok gelmiş bir durum.

sistemini yazmamışsın ancak işlemcini söylesen ekran kartını söylesen iyi olurdu.

bip sesi normal bip ten biraz uzun ve tiz geliyorsa şu yönteme bir bak.

öncelikle bios reset atmanı söylerim. bios pilini çıkarıp bir iki dakika bekleyip tekrar tak.
    yine açılmazsa işlemcinin tam oturup oturmadığını kontrol et.
    hala açılmıyorsa işlemcini farklı pc de dene.

tabii bunlar eğer bip sesi 3-5 sn kadar sürüp çok tiz geliyorsa yap. eğer kısa bip ise ekran kartını farklı pc de dene. oturup oturmadığını ve kabloları kontrol et.
  • ekran kartı hd 6890 işlemci amd phenom2 x4 3.2 ghz 4gb ram ekran kartının fanı da normalden hızlı çalışıyor.
  • anakart ayarlarından öncelikli pci.exp karttan çalışmasını seç. onboard ekran kartından çalışıyor zannedersem..
    pge/pci-e diye geçebilir setup da..
  • ekran görüntüsü gelmiyor. o yüzden ilk çözüm bios reset. veya o/b ekran kartı vardır. ekran kartını çıkart. o/b ye tak. ancak biosu biliorsan yap bunu yoksa normal bir şekilde bios reset at.

işlemci oc li ise voltaj değişimden işlemci kendini kapatmış olabilir. bios resetle geçmezse işlemci ve ekran kartını farklı pc de dene
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli Uzun bip sesi
    13 yıl önce açıldı
    SÜREKLİ BİP SESİ GELİYOR???
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar bende tek kısa bip alıyorum 1 sn den çok daha az bir süre ama bende sıkıntısız çalışıyor sistem. Sadece sesi alıyorum oyundur vs. oynayabiliyorum. Monitör olarak 100 ekran led tv kullanıyorum onunla alakalı olabilir mi. Son kez yaptıgında kısa bir görüntü donması yaşandı ondan belirteyim dedim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.