Şimdi Ara

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
454
Cevap
2
Favori
9.681
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Pylorid

Bide demezler mi araştırdım sorguladım ilim bilim aydınlandım beyazlandım parladım diye.
    Hepsi palavra.

Ben bu kadar cahil ateist yuvası görmedim. Ollm sizi cımbızla mı seçtiler de buraya gönderdiler

Şunların haline bak Einstein kim desek haberleri yok eminim.

Yine çırpınıyorlar.
    Zamanın evrenin her yerinde aynı akar diyorlar, zaman değişmez diyorlar, neden? Çünkü Kuran'da zamanın izafi oluşuna ilişkin ayetler var ya, sonsuzuk, zamansızlık geçiyor ya, o yüzden.

Zamanın evrende farklı aktığını, yerçekiminin zamanı eğip büktüğüne ilişkin google'da SAYISIZ bilimsel bilgi var ama bu konuda da göründüğü gibi yobaz ateistlerin bunlarla ilgisi olmaz çünkü ucu Kuran'a çıkacak ya tir tir titrerler. (@Su aygırı'nı ayrı tutuyorum bu konuda)

Hele bu yobazlardan biri yazmış " kara delik yok" diye. Ya evet sen varken başka kara aramaya gerek yok tabi haklısın.

Zamanın göreceliği ile ilgili zilyon tane bilgiden bir tanesini koyayım de yobaz ateistler okusun.

Zaman görecelidir,

Zaman yavaşlamazmış, bak bakalım zaman yavaşlar mıymış;

Yerçekimi zamanı yavaşlatıyor!

Amerikalı bilimadamları, atomun titreşimlerini ölçebilen yüz defa daha hassas iki süper atomik saatle yaptıkları bir deneyle, yerçekiminden uzaklaştıkça zamanın daha çabuk geçtiğini kanıtladı.
    https://www.ntv.com.tr/turkiye/yercekimi-zamani-yavaslatiyor,6sYxMrvNRkyPZHAOB2-XAw

Albert Einstein ve Zaman

Görelilik Teorisi 20. yüzyılın en büyük fizikçisi olan Albert Einstein’a aittir. İzafiyet Teorisi olarak da bilinen teoriye göre uzay ve zaman bir algıdır. Mutlak zaman yoktur; uzay ve zamanı algılamamız, bulunduğumuz yere ve hareketlerimize bağlıdır. Bir cismin hızına ve konumuna göre, zaman hızlı veya yavaş geçer. Cisim hızlandıkça zaman yavaşlar. Yani hız arttıkça zaman kısalır; daha yavaş akarak sanki durma noktasına yaklaşır.
    https://www.dunyaatlasi.com/albert-einstein-zaman/

biri de yazmış izmirden bursaya yürürsen ne kadar zamanda varırsın, uçakla gidersen ne kadar zamanda varırsın demiş.

Çap bu kadar işte, kalite bu kadar naparsın.
    Sana diyorum sana, ekrana bakma sana diyorum.
    Bir de senden acele azap istiyorlar. Halbuki Allah asla va'dinden caymaz. Şüphesiz Rabbinin nezdinde bir gün, sizin saydığınız bin yıl gibidir.
    Hac : 47

• mfselektronik kullanıcısına yanıt
    Yazdığınız şeylerin çoğu yanlış. Çünkü kuantum fiziği ve evren ile ilgili en ufak fikriniz olmamasına rağmen atıp tutmuşsunuz. Astronom olarak cevap vereyim.

Karadelikler etraflarındaki akresyon diskleri ve yıldızlar sayesinde gözlemlenebiliyorlar. Geçen senelerde ise LIGO gözlemevinde 2 karadelik'in birleşirken etrafa saçtıkları kütleçekim dalgaları tespit edildi. Bunlar gözlemlenmiş somut şeyler, hipotez veya varsayım değiller.
    https://www.kozmikanafor.com/ligo-ve-kutle-cekim-dalgalarinin-kesfi/

Kuantum fiziği işleyen bir modeldir. Sizin bilgisayar işlemcilerinizin üretimi kuantum fiziği kullanılarak yapılıyor. SSD ve Belleklerde dosya depolama işlemi kuantum fiziğine dayalı.

