Ne oldu ne bitti bilmem ama şunu diyim James donkey de ismini satan bir marka, yani bu firma aslında bir zamanlar aşırı kaliteli mekanik klavyeler yapan bir firmaydı, zamanında mekanik klavye yokkken bu adamlar çok kaliteli switchler yaparlardı, belki halen dış ülkelerde bu kalitede ürünleri satıyordur.. sonra malum çinli alıyor bu ismi ve ürün üretmeye başlıyor, kulaklıklar ssd ler vs vs .. ben o isme aldanıp bir kulaklığını aldım ve hemen iade ettim.. ssd de falan asla güvenmem yani.. sizin testiniz yanlış onların ki doğru demiyorum ama ben şahsen bu gibi brand hilesi yapan markalara güvenmiyorum.. örnek vermek gerekir ise AUER in Telefunken in Grundig in tv leri var. bunların hepsi arçelik vestel markalarının türkiye isimlerini satın aldığı fason mal ürettiği eski alman devleri, markalar insanların bilincinde kalite algısı bırakmış markalar ama ürünler çöp veya fp ürünler.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi focusrite -- 25 Haziran 2021; 4:39:35 > |
Teknopat ' ın içine düştüğü ilginç durum / Siz günde kaç GB Yazıyorsunuz ? (6. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: napervasızjames donkey dandik bir marka,her ürünü öyle,rampage ve frisby standartlarında yani. işin özü bu ssdyi alan adam bunu bilmiyorsa,bu video ile öğrenmiş oldu. tecnopatın donanım dünyasındaki yerini alabilecek muadil bir youtube kanalı yok. bu testleri taraflı bir şekilde bile sürdürseler yurtdışı kalitesinde incelemeler yapıyorlar,birilerini eleştirmek için onlardan daha iyi iş çıkarmak gerekiyor. donanımhaberin editör kadrosunun vasatlığına bakarsanız beni daha iyi anlarsınız.
Alıntı
metni:birilerini eleştirmek için onlardan daha iyi iş çıkarmak gerekiyor. O zaman tüm ülkece hükümeti eleştirmeyi bırakalım daha iyisini yapmadık sonuçta hiç birimiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Valla işin o kısmını bilmiyordum, raid beni aşıyor galiba :)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam anlamak mı istemiyorsunuz , ssd de veri barındırmayın mı diyorum ben ? Bakın, katı hal sürücüsü markası ne olursa olsun , herhangi bir sebeple bozulursa , bu disklerden veri kurtarma ihtimalin çok düşüktür, mekanik disk gibi değildir. Bu sebeple 10 senedir söylerim , ölmüş babanızın resimlerini gidipte ssd de saklamayın, bir flash bellekte saklamayın, hem oraya koyun hem hdd ye koyun hem buluta yükleyin. Demek istediğimi ben mi anlatamıyorum bilemiyorum , ssd ler veri yedekleme için bu mantıkla kullanılmaz yani bunun mantığı bu değil, mümkün mertebe verilerin giderse ters takla atmayacağın bilgiler depolanır. Diyorumki , önemli verisi olan birisi o verisini mekanik diske de buluta da yedekler, gidip james donkeye yedeklemez. Ben verilerimi ssd de saklarım diyen de james donkey gibi markalarla işi olmaz ne yapacak gider çeker samsungları,pny leri,corsair yada wd leri, yanından geçmez çinlilerin :) Yinede bu yüzden marka farketmeksizin önlemini alır, ben hemen her markanın diskini kullandım , şuanki kullanımımı anlatayım.
