Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pylorid

Bide demezler mi araştırdım sorguladım ilim bilim aydınlandım beyazlandım parladım diye.
    Hepsi palavra.

Ben bu kadar cahil ateist yuvası görmedim. Ollm sizi cımbızla mı seçtiler de buraya gönderdiler

Şunların haline bak Einstein kim desek haberleri yok eminim.

Yine çırpınıyorlar.
    Zamanın evrenin her yerinde aynı akar diyorlar, zaman değişmez diyorlar, neden? Çünkü Kuran'da zamanın izafi oluşuna ilişkin ayetler var ya, sonsuzuk, zamansızlık geçiyor ya, o yüzden.

Zamanın evrende farklı aktığını, yerçekiminin zamanı eğip büktüğüne ilişkin google'da SAYISIZ bilimsel bilgi var ama bu konuda da göründüğü gibi yobaz ateistlerin bunlarla ilgisi olmaz çünkü ucu Kuran'a çıkacak ya tir tir titrerler. (@Su aygırı'nı ayrı tutuyorum bu konuda)

Hele bu yobazlardan biri yazmış " kara delik yok" diye. Ya evet sen varken başka kara aramaya gerek yok tabi haklısın.

Zamanın göreceliği ile ilgili zilyon tane bilgiden bir tanesini koyayım de yobaz ateistler okusun.

Zaman görecelidir,

Zaman yavaşlamazmış, bak bakalım zaman yavaşlar mıymış;

Yerçekimi zamanı yavaşlatıyor!

Amerikalı bilimadamları, atomun titreşimlerini ölçebilen yüz defa daha hassas iki süper atomik saatle yaptıkları bir deneyle, yerçekiminden uzaklaştıkça zamanın daha çabuk geçtiğini kanıtladı.
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/yercekimi-zamani-yavaslatiyor,6sYxMrvNRkyPZHAOB2-XAw

Albert Einstein ve Zaman

Görelilik Teorisi 20. yüzyılın en büyük fizikçisi olan Albert Einstein’a aittir. İzafiyet Teorisi olarak da bilinen teoriye göre uzay ve zaman bir algıdır. Mutlak zaman yoktur; uzay ve zamanı algılamamız, bulunduğumuz yere ve hareketlerimize bağlıdır. Bir cismin hızına ve konumuna göre, zaman hızlı veya yavaş geçer. Cisim hızlandıkça zaman yavaşlar. Yani hız arttıkça zaman kısalır; daha yavaş akarak sanki durma noktasına yaklaşır.
    https://www.dunyaatlasi.com/albert-einstein-zaman/

biri de yazmış izmirden bursaya yürürsen ne kadar zamanda varırsın, uçakla gidersen ne kadar zamanda varırsın demiş.

Çap bu kadar işte, kalite bu kadar naparsın.
    Sana diyorum sana, ekrana bakma sana diyorum.
    hiç cevap gelmemiş

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.jk

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    "dikinimizsim yik hikmindidir" bu kelimeyi bana yazmadınmı?
    açıkla o zaman.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reis025

hiç cevap gelmemiş

Alıntıları Göster
    cevaplar çok iyi oku.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arkedon

"dikinimizsim yik hikmindidir" bu kelimeyi bana yazmadınmı?
    açıkla o zaman.

Alıntıları Göster
    anlayan anladı diyorum sen anlamasan da olur, anlamayana illaki anlatacak diye bir kural yok, boşver bunları sen akıl'ı göstermenin çarelerini ara belki bulursun
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    bende anlamadım neyse bende senin "dikinimizsim yik hikmindidir"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkedon -- 21 Mart 2019; 14:18:15 >
  • quote:

bende anlamadım neyse bende senin "dikinimizsim yik hikmindidir"
    anladıysan neden soruyon?
    anlamadım.bir türlüde açıklamıyorsunda. belkide anama sövmüşündür diye aynen sana iade ettim.
  • quote:

anlamadım.bir türlüde açıklamıyorsunda. belkide anama sövmüşündür diye aynen sana iade ettim.
    ilk yazdığında anladım demiştin, şimdi mesajında değişiklik yapmışsın..hile hurda, çek senet mahsur gibi
    doğrusu "annaladım" lafı bi yerlerinden anlama diye düzelttim.
    Laf ebeliği yapacan ya. doğru dürüst yazacaksan yaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: reis025

hiç cevap gelmemiş

Alıntıları Göster
    aynen.. arkadaş ilgili kaynaklarla ispatlarla çok güzel açıklama yapmış,
    ama forumdaki ateistlerin işine gelmemiş tabi, onların işi gücü konuyu bulandırıp hakaret küfür etmek. Sonra da islam yükselişte.. islam yükselişe geçer tabi, ateistlerin şu haline bakıp ancak kendi gibi zihniyetler ateist olur başka da birşey olmaz.
  • hiç mi modern fizik diye bir şey duymadın? newton'un klasik fiziği normal şartlar altında geçerli einstein'ı dilden düşürmezsiniz ama adamın ne ile ilgili çalıştığını ogrenseydiniz bu soruyu sormazdınız

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Evet hız arttıkça zaman yavaşlıyor ama bu yavaşlama çok yüksek hızlarda etkili oluyor. Bu yüzden ışık hızının yanından bile geçmeyen hızlarda zamanı sabit kabul etmek işimizi görüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.