Tıptan elektroniğe hesaplamalar klasik fizikle yapılmaz. Tıpta Radyoloji bölümü baştan sona klasik fizikle alakasız bir yer. MR cihazları quantum fizği prensipleriyle çalışır. Kemoterapi, Röntgen vs hepsi kuantum fiziği bilgileriyle yapılabilen şeyler. Son 50 yıldaki teknolojik gelişmelerin çoğu kuantum fiziğinin kullanılması sayesinde oluyor. Daha gelişmiş tedavi yöntemleri yine kuantum fiziğine dayanıyor/dayanacak. Proton veya elektron yerine hücreye nötron bombardımanı yapmak vs.

Celal Şengör'ün söylediği şey evreni algılayış biçimi açısından klasik fiziğin hatalı olduğu. Yoksa newton fiziği küçük ölçeklere, atomik seviyeye inmediğiniz müddetçe veya çok yüksek hızlara çıkmadığınız müddetçe hesap olarak geçerliliğini korumakta ve kullanılmakta. Newton fiziği yanlış demek binanın tepesinden bıraktığınız topun yere düşüş hızını 300 yıldır newton yanlış ölçüyormuş anlamına gelmiyor, bu hesaplamaların hepsi hala geçerli. Fakat işlemci transistörü üretmeye kalktığınızda newton fiziği kullanamıyorsunuz, o kadar küçük boyutlarda hatalı, çok alakasız sonuç veriyor temelde hatalı bir evren modellemesi olduğu için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 21 Mart 2019; 15:47:9 >

• Einstein kullanıcısına yanıt
    Hız artıkça zaman yavaşlamıyor. Çekim gücüne bağlı olarak molekül atom hücre vs. ne ise yavaş çalışmaya başlıyor.
    Bu yavaşlama nedeni ile diyelimki uzaya giden bir gemi onun içindeki çiçek büyümesi gecikiyor.
    Daha yavaş çalışıyor.
    Zaman o çiçeğe göre gecikmiş oluyor. Ancak uzaydaki zaman hiç bir yerde hiç bir şeklde değişmiyor.

Yine bu çiçeği varsayalım kapsülümüz tüm yer çekiminden kurtulduktan sonra, mutlak boşlukta,isterse hızı 300.000 km/s ulaşsın, sanki uzaya gitmeden önceki gibi büyüme hızına kavuşur ve zamanı bizim birim zamanımızda geçmeye başlar.
  • ELDRUN kullanıcısına yanıt
    Bir yanlışlık yok. kuantum fiziği falan iyi sallamışsın.
    Doktoranı nerede yaptın sorabilirmiyim.?
  • Hayır yazdığın hatalı. Uzayda zaman heryerde aynı hızda işlemez. Hız arttıkça zaman yavaşlar. Sağdan soldan yarım yamalak izleyip okuduğunuz şeylerle fizikçi gibi açıklama yapmaya çalışmayın anlamadığınız şeyleri.

Dünyanın az üstündeki GPS uydularında bile zaman farklı hızda aktığı için hergün dünyadaki atom saatleri ile senkronlanmak zorundalar hatalı ölçüm yapmamaları için. Çiçeği veya herhangi bir cismi 300.000km/s hıza ulaştıramazsın. Matematikteki limit gibi, gittikçe yaklaşırsın fakat ışık hızına çıkaramazsın.
  • Salladığım yer neresiymiş kuantum fiziği ile ilgili söyle bakalım akıllı bıdık?
    sen doktoranı nerede yaptın onu söyle. sözlerim yeterince açık. koca adam.
  • Doktora yapmadım Lisans öğrenimi gördüm. Yanlış yazdığım yerleri söyle bana? Sağdan soldan 2 cümle okuyup öğrenemeyip bilmediğin şeyi millet açıklamaya çalışıyorsun. Cahil türk insanı hastalığı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 21 Mart 2019; 15:56:28 >
    peki lisans eğitimini nerede yaptın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arkedon -- 21 Mart 2019; 17:58:52 >
  • Sen neden nerde yanlış yazdığımı açıklamaktan kaçıyorsun, yazdığın şeyleri aslında bilmediğin için olabilir mi?