Sağlam ve hızlı ssd de işletim sistemi ve programlar var , ona göre daha yavas olan diskte aktif işlerim ( para kazandığım proje çalışmalarım ) ve oyunlar var. 2 tane mekanik diskim var. 2. SSD deki proje çalışmalarımı 2 sine de günlük olarak yedeklerim. Yani ssd ölse umrumda olmaz, ancak o günkü çalışma için zarar görürüm. Bunun dışında 3 tane taşınabilir harddiskim var. Aile resimleri, çocuğun ve geçmiş fotoğraflarımız bu 3 harddiske de atıyorum. Telefondakileri de yine 2 haftada bir filan yedekliyorum. Standart kullanıcı yedeklemeyi böyle yapar hocam, ssd yi alın içine birşey atmayın demiyorum yani öyle saçma sey mi olur
İmkan dahilindeyse zaten kullanıcı , 1. disk yerine de 2. disk yerine de alacağı ürünü çok iyi bilir fırsatını yakaladımı alır geçer. Zamanında james donkeyler neredeyse %30-40 daha ucuzdu muadillerinden, şimdi aynı fiyata bir sürü muadili var, alanları topa tutmanın hor görmenin anlamı yok çıkmadı mı çıkmaz 100 lira yoktur başkasının 240GB ını alacağına bunda 480 varsa almıştır adam alabilir sonuçta 3 yıl değişim veriyorlar neden almasın , yada benim bütçem müsait ama oyun diski için getirisi yok neden gidip 2 katı fiyat vereyim aldım kullanıyorum işte şimdi de distem diski oldu. Tahmini 8-9 sene önce aldığım memoright ve kingston marka ssd ler laptoplarda calısıyorlar sorunsuz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: napervasızjames donkey dandik bir marka,her ürünü öyle,rampage ve frisby standartlarında yani. işin özü bu ssdyi alan adam bunu bilmiyorsa,bu video ile öğrenmiş oldu. tecnopatın donanım dünyasındaki yerini alabilecek muadil bir youtube kanalı yok. bu testleri taraflı bir şekilde bile sürdürseler yurtdışı kalitesinde incelemeler yapıyorlar,birilerini eleştirmek için onlardan daha iyi iş çıkarmak gerekiyor. donanımhaberin editör kadrosunun vasatlığına bakarsanız beni daha iyi anlarsınız.
Tamam kanka aynen.
Gamers nexus, hardware unboxed, rtings gibi kanalların sitelerin Türkiye de değil Avrupa da igors lab dışında muadili yok bence sen abartıyorsun :) hemde çok abartıyorsun
En güzel JD yi işletim sistemi için kullanacaksın.Evrak,dosya çok daha iyi bir ssde durmalı.Yedek pc de jd120 var.Sadece işletim sistemi kurulu,yetiyor.Bu videoya göre ömür boyu sıkıntı çıkarmaz
Haber başlığını 3 ayda ölen değilde,TBW değerinin tam 6-7 katı sonrası öldü gibi yazmaları gerekirdi.
-
Ben 240 GB lik versiyonunu almıştım bu ssd nin bozuk çıkmıştı yazma yaparken kilitleniyordu yazma hızı kb lere düşüyordu çöpe atmıştım. Bu kadar gömmekte bence haklılar.
Alakası yok.
Buradaki arkadaş daha önce ürün öneren bir arkadaş belli ki bazı noktalara kızmış.
Bu tarz insanlar haksızlığa gelemeyen insanlar.
Ama Teknoloji Sayfaları para ile çalışan kurumlar. ( En büyükleriyle çalıştım şuanki konumumda reklam veren modundayım )
Sadece şunu anlamak zor yani teknoloji siteleri illa para mı vermek lazım ? ürünleri normal inceleyemiyorlar mı ?
xxx Bir kanal philips televizyon incelemiş 20K ( bilmem kaç bin üyesi olan kanal ) ben bir philips tv inceledim 58K izlendi yüzlerce mesaj atıldı v.s v.s
İnsanlar parayla reklamdan sıkıldı yani ben kaç kere şu lafı duydum yani " Beş para etmez ama para alıyoruz inceliyoruz "
-
Aman hocam boş verin, konuyu anlamadan yorum yapmayı seviyor bizim insanımız ne yazık ki. İşin önemi ve dosya kaybının oluşturacağı zarara göre önlem almak kullanıcının kendi sorumluluğu, bazı belli modeller dışında verileriniz kesinlikle %100 kaybolmaz denilen bir ürün mü var?
