Şimdi Ara

Tekrar tekrar kesilen cezalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Geçen ay aracımı bıraktığım yerde görevine düşkün polis memuru bir arkadaş kafasına göre 4 gün üst üste aracıma ceza kesmiş Yani ilk ceza daha elime ulaşmadan 3 tane ve belki hala postada olanları da var Normalde ilk cezadan sonra her gün aynı sebeple ceza kesme yetkileri var mı? Yani ben gerçekten yanlış yere park etmiş olsam da bunlara itiraz etme hakkım var mı ve itiraz için nasıl bir yol izlemem gerekir ?

• Eger her gun ayni yere yanlis park etmisseniz tabiki de keser.Siz once aracinizi park ettiginiz yerin yasak yer olmadigini , duzgun park ettiginizden emin olun ve ispat edin.Sonra da ispatinizi sikayet dilekcesi ile sunun ve iptalini isteyin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • !sTaNbLuE ! kullanıcısına yanıt
    Maalesef park ettiğim yer yasaklıymış, ancak benden başka en az 15-20 araç her gün oraya park ediyordu.
    Ancak bana daha ilk ceza yada bildirim ulaşmadan her gün ceza kesilmesi doğru mu?
    Cezaların kesilme tarihleri 10-11-13 ve 14 Kasım ve belki de arkadan da gelenler var. Zorla devlet düşmanı edecekler en sonunda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

Maalesef park ettiğim yer yasaklıymış, ancak benden başka en az 15-20 araç her gün oraya park ediyordu.
    Ancak bana daha ilk ceza yada bildirim ulaşmadan her gün ceza kesilmesi doğru mu?
    Cezaların kesilme tarihleri 10-11-13 ve 14 Kasım ve belki de arkadan da gelenler var. Zorla devlet düşmanı edecekler en sonunda.

Ne yazik ki dogru hocam.Aracin durdugu her gun ceza kesebilir polis.Diger araclara da kesilmis olabilir , kesilmemis de olabilir.

Ancak kesilen cezanin dogru oldugu gercegini degistirmez.Ne yazik ki odemek zorundasiniz itiraz etsenizde birsey degismez.

• Plakanız bulunduğunuz ilden farklı mı?
  • Plakanız eğer bulunduğunuz ilden farklıysa inadına ceza kesiyorlar. Kac defa sahit oldum buna. Haberiniz olsun.

• pcwolf28 P kullanıcısına yanıt
    Hayır değil, ama biraz insaf ya. İnsan 2 defa kesince 3. de aracı ezberler. Belli ki bilerek bir nevi ders olsun diye kesmiş cezayı kesen memur. Ay sonunu zor getiren insanlarız. Oradan buradan tasarruf edelim derken git sen pisi pisine adaletsiz kesilen cezalar yüzünden devlete hediye et yemediğini içmediğini.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.B.R.O

Plakanız eğer bulunduğunuz ilden farklıysa inadına ceza kesiyorlar. Kac defa sahit oldum buna. Haberiniz olsun.

Ben de bunun için sormuştum.
    Trafik polisi, uzaktan plakasının 34 olduğunu gördüğüm araca yanaşıp araç sahibi siz misiniz sahibi ne nerde gibi sorular sordu.
    Ben de heralde bu yabancı plakadan dolayı soruyor dedim ve solumda 52 plakalı bir aracı daha görüp bekledim.
    Polis o araca da gidip soru sordu.
    34ün bulunduğu yer park yasağı tabelası, 28 plakalar da yanında.
    52 plakalı da dolmuş durağında sürücüsü içeride dörtlülerle bekliyordu...
  • Tergener kullanıcısına yanıt
    Keşke park yasağı olan yere park etmeseydiniz. Adam da demiştir 1. defa yazdım akıllanmadı, 2 ve 3ü görüp yine yazmış olabilir.
  • farklı yerlerde 1 hafta içinde 3 kez park cezası yemişliğim vardır. üstelik bir de aracı çekip götürüyorlar. cezası bir şey değil arabanın peşine düşmek büyük sorun. değnekçilere para kaptırmaktansa cezasını öderim daha iyi.
  • Normalde ceza kesilince sileceklere bir uyarı kağıdı bırakırlar. Hatalı park sebebiyle cezai işlem uygulanmıştır tarzı bişey yazar. Sizde böyle bişey olmaması kötü olmuş

• allah düşmanıma bile vermesin...işte bundan ben trafik polislerinin hiç birini sevmiyorum...diger polisler başka ama en iyi trafik polisi sürgün yiyen polistir benim gözümde...gitsin şırnakta bitliste böyle şeyler yapsın ..üst üste 4 gün ya nedemek kardeşim 1 aylık maasına haciz koymuş adam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

Normalde ceza kesilince sileceklere bir uyarı kağıdı bırakırlar. Hatalı park sebebiyle cezai işlem uygulanmıştır tarzı bişey yazar. Sizde böyle bişey olmaması kötü olmuş