Burada Başkent Üniversitesi açıklamış görelilik kavramını.

Senin iddia ettiğin mutlak zaman kavramı diye bir şey yok görelilikte. Zaman uzayda her yerde aynı değil. Her yerde farklı. Göreliliğin temel postülalarından prensiplerinden biri bu. Hayatında hiç fizik dersi görmemişsin burada akıl satmaya çalışıyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 21 Mart 2019; 16:6:8 >

yıl kaç belki tanış çıkarız ve bölüm
  • GBT'mi mi yapıyorsun? Bana kuantum ile ilgili yanlış yazdığımı söyledin sen buna cevap ver bakalım neredeymiş yanlış? Buraya 2 fizik sorusu yazsam çözemeyeceksin gelmişsin utanmadan seceremi çıkarmaya çalışıyorsun. Bilmediğin konuda konuşuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 21 Mart 2019; 16:6:57 >
    utanma sende yok gelmişsin fizikçiyim diye maval okuyorsun. hiç bir fizik bölümü mezunu kendini ben fizikçiyim diye tanıtmaz. elektronik mühndisi örneğin ben elektronikçiyim diye tanıtmaz.
  • Sen hiç fizik/astronomi bölümüne gittin mi oradaki insanları tanıdın mı da bu kanıya vardın? Hala cevap vermedin bak, nereyi yanlış yazmışım söyle üstün fizik bilginle? Sana o çok bildiğin görelilik ile ilgili derslerde çözdüğümüz sorulardan yazsam cevaplayabilecek misin?

Bu ders kitaplarındaki konular hakkında en ufak bilgin var mı, bildiğini iddia ettiğin konu hakkında sorular sorayım mı?

Teknoloji ile Bilim Aldatmacası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 21 Mart 2019; 16:20:38 >

Ben fizikçiyim demedim kendime
    sen istersen allamei cihan ol. fizikçi diyerek benim gözümde sıfırsın.
    Liselilede Feynman okuyorlar hiç değilse hocalarında bir kaç kitap göstermeni beklerdim.

Sadece İsmini kapa diplomanın fotosunu çek.
    sana iade itibar yapalım. sana 2 dakika.
  • Fizik öğrenimi görmüş lisans tamamlamış kişiye fizikçi denir, Astronomi öğrenimi görmüş kişiye Astronom denir, Jeoloji bölümünden çıkana Jeolog denir.

Ben senin yazdığın bir çok şeye cevap verdim fakat sen cevap vermiyorsun. Insana gbt yapar gibi sorgulama yapmak ayıp, gelmişsin bana ayıp ediyorsun yazıyorsun. Madem fizikçi değilsin, madem fizik hakkında hiçbir bilgin yok öğrenimi görmemişsin, neden bildiğini iddia ediyorsun, yanlış yazdığımı söylüyorsun fakat neyi yanlış söyledim detaylı açıkla diyorum cevap bile vermiyorsun 6 kere sordum cevap vermedin. Bilmediğiniz şeyler hakkında konuşmak yerine o konuları bilenlerden öğrenin. Başkent üniversitesinden link attım bak.