İşini bilen adam, yedeğin yedeğinin yedeğini alır. Çok basit olması açısından kendimden örnek vereyim. Benim yaptığım hesaplama çalışmasında bilgisayar 4 gün aralıksız hesaplama yapıyor. Her hangi bir müdahale olduğunda bütün hesaplama sıfırlanıyor. Ben bunu yüksek lisans tezim için yapıyordum. Düşünün bir şey olsa en az 4 günlük çalışma sonucum gidecek eğer hiç yedek almamış olsam bütün çalışmam.
Ben tezimi bile kendime, eşime, hocama mail atıyorum. Bununla da yetinmeyin 3 usb ve 2 bulut yedeklemesini yapıyordum.
Özün kısası elektronik eşyalara %100 güven olmaz, elbet bir gün yarı yolda bırakacaklardır. O yüzden her zaman önlem almak tamamen "KULLANICININ KENDİ SORUMLULUĞU" olduğunu unutmamak gerekiyor.
-
Giriş seviyesi SanDisk ssd kullanıyorum yaklaşık 9 yıldır.
120gb olduğu için zaten öyle sürekli yaz sil olmuyor
Oyundan oyuna...
Elektrşk kesintisinin sürekli yaşandığı bir bölgedeyim. Hala çok şükür sağlam.
Ev kullanıcısı için giriş tarzı ssd ler güzeldir. Parası olan zaten samsungdan vazgeçmesin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Anor~ -- 25 Haziran 2021; 10:28:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
james donkey ssd sahipleri panik halinde . Technopat takipçisi değilim ama adamlar her şeyi madde madde anlatmış.
1-) Sıcaklık sensörü olmaması.
2-) kullanılın çipin samsung olabileceği yada olmaya bileceği gibi saçma bir yazı olması. kullanılan çipi bilememen.
3-) 3 kez bozulması.
4-) rakiplerine göre 7 kat daha az ömür sunması.
5-) akatrama hızının droplar yemesi ve 0 kb larakadar düşmesi.
6-) zaman geçtikçe kopylamalar arttıkça yavaşlaması.
7-) elektirikler gidince sağlığı kötü durumda olan ssdnin tamamen bozulması.
peki yanıtlar ne bu iddaalara karşı? yanıtlar : fiyatları aynı mı technopat para yemiş. kardeşim bir zahmet kendinden en az 7 kat daha düşük bir ömür sunan (videoda samsung ssd sağlığı %94 gözüküyor daha ne kadar gider kim bilir.) bir ssd bir zahmet daha ucuz olsun benim anladığım garanti ömrünü doldurdumu ssd nanay kesin bozulur. ayrıca 350 tb yok 30 yılda doldurulurmuş vs. geçiniz bunları verilen garanti 54 tb ile sınırlı ve 350 tb ulaştığında salığı kötü durumda bu oyun oynarken dosya kopyalarken sorun yaşyacağınız anlamına geliyor. ssd 3 kez değişmiş onu geçtim 54 tb doldurmak o kadar zor değil benim oyunlarda kullandığım 2015 yılında aldığım 500gb samsung sata ssd'm var. windows kurulu değil bu yüzden sadece steam origin vs. kurulu o kadar çok oyun da oynamam bir oyunu en az bir ayda bitiririm farklı bölüm olduğu için formatlarda tekar kurulum indirme vs. de yapıyorum şuan bu ssdnin 200gb tı boş ve bu ssd tam 54 tb olmuş 6 yılda çok az kullandığım ssd bu boyuta ulaşıyor . bir ssd sadece siz kopyala yapıştır dediğinizde mi kopyalama yapıyor sanıyorsunuz. arama yapmak bile ssd nin sağlığını etkiliyor. güncellemeler antivirüs taramaları. bunların hepsi ssd nin sağlığını etkileyen şeyler. 