Bu Recep Baltaş mı? adam yıl geçtikçe gençleşiyor. |
Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? (7. sayfa)
-
-
Merhaba,
SSD'de neden önemli veri saklanmaz hocam? Genellikle OS kurulu olduğundan veyahut 7/24 çalıştığından mıdır?
-
Ssd lerden flash bellek vs veri kurtarma işlemi mekanik disklere göre çok daha zor. Bu yüzden önemli verileriniz varsa kurtarmanız imkansız olabilir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Yani burada bile çeşitli yorumları "sallamamak" gerektiğini biliyorken, Technopat'tan fazlasını beklemek zaten hayal bence.
Ben orayı bilgi-tecrübe anlamında "daha iyi" diye beklerken, gerçekten DH'den farksız, hatta daha kötü bir çoluk-çocuk mekanı olduğunu görmek hayal kırıklığı oldu.
Zamanında ekran kartı ile ilgili bir soru sordum. "O kötü, bunu al" diyen adam, elimdeki ekran kartı ile benzer performansı olan kartı söylüyor.
Bi başkası başka bir şeyde saçmalıyor.
Geçende de alacağım monitör için konulara bakıyorum. Burada da var o hastalık, boş yorum hastalığı... "Bu monitör nasıl" denilmiş, adam "sakın alma, ben bilmemne modelini kullandım, bunun farklı olacağını düşünmüyorum" diyor. Bi başkası diyor ki "onu bilmiyorum ama şu monitör daha iyi, bunu al"...
Ulan mallar, bilmiyorsanız önerdiğiniz ürünlerin daha iyi olup olmadığını neye göre kime göre tespit edip söylüyorsunuz? Ha dersin ki birinin piksel aralığı bilmemne, birinin şu özelliği var, anlarım.
O yüzden Google araması yaptığımda artık oradan konu gelirse burun kıvırarak bakıyorum ama DH gibi, arada gerçekten "bilgili" olduğunu belli eden isimler mesajlarından belli ediyor, az da olsalar...
Sonuç olarak, bu tavır de çok şaşırtmadı yani.
Bilgiden ziyade magazinsel takılıyorlar demek.
-
asıl olayı kaçırmışsınız olay ssd nin 3 ayda elektrik kesintisi sebebi ile ölmesi diğer ssd ler elektrik kesintilerine dayanırken bu ölmüş ve doğal olarak 3 ayda bütün verilerinizi kaybetmiş oldunuz servise gitti değişti geldi diyelim bir elektrik kesintisin de daha gitse bir daha bozulacak yine verileriniz gidecek ve yine servis ile uraşıcaksınız olay 6 kat 10 kat fazla yazması değil yani 2 sene boyunca 8 10 kere servis ile uraşmanız ve defalarca verilerinizi kaybetmeniz ayrıca bir kaç kez servise gitti falan diyorlar muhtemelen elektrik den önce kendiliğinden bozuluyor zaten bu ssd de kısa sürede performans düşmesi gibi problemler falan da varmış burada söyledikleri şey 50 lira daha fazla verin iyi bir marka alın yani sonuçta kötü bir ürünü önermeleri için iyi ürünün yarı fiyatı falan olması lazım iyi ürün 250 lirayken 200 liraya jd alınmaz
-
Egoist ve kasıntı üyeleri var. Sanarsın atomu parçalıyor. DH candır , mizah , bilgi , feslefe 0 ego.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Evet arkadaşlar fotoda da görüldüğü gibi crucial daha üstün bir marka,james donkey almayın.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Muten BabaVideoda amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek zaten bunu anlamak zor değil hocam , bende ona diyorum neden böyle birşey yapıyorlar diye :)
Yoksa ürün testte TBW değerinin 7 katını yazmış ölmüş , 350TBW veriyi bir kullanıcı 10 senede yazamaz 120GB diske. Bu diskin üretimi vs. zaten belli , en ucuz maliyet ile kullanıcıya sunulmak için yaptırılan bir ürün. Yani kullanıcı bilmiyor mu samsungun daha iyi olduğunu , zevkine mi alıyor , herkes rog strix ve samsung kullanamıyor işte adam giriş seviye sistemine alacak kullanacak dayanırsa ne ala bozulursa gönderecek değiştirtecek :) Bu durumu anlamak için algıların açık olması lazım. Disk ölse de gömsek diye beklediklerini ben videodan anladım ama numıssız oda ölmek bilmemiş biçilen ömürden 7 kat fazla yaşamış , bu videodan sonra daha bir güvenim geldi markaya
Hocam tek kriter uzun ömürlü olması mı? Bende 480gb olan versiyon vardı gelin anlatayım neden elden çıkardım:
Başta çok güzel gelmişti ssd ne güzel hızlı açılıyor falan dedim. Ama iş dosya kopyalamaya gelince bir aksilik olduğunu anladım. Yüksek hızlarda başlayan aktarım yaklaşık 5-10 saniye sonra saçma düzeylere iniyordu(genelde 5-10mb/s bazen kb/s civarlarına!) Belki bana gönderilen ürün bozuktur diyip değişime gönderdim ve yeni gelende de aynı sorun vardı. Sonra ikinci elden satıp üstüne koyup Samsung aldım. Diğer ürünleri nasıldır bilemem ama James Donkey markasının ssdlerini asla ama asla tavsiye etmiyorum. Çünkü çok dengesiz çalışıyor, oyun kurarken başka bir iş yapabilir misiniz veya dosya kopyalarken deneyin görün.