Modern Fizik dersi alan, görelilik dersi alan kişilerin daha ilk derslerde öğrendiği şey Görelilikte mutlak zaman diye bir şeyin olmadığı, göreliliğin 2 postülasından birinin bu olduğudur. Daha ilk sayfalarda bu yazar. Sonra neden böyle olduğu uzun uzun anlatılır. Fen Fakültelerinde modern fizik/fizik 4 dersi gören herkes bunu bilir. Internette görelilikle ilgili yabancı üniversitelerin de sayfalarına girsen bunu öğrenirsin.

Yukarıda elektronikçi arkadaş da modern fizik dersi görmemiş. Einstein'in teorisi kanıtlanmadı hala hipotez diye atıp tutuyor. Gitsin herhangi bir fizik bölümüne hocalara sorsun bu iddiasını. Ne görelilikten nede kuantum fiziğinden anlıyor, gelmiş akıl veriyor. Gelsin onu bizim üniversitede elektronik dersine giren Saffettin hoca'ya götüreyim, bölümdeki katı hal laboratuvarında deney yapan fizikçilerin yanına götüreyim, söylesin onlara einstein hipotez diye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 21 Mart 2019; 16:45:4 >

fizikçiyim dedin. Maval okuduğun ortaya çıktı.
    Bak kardeşim sana diplomanı göster dedik hala tatava yapıyorsun.
    Senin gibi madrabaz adamla tek kelime tartışmam.
    Konu kapanmıştır. güle güle sayın bay fizikçi
  • Yazdığım şeylerin hiçbirine cevap veremeyip sıfır bilginle gelip burada boş boş konuşup bide aaa diplomasını göstermedi diye gülüp kazandığını sanmak ve konuyu kapattım gülüşü yapmak neyin kafası? Sen benim tek soruma bile cevap veremiyorsun burdan gelmişsin gbt sorgusu yapıyorsun bir tanesine cevap vermeyince yağ gibi üste çıkıyorsun. Cevap vermiyorum çünkü yaptığın sorgu ayıp. Üniversiteyi, yılı sorman. Herkesin ulaşabildiği yerde bütün bilgilerimi kabak gibi istiyorsun, bütün herşeyi istemişsin adı kapasam ne olacak zaten bulur o kadar bilgiyi bilen kişi.

Fizik hakkında bilgin sıfır, ama akıl veriyorsun, konu hakkında senden çok daha bilgili birinden bir şey öğrenmeye de kapalısın. Donanımhaber ergenine bir şey öğretmeye çalışanda kabahat zaten. Doğrusunu öğren diye üniversite sayfasından link koyuyoruz o bile fayda etmiyor çünkü amacın bir şey öğrenmek ve bilgin yanlışsa onu düzeltmek değil, boş bir tartışma yaratıp artizlik yapmak ve olmayan bilginle haklı çıkmaya çalışmak. Öğrenmek isteyen kişi biraz bir şey okusa anlar bunları.

Fizik bölümünü bitirenlere fizikçi, astronomi bölümünü bitirenlere astronom, jeoloji bölümünü bitirenlere jeolog denir. Sen en temel şeyleri bilmiyorsun gelmiş burda beni sorguluyorsun. Google'a yaz fizikçi nedir, astronom nedir ve kime denir, öğren bunları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ELDRUN -- 21 Mart 2019; 17:8:59 >

• quote:

Orijinalden alıntı: silmu

evet gerçekten gülünç şeyler anlatıyorsun.
    aklıncada o smileyelerde sinirini bastırmaya çalışıyorsun.

Elimi salladımmı heryerde var dediğiniz yaratıcınıza dokunmuyorsam o yoktur.
    Doğuştran kör bir insana ışığın varlığını nasıl ispatlarsın?

Bu kişi için ışığın olmaması/ onun ışığı görmemesi, renkleri bilmemesi, bunların olmadığına mı kanıttır?

Saçmalamışsın da iyi saçmala. Elimi salladım mı dokunamıyorsam yoktur. Benyini seveyim senin ufacık... Ya Rabbim nelerle uğraşıyoruz. Hala gelmiş dokunamıyorum yok diyor.

Torrrrbacın çok iyiymiş.
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.