Şimdi Ara

TEKNİK RESSAMLAR FUN CLUP (şu anda 1 kişiyiz) :D

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar sizde bildiğiniz çizim programlarını buraya yazabilir ve bildiğiniz veya bilmek istediğiniz şeyleri burada paylaşabilirsiniz. bende bir çok konuda kaynak var. yardımcı olmaya çalışırım.

benim bildiğim programlara gelince SOLIDWORKS, AutoCAD, CATIA(hala öğreniyorum)

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thytechnic-_- -- 1 Haziran 2009; 0:40:20 >

• Sana başarılar kardeş.Ben malesef anlamam bunlardan.
  • ben solidworks öğrenmek istiyorum gitar çizebilecek kadar bilgi gerekli bana
  • autocad biliyorum az biraz. teknik ressam olmak istemiyor, aynı zamanda bu işten nefret ediyorum. çizimden yeterince uzak bir dünya hayalimdir.
  • size soldworksle ilgili bir kitap uplate edeceğim şimdi. 5 dk sonra linki yapıştırırım

LİNK HAZIR. SOLIDWORKSLE ILGILI KISA VE BASİT BİR KİTAP. buraya bakarak gitar çizecek kadar bişeyler öğrenebilirsin.

http://r a p i d share.com/files/239383968/BDT_H4.pdf.html not(rapid yazısının arasında birer boşluk var. boşlukları kaldırdıktan sonra tarayıcıya yapıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thytechnic-_- -- 1 Haziran 2009; 0:28:13 >
  • Benim sormak istediğim kalıpçılık veya makine sektöründe bir teknik ressamın maaşı ne kadar? Şu anda Otomotiv Öğretmenliği okuyorum. Tahminimce yapabileceğim 3 iş var. Ya oto teknik servisinde çalışacağım, ya teknik ressam olacağım, ya da hidrolik ve pnömatik devreler konusunda kendimi geliştirip bu alana yöneleceğim. Bana uygun geleni ya teknik ressam ya da hidrolik ve pnömatik konusunda uzmanlaşmak.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Orcunsau

Benim sormak istediğim kalıpçılık veya makine sektöründe bir teknik ressamın maaşı ne kadar? Şu anda Otomotiv Öğretmenliği okuyorum. Tahminimce yapabileceğim 3 iş var. Ya oto teknik servisinde çalışacağım, ya teknik ressam olacağım, ya da hidrolik ve pnömatik devreler konusunda kendimi geliştirip bu alana yöneleceğim. Bana uygun geleni ya teknik ressam ya da hidrolik ve pnömatik konusunda uzmanlaşmak.

teknik resim işinde maaşlar son yıllarda oldukça düştü. nedeni yeni mezunların çok düşük ücretlere razı olması. sana tavsiyem hidrolik pnomatik olayından anlıyorsa bu işe yönel ve kendini bu konuda geliştir. veya sen yazmamışsın ama ben söyleyeyim. CNC işine el at. ben teknik ressam olarak çalışıyorum ama CNC öğreniyorum. kendimi hazır hissedince CNC operatörlüğü yapmak istiyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Son bir haftadır solidworks ile çizim yapmak zorunda kaldım. Şu anda bile yazarken çiziyorum.

Programdan nefret ettim. Bilgisayar başında olsun, sabahlara kadar ders çalışırım diyordum. Ama makina mühendisliği insanın karşısına neler çıkarıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Kutx

Son bir haftadır solidworks ile çizim yapmak zorunda kaldım. Şu anda bile yazarken çiziyorum.

Programdan nefret ettim. Bilgisayar başında olsun, sabahlara kadar ders çalışırım diyordum. Ama makina mühendisliği insanın karşısına neler çıkarıyor.

aksine ben bu programı çok seviyorum. bu programla çalışırken çok büyük keyif alıyorum. artık programın her yerini öğrendiğim için olsa gerek.
  • quote:

Orjinalden alıntı: arigatogozaimasu

quote:

Son bir haftadır solidworks ile çizim yapmak zorunda kaldım. Şu anda bile yazarken çiziyorum.

aksine ben bu programı çok seviyorum. bu programla çalışırken çok büyük keyif alıyorum. artık programın her yerini öğrendiğim için olsa gerek.

