Şimdi Ara

Tek Kişilik Baza Tavsiyesi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
2
Favori
20.903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kardeşime baza almam gerekiyor. Deri baza istiyoruz. Fakat merinos mağazasına gittim. Full deri baza + başlık + ortapedik yatak için 600 TL dedi. Nakit alırsan 490 TL olur dediler. Bana fiyat yüksek geldi.

İnternetten bakınca, aşağıdaki linkteki baza 165 TL + başlık 50 TL civarındaydı.

Aşağıdaki baza iyi midir yoksa çabuk bozulur mu? Deri baza koku yapar mı?

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-dekorasyon-mobilya-toptan-fiyatina-prekende-tek-kisilik-deri-baza-40998174/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 23 Mart 2011; 14:47:48 >

• istikbalin bazaları kaliteli ve sağlam tavsiye ederim. ucuza kaçma elinde kalır baza =)
  • Bende Cardin'den aldım.Tavsiye ederim.
  • Baza ne demek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: maviyolcu

Baza ne demek?

google görsellerde aratabilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coderMX -- 6 Haziran 2011; 1:39:37 >
  •  Tek Kişilik Baza Tavsiyesi?

Baza budur...
  • donanımhaber forum
    Yatak Eksperi: Yataklar Hakkında Hersey » Sayfa 1 - 38
    http://forum.donanimhaber.com/m_44399907/tm.htm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biz 5-6 yıldır istikbal kullanıyoruz memnunuz, gelecek ay bir tane daha tek kişilik alacağım istikbal olacak muhtemelen daha gezmedim.

Dikkat etmeniz gerekenler: Baza demir profilden yapılmış olsun, yani iki suntayı birleştirip L demirlerle vidalamamış olsunlar.
    Bazanın üst tablası kumaş kaplı olsun, yatağın kaymasını engeller.
    Yan yüzlerde en az 6 mm sunta plaka kullanılmış olsun (maliyetten dolayı sert mukavva kullananlar var)
    Tabanındaki destek profilleri sık atılmış olsun, araları geniş olursa ve baza tam doldurulursa zemini bombelenir.
  • Eğer bazayı geçici oalrak almayı düşünüyorsan ekonomik bir ürün almanı tavisye edebilirim. 150 lira gibi bir fiyata baza başlık alırsın. Şanslıysan 4-5 yıl öyle veya böyle kullanırsın.

Eğer uzun süreli kullanım düşünüyorsan sana tavsiye edebileceğim özellikler şunlar olmalıdır.

1- İstanbul nemli bir memleket. Eğer evde de rutubet varsa ne alsan çabuk çürüyecektir. Elektrostatik Fırın Boya ile boyanmış bir baza al derim. Arasındaki farkı nasıl anlayacağını da söyleyeyim. Boya daha parlak durur. Yüzeyi çok az pürüzlüdür.

2- MDF kalınlıklarına dikkat et. Min 5mm olsun ve kasası çelik konstrüksiyon olsun. TAbii et kalınlığı da büyük ölçüde önemlidir. MDF olarak 8mm şu anda kullanılan en iyisidir. Daha fazlası da gereksizdir zaten.

3- Üst kapaktaki destek paraleleleri biraz sık olmalı. Bu dayanımı daha da arttıracaktır. Hele ki MDF 8mm ise tadına doyum olmaz. :)

4- Yanlarında MDF kullanılmış olanlar karton kullanılanlara göre daha iyi olabilir. Yan tarafı çok fazla önemli olmasa da uzun vadede artı katabilir.

5- DEri veya Kumaş tamamen istediğine göre değişir. Eğer evde haşarı bir çocuk varsa kumaş, kolay silinsin ben hassas adamım derseniz de deri tavsiye ederim. Deri çok ender durumlarda kokar.

6- Amortisörtleri biraz önemlidir. Bazıalrı çok yumuşak bazıları ise çok serttir. Sert olan özellikle uygun fiyatlı bazalarda üst kapakta eğilmeye sebep olur. (KuvvetXkuvvetkolu sistemini uyguladığımızda sert olan pistona fazla kuvvet uygulamak gerekecektir. Bu pistonu el ile kapatamayız. Bazanın diğer ucundan kuvvet uyguladığımızdan aslında uygulamış olduğumuz kuvvet oldukca fazlalaşır.) Genelde uygun fiyatlı bazalarda da ucuz amortisöt kullanılıldığından dolayı sertlik sorununuz olmayacaktır. Kısa süre içerisinde zaten çok çok yumuşayacaktır.

