Şimdi Ara

Teknopi sitesinden aldığım Bitmeyen Kartuşlu Canon MP272 yazıcı bozuldu, kartuşa garanti vermiyorlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba,07.04.2011 tarihinde MS E.C.S. Elk.Sis.San. Tic. Lmt.Şti'nden (Bursa) (TEKNOPİ) 6 kişi, bir arkadaş adına, kapıda ödemeli 6 adet bitmeyen kartuşlu Canon MP272 çok Fonksiyonlu yazıcı aldık. 15 Eylül itibariyle benim yazıcım E05 hata kodu verecek çalışmamaya başladı. Önce teknik servisi aradım. İlgili kişi, sorunun kartuştan kaynaklandığını kartuş bağlantı devrelerini önce ıslak mendille silip sonra da kuru mendille kurulamamı, sorun devam ederse kartuşun değişmesi gerektiği söyledi. Daha sonra satıştan Emine hanım ile görüştüm. Sorunun devam ettiğini ne yapmamız gerektiğini sordum. Bunun üzerine cihazı kargo ile gönderin bakalım. dedi. Ben de kartuş arızası olduğu belli bu durumda ne yaparsınız dediğimde; ücreti karşılığı kartuşu değiştiririz dedi. Ben de cihazı henüz garantisinin devam ettiğini belirttiğimde ise kartuşlar garanti dışı dedi..

* Garanti belgesinde tüm cihaz garanti kapsamında (2 yıl) yazıyor. Kartuş veya diğer bir parça hariçtir diye belirtilmemiş. Zaten cihazı ayrı kartuşu ayrı almıyoruz ki. Kartuş da cihazın bir parçası. Kaldı ki ayrı bir garanti süresi uygulanıyorsa ki bazı satıcılar kartuşlar 6 ay garantilidir diye belirtmiş. Böyle bir belirtme olmadığına göre garanti şartları değişmemelidir diye düşünüyorum.
    * Kapıda satış olsa bile elimizde herhangi bir fatura olmaması da düşündürücü. Sadece ödenen kredi kartı slipi var. Bize fatura kesilmesi gerekmiyor mu? * Ben hakkımı tüm yasal yolları sonuna kadar kullanarak aramak istiyorum.. Önce tüketici hakem heyetine başvuracağım. Bunun için satıcının olduğu yerde mi, yoksa alıcının olduğu yerdeki tükeci hakem heyetine mi başvurmam lazım. Ödemeyi kapıda yaptık.

Bu konuda nasıl bir yol izlemeliyim... yardımlarınızı bekliyorum.

• evet haklısın sadece bir yerde onalrın verdiği garantiye göre haklısın

ama normalde cihaz ların kartuşalrı garnti kapsamına girmez sonuçta firmalar sürekli orjinal kulanın garanti dışı kalır diyor normalde kulandığın yazıcı orjinal kartuşu ile siyah 200 rekli ise 100 sayfa baskı verir onadan sonra o kartuş ları atarsın çöpe yenisini alırsın yani kartuş ların garantisi olmaz

bazı ları 1 tane daha fazla cihaz satayim diye böyle diyolar ve insanları madur durumda bırakıyolar
    bugun kartuşları gatanti kapsamında olan hiç bir cihaz yok garanti kapsamında kartuş deyiştiren varsada kendi cabinde dyiştiri yodur

ve sen enbüyük hatayı o firmadan yazıcı alarak yapmış sın
  • yapacak tek birşeyin var ya kartusunu deyiştirecek sin yada çok cıktı alıyosan cihazı deyiştirecek sin bu yazıcılar ortalama 1500 ile 2500 çıktı arası kartuş deforme olur deyişim gerektirir ama ben kartuşla felan uğraş mayayım diyosan epson ürünlerine bakıcaksın

onalrın orjinal kartuşalrı sistemde kulanılmadığı için rahatlık la garanti vere biliyoruz onalrın sistemleri oto ereset kartuşalrı ile beraber geliyor

http://frimware.maxidurak.com/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kartusbankasi -- 21 Eylül 2011; 15:46:37 >
  • teknopiden bişey almayın arkadaşlar acayip kötü bir çağrı merkezleri var hitapları berbat
    ayrıca emin olun sattıkları ürünler akıl işi değil hiç bir şekilde randuman alamıyorsunuz
    karlı falan değil daha çok masraf ve çöp
    ben aldım kesinlikle tavsiye etmiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkanyusuf -- 24 Kasım 2012; 2:49:44 >
  • Öncelikle belirteyim kesinlikle firma çalışanı değilim; evimde kullanmak için biribenibitirsin.com sitesinden aldığım bitmeyen kartuşlu canon yazıcım daha 5. ayında hata verdi
    E05 hatası firmayı aradığımda katuş çipini silmem ile çözüleceğini belirtti fakat malesef ki hata geçmedi.
    Firmayı tekrar aradım yapacak bişi olmadığını sitelerinden 52.9tl x 2 adet kartuş almam gerektiğini bu problemin ancak bu şekilde çözüleceğini belirttiler. Kartuşların sarf malzemesi olduğunu ve garanti kapsamı dışında olduğunu, oysa satarken garanti kapsamında olduğunu belirten yine kendileriydi.
    Bu sefer kullanmamışsınızdır, kurumuştur vs gibi bahaneler sundular oysa ben her ay değişik periyotllarda 30-50 adet çıktı alıyorum...
    Yapacak bir şeyleri olmadığını söyleyerek telefonu kapattılar.
    oysa bir başka firmadan aldığım aynı marka bitmeyen kartuşlu yazıcıyı iki senenin üzerinde rahatlıkla kullanmıştım.
    Nette yaptığım araştırma neticesinde biribenibitirsin.com dan satın alınan ve bu problemi yaşayan müşterilerinin azımsanmayacak kadar fazla olduğunu gördüm.
    Tabiki hata benim 3-5 lira daha ucuz biribenibitirsin.com 'u tercih etmek bir hataymış...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.