Şimdi Ara

Teknoloji Fakültesi Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu Marmara, Gazi gibi köklü üniversitelerde 10 20bin sıralama oynatıp teknoloji fakültesi diye bir olay var mesela
    marmara üniversitesi eem mühendislik fakültesi 25k ile kapatırken
    Teknoloji fakültesi 45k ile kapamış.
    Şu an bildiğim kadarıyla YÖK bu fakülteler arası ayrım yapmıyor iki fakülte çıkışı da Mühendis olarak mezun oluyor. E abi bunların sadece eğitiminde ufak işte teorik uygulamalı eğitim farkı varsa madem, ikisi de mühendis olarak çıkıyorsa bu fakültelerin ayrımının anlamı ne? Yurt dışında falan mı farklı oluyorlar iş mi bulamıyor teknoloji fakültesi mezunları ne oluyor? Hani bu olaua baya üniversite de başvurmuş. Ayrıca bir tanıdığım marmara teknoloji fakültesi makine mezunu almanyada çalışıyor hani fark falan da göremedim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• teknoloji fakultelerine meslek liseliler girebiliyo 100 150 k ile

• Kaç binle girdiği kime ne ki? Her öğrenci öyle değil sonuçta. Merak ettiğim iş ortamında alt gözle bakılıyor mu bu fakülte mezunlarına

• Panzer1437 kullanıcısına yanıt
    daha çok amele eğitimi veriliyo gibi ama bilmiyorum tam

• BilgisayarKavramlariyoutube
    Teknoloji Fakültelerinde Bilgisayar, Yazılım veya Bilişim alanlarını tercih etmek
    https://www.youtube.com/watch?si=VfjY_VG1UHAY2rP5&v=9r4symuXM2s&feature=youtu.be

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Anladığım kadarıyla Bi fark yok. İmza yetkisi de aynı gözüküyor. Tek sorun Türkçe İngilizce farkı ve birinde 80 kredi uygulama varsa diğerinde 30 kredi var. Birinde teorik fazla diğerinde uygulama. Açıkçası makine ve elektrik elektronikte mantıklı olabilir tercih etmek ama pcde teknoloji tercih etmek yersiz geldi gözüme. Eğer sıralaması 40 50bin ise birinin ve iyi üniversitede mühendislik istiyorsa gazi marmara yazılabilir gibi duruyor. Değerlendirilebilir valla iyi gibi

• Gazi Tekn fak lab.imkanlari mühendislik fakültesine göre daha iyi Biraz da kişilere bağlı geçen tekn fakültesindeki adamlar hyperloopta 1. olmuşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TEKNOLOJİ FAKÜLTESİ????
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sallama ya bi de amele eğitimi veriliyor demiş

• Gazideki yazılır
    Ankara'da illaki iş bulursun
    Teorik az pratik daha fazla teknoloji fakültelerinde bir de yanlış bilmiyorsam eğer son sınıfın ikinci dönemi full staj
    Kendin de biraz gelişebilirsen (ingilizce, programlama vs) eğer boşta kalmazsın

• Ozmn bu staj ile vs. Çok avantajlı olmuyor mu teknoloji fakülteleri mühendislik fakültelerine göre iş bulma konusunda

İngilizce yok+teorik az+hocalar genelde teknik eğitim hocası

• CaimaN C kullanıcısına yanıt
    millet sınıfta ders işlerken sen karda kışta gezip dışarda işliyorsan bana göre amelelik seni bilemem

• Öyle mi la harbiden?

mühendislik fakültesi gibi değil diye biliyorum amelelikte abartmış olabilirim de meslek lisesinin devamı gibi bişey mtok bölümleri var 30k ile giriyon meslek liseliler 150k ile falan giriyo

• Yani 150k ile girmesi fark etmez bana göre. Sonuçta bilkent sabancı koça 100. Olup giren var 90k yapıp giren de var. Bana göre sıralama zaten genelde saçma yani. Her derece yapan başarılı olmuyor her 30k 50k yapan da ortalama olmuyor başarılı olabiliyor

• Gazi teknoloji fakültesi elektrik elektronik mezunuyum. Müfredat olarak mühendislikten farkı yok. En son baktığımda Müdek akreditasyonu için başvuru hazırlığı yapıyorlardı. Müfredat mühendislik müfredatı olmasa zaten başvuru yapılmaz.

Eğitim konusunda ise bazı alanları iyi, bazıları kötü diyebilirim. Hocaların etkisi bu konuda büyük. Enerji, güç elektroniği vb. alanlarda eğitimi güzeldir mesela. Haberleşme, yazılım vb. konularda hiç beğenmem mesela.

Son sene bir dönem işyeri eğitimi adı altında tam dönem staj yapılıyor. Dönem seçimi öğrenciye ait ve bölümün yer ayarlama zorunluluğu var. Ortalaması en yüksek birkaç kişi havelsana gönderilir. Aynı zamanda Sage ile de anlaşması var, sage beğendiği kişileri kabul eder.

İşyeri eğitimi nedeniyle 8 dönemlik ders müfredatı 7 dönemde işleniyor. Bundan dolayı müfredat biraz sıkışık oluyor.

Düşünen arkadaşlar varsa, mümkünse YKS’de biraz daha kasmanızı öneririm. Daha iyi bölümlerdeki öğrencilerin fırsatları daha kolay yakalayabildiklerini gördüm.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.