Maalesef herhangi bir uyarı yok. Asıl kötü olan ilk iki kesilen cezanın elime ulaşma tarihi 14 ve 18 Kasım ve son iki cezanın da kesilme tarihleri de 13 ve 14 Kasım. Mübarek madem bir iş yaptın 2 tane ceza kestin üst üste, biraz bekle de ceza yediğimden haberim olsun. Memlekette kimsede vicdan kalmadı, hemde en vicdanlı olması gerekenlerde bile.
  • Değil her gün ceza yazmak 40 dakika ara ile aynı cezayı bile yazabiliyorlar forumda konusu dahi vardı bir ara. Yine size vicdan yapmış memur sanırım. Bu arada geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun. Park ettiğiniz yerde park yasağına dair bir tabela yok muydu? Bence olsa bile idare mahkemesine başvurup cezanın kasten yazıldığını, görevin suistimal edildiğini, ceza elinize geçmediğinden park yasağından habersiz park ettiğinizi belirtin. Taş atıp kolunuz yorulmayacak ya. Vicdan sahibi bir hakime denk gelirseniz düzenler durumu sanırım.
  • Aytürk kullanıcısına yanıt
    Hocam park yasağı varmış zaten. Park yasağı varsa bi yerlere illaki tabela da dikilmiştir. Tabela varsa ben görmedim diye bir mazeret olamayacaktır. Tıpkı kanunu bilmemenin mazeret olmaması gibi. Ayrıca ceza neden kasten yazılsın yahut görev suistimal edilsin. Durum açık ve net park yasağı olan yere parkedilmiş ve bunun üzerine ceza yazılmış. Bence arkadaşın yapacağı şey ceza yediği civarlarda park yasağını gösteren bir tabela aramak tabela varsa kıvranmanın anlamı yok. Tabela yoksa gereken neyse yapılabilir.
  • 6 saat içinde kesilmiyor sanırım aynı park cezası. Bizim arabaya da herkesin park ettiği yerde gece ceza yazmışlardı, daha haberimiz olmadan ertesi sabah bir ceza daha yazmışlardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tergener

quote:

Orijinalden alıntı: maverick0

Normalde ceza kesilince sileceklere bir uyarı kağıdı bırakırlar. Hatalı park sebebiyle cezai işlem uygulanmıştır tarzı bişey yazar. Sizde böyle bişey olmaması kötü olmuş

Maalesef herhangi bir uyarı yok. Asıl kötü olan ilk iki kesilen cezanın elime ulaşma tarihi 14 ve 18 Kasım ve son iki cezanın da kesilme tarihleri de 13 ve 14 Kasım. Mübarek madem bir iş yaptın 2 tane ceza kestin üst üste, biraz bekle de ceza yediğimden haberim olsun. Memlekette kimsede vicdan kalmadı, hemde en vicdanlı olması gerekenlerde bile.

iyi niyetle yapılmadığı belli hocam. Malesef bu şekilde davranmaya müsait bir meslekleri var.

• park cezası eskiden sileceğe takılırdı. sürücünün de haberi olurdu. Bence yine öyle olmalı. En azından aynı hata 2.3. ve hatta 4. kez tekrarlanmaz.

sizin durumunuza gelince bir yanlıştan bir kere ceza yemek bir daha yazılamayacağı anlamına gelmiyor.misal Otobanda radara her yakalandığınızda cezayı yersiniz. Aynı radar bile olsa.

ne gibi durumda olmaz. Çevirme olur, muayenesiz aracınızın tespiti yapılır ve ceza kesilir, 1 hafta süre verilir. bu bir hafta içinde ikinci kez aynı cezayı yemezsiniz - size süre verilmiştir.

geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail4444

Hocam park yasağı varmış zaten. Park yasağı varsa bi yerlere illaki tabela da dikilmiştir. Tabela varsa ben görmedim diye bir mazeret olamayacaktır. Tıpkı kanunu bilmemenin mazeret olmaması gibi. Ayrıca ceza neden kasten yazılsın yahut görev suistimal edilsin. Durum açık ve net park yasağı olan yere parkedilmiş ve bunun üzerine ceza yazılmış. Bence arkadaşın yapacağı şey ceza yediği civarlarda park yasağını gösteren bir tabela aramak tabela varsa kıvranmanın anlamı yok. Tabela yoksa gereken neyse yapılabilir.

Burası Türkiye, kazmanın biri tabelayı söker gider, yerine yenisi takılana kadar yıllar geçer. Her gün istisnasız ceza yazan polis, art niyetlidir, net. Araçla yanından geçerken, polis aracının yanındaki boş dükkanın fotoğrafını çektim. Adam erinmeyip numaramı buldu, "neden fotoğrafımı çektin?" diye aradı. Polis aynı polis, telefonla ulaşıp "Bak ceza kestim tekrar park etmeyin" diyebilirdi, bir dakikasını alır.. Tabela varsa da itiraz edebilir. Birinci ceza kalır, diğerleri iptal edilebilir. Çünkü vatandaşa verilen cezanın yapıcı olması gerekir. Birinci ceza tebliğ edilmeden diğerlerinin yazılması zaten ana dayanak olur. Habersiz radar'daki düşünce gibi aynı..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.