Şimdi Ara

Tek PC den Aynı Anda 2 İşletim Sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
14.639
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    BU benim için çok mühim.Bilse bilse DH deki arkadaşlar bilir dedim.
    Blgisayara şuan 2 monitör bağlı ve W7 kullanıyorum.İki farklı görüntü alabilyorum.
    İsteğim..Bilgisayarda iki işletim sistemi olcak, işletim sistemlerini 2 monitöre dağtıcam.Bir tarafta linux olucak diğer tarafta W7. Tabiki ikisinin arasında rahatlıkla geçiş yapmam gerekiyor..!

• 2 Hard Disk Baglarsan Brine win 7 birine xp yüklersen sanırım olur benimde bir bilgim yok ama SAnırım olmuyor o
  • Aynı anda çalıştıramazsın.
  • bilgisayarına sanal makina kurarsan kolaylıkla yaparsın. Sanal makina: kurulu işletim sistemi içinde 3.parti bir yazılım olan bu iş için tasarlanmış bir program ile bilgisayarına 2.bir işletim sistemi kurman. virtualbox bu programlardan birisi
    http://www.ogren.tv/bilgisayar/yazilim/virtualbox-ile-sanal-makine-olusturma.html

2 farklı hdd bağlayıp da arkadaşın dediği gibi 2 farklı işletim sistemini aynı anda boot etmen mümkün değil. Anakartın BIOS'unun bu işe destek vermesi lazım, böyle bir bios da yok:)
  • 4vc1 'nın dediği gibi sanal makine kurarak yapmanız çok daha rahat olur.
    Ben de arada lazım ve daha hızlı çalıştığı için XP kullanmak için VirtualBox kullanıyorum. Şu anda kurulu bir XP var üzerinde size görüntüsünü de vereyim ki rahatlığını farkedin :)
    Pencere boyutunu ayarlayabildiğiniz için tam ekran kullanarak o anda aktif işletim sistemi oymuş havası verebilir. Yalnız kusurları yok değil mesela ekran kartı paylaşımı 128 mb kadar ki yeter :) veya usb den bağlamadığınız pci bir aygıtınız varsa tv kartı gibi onu kullanamıyorsunuz sanal makine üstünden gibi.

Tek PC den Aynı Anda 2 İşletim Sistemi

• sanırım anladım.
    benim ihtayacım olan şey 3.parti sanal makine yazılımı.
    ben linux kurucam sorun cıkarmadan yapması gerkiyor kurulumu!
    peki hangisi ?
    microsoft yapmış, mware , VirtualBox ??
  • VirtualBox kurarsanız orada Yeni deyip oluşturmaya başladığınızda size hangi işletim sistemi kuracağınızı sorar. Ben Ubuntu da kullanıyorum bazen Virtualbox üzerinden ve gayet memnunum. Benim tavsiyem VirtualBox kurmanız olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben sana vmware tavsiye ederim.
    boyutu virtual box a oranla epey büyüktür ama daha profesyonel bir programdır.
    linux da olur mu bilmem ama windowslar arası sürükle bırak ile dosya paylaşımı yapabiliyor vmware.
    bu özellik virtualbox da yok. network kurman gerek iki sistem arasında dosya transferi yapmak için.

kurduğunuz sanal makina ister vmware olsun ister virtual box olsun, kendi donanımını kullanacaktır.
    yani senin pc deki ekran kartı, ses kartı, ethernet kartı tv kartı gibi donanımları görmez.

ikisinde de kuracak olduğun işletim sistemi için belli bir miktar disk alanı ve ram ayırman gerekecek.
    sanal makinayı çalıştırdığın zaman o işletim sistemi için ayırdığın rami ve diski anında kullanmaya başlayacaktır.

sen kur, kafana takınal bir sorun olursa yardımcı olmaya çalışırız.

• iki hdd ye ayrı ayrı işletim sistemi kurarsın. ilk akla gelen bu ama o geçişler nasıl olacak bi bilgim yok :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatma228

iki hdd ye ayrı ayrı işletim sistemi kurarsın.

evet kurarsın, ama aynı anda ikisini de açamazsın.
    açılışta birini seçmen gerekir.
  • öner bir sorum olcak..
    iki taraftada internet kullanılabilcekmiyim ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: inan_fener

öner bir sorum olcak..
    iki taraftada internet kullanılabilcekmiyim ?

internet kullanımında sorun olmaz.
    ben şu an win7, xp ve ubuntuyu açıyorum hepsinde internete girebiliyorum sorun yok.