Hayır, bende seviyorum. Programı kullanmakta bir zorluk yaşamıyorum. Demek istediğim bir zorunluluk sonucu çizince program itici geliyor.

Özel mesaj attım. Cevaplarsanız sevinirim.

• quote:

quote:

quote:

Hayır, bende seviyorum. Programı kullanmakta bir zorluk yaşamıyorum. Demek istediğim bir zorunluluk sonucu çizince program itici geliyor.

Özel mesaj attım. Cevaplarsanız sevinirim.

evet insan pisikolojisi baskı altına girince tepki veriyo. mesaj daha henüz gelmedi. gelince cevaplarım.

• Aynen öyle bıraksalar sırf oyalanmak için çizerim ama şimdi ödev çok sıkıcı geliyor. Neyse ben devam edeyim çizime.

Bu arada hocam okulda teknik resim hocamız vardı, kendisi devamlı sigara ve çay müptelası idi. 1,5 saatlik derste arayı bekleyemiyor, hiç abartmıyorum. 15 dk.da bir gidip sigara içiyordu. Galiba bunlar çizim hastalığı gibi bir şey değil mi?

Özel mesaj için sağolun.
  • quote:

Aynen öyle bıraksalar sırf oyalanmak için çizerim ama şimdi ödev çok sıkıcı geliyor. Neyse ben devam edeyim çizime.

Bu arada hocam okulda teknik resim hocamız vardı, kendisi devamlı sigara ve çay müptelası idi. 1,5 saatlik derste arayı bekleyemiyor, hiç abartmıyorum. 15 dk.da bir gidip sigara içiyordu. Galiba bunlar çizim hastalığı gibi bir şey değil mi?

Özel mesaj için sağolun.

bizimde meslek hocalarımız çok sigara içerdi. makine bölümü efkar yapıyor galiba. birde sana önerim, derste öğretilenler, genellikle öğrenebileceklerin içinde devede kulak kalıyor. zaten hocalarda öğrencilere basit olarak bişeyler öğretelilecek kadar biliyorlar. herhangi bir çizim programı hakkında kaynak ihtiyacın olursa pm at. sana istemediğin kadar kaynak yollayayım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thytechnic-_- -- 1 Haziran 2009; 1:02:02 >

• Hayat bir SOLIDWORKS
  • solidworks ,autocad , catia v5 , nx , cimatron , mastercam bunlar bildiklerim.

topsolid , proengineers , cocreate , bunlar ismini bildiklerim pek aram olmayanlar.

ama teknik ressam değilim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: technozafer

solidworks ,autocad , catia v5 , nx , cimatron , mastercam bunlar bildiklerim.

topsolid , proengineers , cocreate , bunlar ismini bildiklerim pek aram olmayanlar.

iyi güzelde saydığın bu programların hepsini çok iyi derecede biliyor musun?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: technozafer

solidworks ,autocad , catia v5 , nx , cimatron , mastercam bunlar bildiklerim.

iyi güzelde saydığın bu programların hepsini çok iyi derecede biliyor musun?

ders verecek kadar biliyorum. autocad , mastercam dersi verdim zamanında.
  • iyi güzel ozaman. sakın yanlış anlama. seni yargıladığım için yazmadım. yanlızca çevremdeki insanladan edindiğim tecrübeden ötürü sorma gereği duydum. arkadaşlarım bir iki gün kurcaladıkları programı biliyorum diyerek geziniyorlardı.
  • quote:

iyi güzel ozaman. sakın yanlış anlama. seni yargıladığım için yazmadım. yanlızca çevremdeki insanladan edindiğim tecrübeden ötürü sorma gereği duydum. arkadaşlarım bir iki gün kurcaladıkları programı biliyorum diyerek geziniyorlardı.

hepsinin eğitimini aldım. kafana takma
  • bizde okulda topsolid görüyoruz
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.