Şimdi Ara

Teknik servis ve hangi parça yandı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teknik yardım bölümüne attım ama acil yardım lazım arkadaşlar.

AMD 64 3000 Winchester
    Asus A8n deluxe
    512 MB x 2 Geil Ram
    160 GB Samsung HDD
    MSI 6600GT
    SB Audigy ZS
    DVD RW
    DVD Rom
    Not: Daha önceden tüm sistemi ben kurdum ve üzerinde çeşitli modifikasyonlar (Zalman CPU soğutucu ve Chipsete zalman pasif soğutucu gibi) yaptım.
    Aopen kasadan Lian Li kasaya geçiş yaparken, binbir tane sorun yaşadım.
    Tam hallettim derken, DVD Rom ve RW çalışmadı. Onları düzelteyim derken, birden
    açık olan kasadan "çıt,çıt" sesleri ve beraberinde bir koku geldi. Kpatana kadar zaten yanan parça yanmıştır. Fakat tüm parçaları kontrol etmeme rağmen bir hasar göremedim.
    Bilgisayarı çalıştırdığımda boarda elektrik gelmekte, tüm fanlar çalışmakta, HDD'nin açılış sesi hissedilmekte aksine boarddan gelen bip açıldım sesi duyulmamakta , ekrana görüntü gelmemekte ve ekran kartı fanı çalışmamaktadır.
    Sorunun tam olarak nerden kaynaklandığını bulamadım ama Mboard olduğunu düşünüyorum. Problemin hangi parçadan olduğunu tahmin edebilecek veya Kadıköy yakasında iyi bir teknik servis bilen varsa çok memnun olacağım.

• ekran kartını farklı bir sistemde denemek gerek.
    olmadı ekran kartını al kadıköy uranium a git satacakmış gibi ver aleti calışırsa satmaktan vazgectim der alırsın çalışmazsa zaten sorun anlaşılır

ama bu şekilde cwp bulmak zor her bir parcayı farklı sistemde test etmek gerek
  • ekran kartı fanı çalışmıyor he ilginç
    ilk şüpheli mobo sonra cpu en son vga

ama tüm parçaları biyerde tek tek denemen faydana..
  • Parçaları tek tek denemem gerektiğinin farkındayım ve bunun içinde bildiğiniz güvenilir bir yer var mı?
    Akıllı ve uslu insanların bulunduğu eknik servise benzeyen yerlerden bahsediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nicaleus
    ilk şüpheli mobo

quote:

Orjinalden alıntı: Ravashack

Parçaları tek tek denemem gerektiğinin farkındayım ve bunun içinde bildiğiniz güvenilir bir yer var mı?

Kendin dene bir arkadaşında derim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ravashack

Parçaları tek tek denemem gerektiğinin farkındayım ve bunun içinde bildiğiniz güvenilir bir yer var mı?
    Akıllı ve uslu insanların bulunduğu eknik servise benzeyen yerlerden bahsediyorum.

Kayseri'deysen gel yardım edeyim

• muhtemelen grafik kartın yandı.ama denemeden bilemezsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 17 Nisan 2006; 4:35:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hirotaro

umarım ciddi bir sorun yoktur.
  • aynı sorun bende var daha bu hafta oldu ve tek tek denedim mainboardda sorun olduğunu anladım büyük ihtimal seninde sadece mainboarddır mainboard çalışmadığından ekran kartına güç iletmiyordur o yüzden fanı çalışmıyordur
  • aynı sorun bendede oldu, psu hatasından dolayı amd 3000+ ve msi k8n ultra anakartım zarar gördü. sonuç olarak anakart ve işelmciye bak, ekran kartı fanının dönmemesi bir ihtimal kendi sorunu olabilir ama mainboard genelde sorunlu oluyor..

kolay gele..
  • eğer hdd çalışıyor vede borad dan bip sesi geliyor ise sorun büyük ihtimal vga dadır derim
    ama board dan gelen bip sesi nedir bildiğimiz normal bip sesimi yoksa farklı bişimi?
  • Herkese teşekkürler.
    Sorun PSU imiş.

Ekran kartı, PSU'nun suçunu gizlemek için numara yapıyormuş... (Sonunda itiraf etti.)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.