Ekleme: Video

Bahsettiğim sürükle bırak olayını bu videoda daha net göreceksin.
    VirtualBox da o yok.
    videonun sonundaki açtığım videoda da ekran siyah kaldı ama o kayıt yaptığım programdan dolayı öyle, videoda görüntü vardı.

Youtube linki
    http://www.youtube.com/watch?v=J3dLTW2w2ls

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 12 Mayıs 2011; 22:03:42 >

• bu çok iyi oldu işte..
    mware indiriyorum şuan.
    herkese teşekkürler..özellikle öner arkadaşıma.
  • önemli değil.
    Yalnız linux'un hangi sürümünü kuracaksın?
    bendeki ubuntu eski sürümdü ve sürükle bırak ubuntuda çalışmadı. Ya da ben yapamadım.
    Belki yeni sürümlerde sorun yoktur onu bilemiyeceğim.

eğer daimi olarak kullanacaksan vmware bu konuda oldukça profesyonel.
    Zaten boyutundan da farkedeceksin. 700mb ın üzerinde.
    ama daha basit ve sade, çok profesyonel olmayan birşey istersen virtual box sana hayli hayli yetecektir.

olmadı ikisini de kullan, hangisi hoşuna gider veya ihtiyacını karşılarsa ona devam edersin.
  • bu işletim sistemleri IP LERİ FARKLIMI OLACAKK
  • Bugün bu programa elimde ki Pardus 2009'u yükledim ancak açılışta aşağıdaki sorunla karşılaşıyorum sürekli. İşletim sistemini yüklediğim zaman sistemi yeniden başlatmak gerekiyordu ancak bir sebepten dolayı başlatamadım. Bundan da kaynaklanır mı ki?

Bu arada kurduğum sistem bilgileri; diğeri de her açılışta karşılaştığım sorun.

[link]http://[url=http://****/c25MCx]

[link]http://[url=http://****/c25MCx]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi miü -- 3 Kasım 2012; 23:03:51 >

• c ve d ye ayrı işletim sistemleri kurulabiliyo ama bu anlatılan olay nasıl olur merak ediyorum
  • konuyu hortlattık ama lazım.

öner hocam dediklerinizi okudum ve anladım. şöyle bir şey sorayım;

çalışan bir bilgisayar var. içinde bir tane hdd var birtane de ssd var, ssd de sistem ve 4-5 tane program yüklü adobe premiere after effect falan filan. Bu bilgisayara bir tane daha ssd takıp ona da yine 8.1 olur 10 olur sistem kuracam. yalnız öncelik ilk kurulu olan sistem olacak. bu durumda dediğiniz programı ilk sisteme kurmam gerekecek değil mi?

yapmak istediğim arkadaşın bilgisayarını ssd takıp onda render işlemi yapacam ve pc sürekli açık kalacak arkadaş da kendi işlerini yapacak. işi bittiğinde kendi bilgisayarını kapatabilir.veya kapatmaya da bilir.

Bir soru daha; pc masaüstü i7 2. nesil işlemci 16 gb ram asus 950gtx ekran kartı var. takacağım ssd corsair 128 gb. Vmware program ile 2. ssd ye kurduğumuz sistem pc nin donanım bileşenlerini tam kullanır mı yoksa sadece gündelik işler halletmek için mi kullanılır?

Şimdiden cevap için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaazto28 -- 6 Nisan 2017; 14:54:6 >

• Tek bilgisayar çift ekran kartı (farklı ekran kartları rizer sistemle bağlı) şimdi bu pc ye sanal işletim sistemi kurup örnek win 10 - win 7 ekran kartlarını her işletim sistemine ayrı ayrı yükleyebilirmiyiz.

mining için farklı bir yöntem deneyeceğim,
    atıyorum gtx 1080ti win 10 da zcash kazarken, aynı anda diğer sanal işletim sistemi win 7 de gtx 1070 etherium kazsın
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.