Sizi forumda yararlı konular açarken görüyorum genelde lakin James Donkey marka ssd önereceğiniz aklıma gelmezdi. Technopat'tan banane ama siz onlara bağcıyı dövüyor diyorsunuz ve dandik bir ssd'yi savunuyorsunuz. Yaptıkları inceleme taraflıdır değildir mantıklıdır değildir izlemediğim için yorum yapmıyorum ama birine ssd önerecek olsam asla JD önermem. Alıp kullanmış ve illallah etmiş biri olarak yazıyorum. Bence siz kullanmamışsınız o sebeple fiyat performans olması cazibesiyle öneriyorsunuz. İyi niyetli yaklaşarak böyle tahmin ediyorum.
İyi forumlar...
-
quote:
Orijinalden alıntı: acura07teknopath gibi bir "tekinoloji" sayfasından beklenmeyecek çalışma
0-15 yaş aralığına hitap eden sayfalarının baya üzerinde bir test yapmışlar .
JD ye biraz mesafeliydim ama bu videodan sonra mesafeler baya kısaldı :)
standart bir kullanıcıya 20-25 sene hizmet edebileceğini görmek şaşırttı.
Hiç JD marka ssd kullandınız mı? Ben kullandım ve bir kere değişime gönderdim sorun benim aldığım ssd'de sandım ama değilmiş. Kronik bir "dengesiz çalışma" sorunu var. Dosya aktarımında yüksek hızlarda başlayıp sonradan 10mb/s hatta bazen kb/s düzeylerine düşüyor. Hayatta en son önereceğim ssd markası JD'dir. Alıp kullanmış standart bir kullanıcı olarak yazıyorum bunları ki insanlar fiyatına aldanıp benim gibi pişman olmasın. Sattım üstüne koyup Samsung aldım kafam rahatladı. Bu mesajı okuyan arkadaşlara tavsiyem benim düştüğüm hataya düşüp JD ssd almasınlar.
İyi forumlar.
Edit: imla
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Veronicaa -- 25 Haziran 2021; 14:15:23 >
-
Corsair sucuğu olsa yerlerdi ama
Technopatı eğlenmek ve güncel kalmak için izlerim.
Ürün tercihlerimde ise kesinlikle kaale almam.
Forumu zaten çöp.
Çoluk çocuk mekanı.
Ben JD bile alamadım, 3 sene önce alexpressten nerdeyse yarı fiyatına 360GB Zheino diye bir marka aldım. 1 sene kasada son 2 senedirde laptopa takılı çalışmaya devam ediyor.
Oyun ve iş için yüksek performanslı kullananlar hariç, standart ev kullanıcısı yada eski bir sistemi biraz canlandırmak için alınacaksa zaten üst segment ssd almanın pek mantığı yok.
-
bende bu deeeermenin suyu nireden geliyor diyordum demekki eşeğin sahibi forumdaymış
-
Bunun birisine yolda giderken abi çektiği bir video vardı o zamandan beridir kendisi hakkında ciddi düşünemiyorum. Sitesine de girmem zaten. Yaptığı incelemenin de objektif olduğunu düşünmüyorum.
-
8 senelik 1 TB Seagate HDD var hâlâ. Derdinize limon sıkarlar arkadaş.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Çok teşekkür ederim. Ben de hızından ve sabit disklere kıyasla dayanıklı/uzun ömürlü olduğundan yedek için SSD tercih etme düşüncesindeydim.
-
Yakında helva tarifi videosu gelir mi
Videolarında Kameraya bakıp sırıtması geldi aklıma :)) Çok itici birisi bana görede
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Katılmıyorum.
Dandik bir ssd markası bu, avrupada adını duyamazsınız bile.
intenso var almanya’da, aynı bunun gibi sorun çıkaran bir ssd, kimse konuşmuyor hakkında ama ben bilirim çektiğim sorunları.
Sandisk ve Samsung dışında ssd almayın aldırmayın
Konu sahibine de geçmiş olsun, leş gibi ssd aldırtmış millete
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam konu sahibinin yazdigini okudunuz mu? Cok guzel urun alin demiyor ki. Bu sekilde nasil bir test bu, sacmalik olmaz, sayet bu yaptiklari teste bakrsak hepimiz almaliyiz muthis gorunuyor diyor.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X