Son oalrak görseldeki baza orta sınıf bir baza gibi duruyor. Eğer mdf 8mm ise uygun olabilir sizin için. Bu baza 10 yıl garanti için ideal değil bence. Garanti belgesini iyice kontrol etmenizi öneririm size. Eğer garanti belgesi kaşeli imzalı ise o zaman firma bu yükümlülük altına girmiştir. FAtura olmazsa da o belge hiç bir işe yaramaz. Bu sebeple faturanızı da almayı ihmal etmeyiniz.

Bugüne kadar yüzlerce baza satışı yaptık. Bir çok firma ile çalıştık. Genelde karşılaştığımız sorunlara dayanarak belirlediğimiz kalite standartlarımız bizim bunlar. Amacınıza uygun olarak çok uzun süre kullanabileceğiniz bir baza başlık fiyatı 300TL'dir.

Ucuzu da 150-180 TL arasında değişir. Ama ucuzundan 3 tane kalitelisinden 1 tane kullanırsınız bu da farklı bir bakış açısıdır. :)

Umarım yardımcı olabilmişimdir. İyi günler dilerim.

• Dostum bu işin içinde biri olarak ELTA baza tavsiye ederim hem uygun hem kalitelidir Baza konusundada alacağın yere latalı istiyorum de veya latalıyı görmek iste normalle latalı arasındaki farkı anlarsın Eltanın liste fiyatları dükkanda şu an fiyat veremeyeceğim ama telefonla arayıp bayi durumu ve fiyatları öğrenebilirsin...
  • baza ya da baza başlığı almak isteyen arkadaşlar için söylüyorum, olur da maskodan almaya karar verirseniz ve karşınıza idol adında bir mağaza çıkarsa bazanızı ya da baza başlığınızı ordan almayın, mağdur olmayın...kimsenin kimseden haberi yok!!! 7 saat beklettildikten sonra taşıma yapan adamın getireceğinden haberi bile olmadığını öğrendik!!!!
  • quote:

Orijinalden alıntı: rockboy

Dostum bu işin içinde biri olarak ELTA baza tavsiye ederim hem uygun hem kalitelidir Baza konusundada alacağın yere latalı istiyorum de veya latalıyı görmek iste normalle latalı arasındaki farkı anlarsın Eltanın liste fiyatları dükkanda şu an fiyat veremeyeceğim ama telefonla arayıp bayi durumu ve fiyatları öğrenebilirsin...

İlk defa gördüm latalı bazayı. Çift kişilik bazamız var böyle değil. Ne işe yarıyro yada farkı nedir latalı bazanın?

Tek Kişilik Baza Tavsiyesi?

• Lata kırılmayan(kıranla hiç karşılaşmadım) dayanıklı esnek ahşaptır bunları bazada kullanarak(Kamyon makasının ters yerleştirilmişi gibi gözüksede) ekstra konfor elde edersiniz yatağınız ortopedik olsa bile bu latalı sistemde full ortopedik oluyor vücudunuzun neresi daha çok baskı yaparsa orda ki lata eğiliyor ve yatakla bütünleşince keyifli bir uyku sağlıyor.Latanın amacı yataktaki yayların çaresiz kaldığı yerde(sonuçta onunda bir sıkışma oranı var) ekstra sıkışma yaratarak vücudun her yerinde basıncı stabil tutması ve yatağın altınında hava alarak bakteri oluşmasını engellemesi.Fiyatta biraz fark oluşur ama ilk gecede anlarsın farkını...
  • Merhabalar. Piyasadaki orta seviye, orta-üst seviye, üst seviye baza fiyatları ortalama ne kadar oluyor? Birisi yardımcı olursa çok sevinirim gerçekten. Hiç bir bilgim yok bu konuda..
  • çift kişilik baza alıcam marka çok fiyat çeşit özellik hemen hemen aynı ne önerilir bi tavsiye alayım arkadaşlar
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.