54tb dolduktan sonra garantiniz bitiyor tabi 3 yıla ulaşmadan doldurursanız. kopyalamlarda dorpelar yemesi de cabası bende bir tane sandisk 128 gb yıllar önce aldığım flash disk vardı o da böyle 0 kblara düşerdi. küçük dosya kopyalaması tam bir işkence idi. üstüne heryıl perfermans kaybı da yaşayacaksın. sizce böyle bir ssd oyunlarda windowsta nasıl performans verir. 350 tb'a çıkma olayını yatalak bir hasta gibi düşünün yaşıyor ama hareket edemiyor hiç birşey yapamıyor. zaten 3 kez bozulup gelmiş bir ssd 54tb ömrü doldurunca başlasın dropelar 0kb lar. peki böyle bir ssd yi neden alasın? akılları sıra uyanık james donkey ssd sahipleri toplanmış ikinci elde para etmeyecek diye technopatı karalayarak ikinci eldeki değer kaybını önleyecekler. peki burada birisi sizin yaznızdan etkilenip gidip alıp sorun yaşayınca ne olacak. gelip burada parasını sizden istesinler. nasıl olsa siz bu ssdye kefilsiniz. samsung daha pahalıymış peki ne kadar daha pahalı sizin mantığınıza göre james donkey ssdnin en az 7 kat daha ucuz olmalı çünkü samsung en az 7 kat daha fazla performans sunuyor. paranızı çöpe attıysanız siz bilirsiniz bu sizin seçiminiz sıkıntı yok ama bu ülkede insanlar parasını zor kazanıyor başkalarının parasını çöpe attırmayın.
-
Bu kadar mı cahil olunur yahu, bu adamlar bunu bir de karşılaştırma diye mi koymuşlar? Hangi çağda görülmüş farklı marka 500 GB disk ile 120 GB disk'i karşılaştırmak. Getirsinler 64GB crucial 512gb james donkey, karşılaştırsınlar kim kimi patates ediyor görelim!
Resmen aklımızla dalga geçiyorlar, kullanıcıyı aptal yerine koymaya çalışıyorlar. Bir de elektrik kesinti testi yapmışlar akıllarınca, Elektrik kesintisi testi mi olur? Olsa da böyle mi olur? Alırsın aynı disklerden 30'ar tane başlarsın random resetlemeye, sonra sonuçları raporlarsın, şu kadar kesintide, şu markalar şu kadar bozuldu diye. Tabi bu adamlarda bu testi yapabilecek sistem, finans var mıdır, zannetmiyorum. Adamların amacı hizmet sunmak değil zira para kazanmak.
Bu arada ekranda görüntelenen disklerden bir tanesi 512 gb James Donkey, taş gibi çalışıyor. Nedense bundan hiç bahsetmiyorlar.
Benim James Donkey ile falan bir ilgim yok, ama görünce kayıtsız kalamadım. Kendini zeki zanneden insanların, başka insanları aptal yerine koymaya çalışmalarına katlanamıyorum.
Aynı marka 128 GB ve 512 GB diskler arasında bile dağlar kadar fark olabiliyorken, farklı marka 500 GB disk ile 128 GB diski kıyaslayan avellere selam olsun. Altta da resmi:
-
Ne , SSD Ler 2. El de para etmeyecek diye James donkey sahipleri mi toplanmış djsldlxbddjslddb sm=icon_smile_big.gif]
Ne kullanıyorsunuz yahu siz İyice komedi programına dönüyor durum,
Örnek vericem,
Sevgiliii kardeslerim. Bugün yoklama almadan konuya giriyorum.
85 model 350.000km ye gelmiş bir şahin iyi bir araba mıdır ?
Cevap veren mimar İsmail : Oda araba mı , ben Audi kullanıyorum A5, tavsiye ederim, çok güzel.
Cevap veren A101 kasiyeri İsmail : Birdahaki ay eksiği tamamlayacam abi süper araba çelik jantı bile var teyp yeni takilmis komple boyalı.
Anliyormusunuz ? Herkes en tepe ürünleri almak zorunda değil, dandik olsun dundik olsun, alan insanları hor gormeyi bırakın, parası ona yeter kendince uygun görür alır. İyi yada kötü 3 yıl değişim garantisi var, cebine kalan ekstra para riske değer diye düşünür alır, en fazla ne olabilir? Gider değişimden yenisi gelir. Bitti gitti atla deve mi bu üzerine 3 ayda öldü videosu çekilip , sanki 3 aydan fazla kullanılamaz algısı yaratılıyor ? Diğer cümlelere birşey diyen varmı konuda sanki ? Anlamak istemeyene anlatmak imkansız zaten :) Varın siz beni James donkeyin sahibi bilin problem yok.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Okuma yazma hızları sıfıra düşmesine değiniyor? Bir çok marka modeli 1 yıla yakın dayanıyor 10 kattan daha uzun ömürlü hatta.. Technopat eleştiriyor haklısın abisi donanımhaner youtube züper tarafsız ve bağımsız incelemesi mevcut
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: mcankaBu kadar mı cahil olunur yahu, bu adamlar bunu bir de karşılaştırma diye mi koymuşlar? Hangi çağda görülmüş farklı marka 500 GB disk ile 120 GB disk'i karşılaştırmak. Getirsinler 64GB crucial 512gb james donkey, karşılaştırsınlar kim kimi patates ediyor görelim!
Resmen aklımızla dalga geçiyorlar, kullanıcıyı aptal yerine koymaya çalışıyorlar. Bir de elektrik kesinti testi yapmışlar akıllarınca, Elektrik kesintisi testi mi olur? Olsa da böyle mi olur? Alırsın aynı disklerden 30'ar tane başlarsın random resetlemeye, sonra sonuçları raporlarsın, şu kadar kesintide, şu markalar şu kadar bozuldu diye. Tabi bu adamlarda bu testi yapabilecek sistem, finans var mıdır, zannetmiyorum. Adamların amacı hizmet sunmak değil zira para kazanmak.
Bu arada ekranda görüntelenen disklerden bir tanesi 512 gb James Donkey, taş gibi çalışıyor. Nedense bundan hiç bahsetmiyorlar.
Benim James Donkey ile falan bir ilgim yok, ama görünce kayıtsız kalamadım. Kendini zeki zanneden insanların, başka insanları aptal yerine koymaya çalışmalarına katlanamıyorum.
Aynı marka 128 GB ve 512 GB diskler arasında bile dağlar kadar fark olabiliyorken, farklı marka 500 GB disk ile 128 GB diski kıyaslayan avellere selam olsun. Altta da resmi:
Geçen de bir testleri vardı kafayı yedim
Sözde 3080 Ti vs 3080 karşılaştırıyorlar ama 3080 li sistemde 9900KS + 3600 CL16 ram, 3080 Ti sistemde 5950X + 4000 CL15 ram ve sonra da 3080 Ti %17.9 daha hızlı dediler.
-
James Donkey ve incehesap konusunda 1-2 kelam da ben etmek istiyorum. Hem dahili hem de harici olarak çok fazla SSD kullanıyorum. Samsung, sandisk, WD, adata, corsair bunlardan bazıları. En Son harici olarak kullanmak için James Donkey almıştım 6 ay sonra sizlere ömür. Üstelik incehesap a gönderdim diski. Değiştirip alakasız bir adrese göndermişler. Disk kayboldu. Bir daha James Donkey marka SSD alacağımı sanmıyorum. Diğer ürünlerini denemedim yorum yapamam.
samsung pro 2 tb
49 gün 1000+ tb yazma oldu :D
-
O mal sarıoğlanın sitesine girmeyeli 10 yıl olmuştur. Adamlar tam bir mal. Yaptığı haberler boş. Burada Erdi olsun Mesut olsun çok daha kaliteli efendi insanlar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X