Şimdi Ara

Tekrar yapmadan ders çalışmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
558
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şu tekrarlar beni öldürüyor ya. O biyolojiyi baştan okumamak için 40 takla atıyorum. Ben diyorum ki şu tekrar etmeyi kaldırsam nasıl olur. Ben hiç görmedim derece yapıpta ''bol bol tekrar yapın'' diyeni. Varsa yoksa bol bol soru çöz diyen oluyor. Acaba ben mi abartıyorum bu tekrar olayını. Yoksa normal mi ?

Sadece günlük tekrar yeter mi acaba ? Haftalık aylık yapmadan.

• küçük konulara bölerek oku sıkılmazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: cengo385

küçük konulara bölerek oku sıkılmazsın

Yok hocam bırakıcam bu tekrarları ya. Soru bankaları duruyor orada ben gidip konuyu baştan okuyorum sürekli.
  • Soru cozmek aslinda en etkili tekrar yoludur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-D63A2EC38 -- 6 Kasım 2017; 20:26:57 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uruk-Hai

Soru cozme aslinda en etkili tekrar yoludur.

Öyle de hocam çok çetrefilli bir şey bu. Bir de baştan okuyunca uzun sürüyor. Kısa sürmüyor asla. Soru bankalarından çözsem orada olmayıpta konuda çıkan soruları unuturum. Off lanet şey.
  • Kendimi gördüm tekrar yapmak benimde işime pek gelmiyor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar önemli ya. Gerçekten bilgilerin kalıcı olmasını sağlayan bir şey. Sabahın erken saatlerindeki o soğuk ve temiz havayı soluyup ayıldıktan sonra herkes uyurken yapmak mantıklı olabilir 😅 yani odaklanma açısından daha sağlıklı olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilemiyorum sena

Tekrar önemli ya. Gerçekten bilgilerin kalıcı olmasını sağlayan bir şey. Sabahın erken saatlerindeki o soğuk ve temiz havayı soluyup ayıldıktan sonra herkes uyurken yapmak mantıklı olabilir 😅 yani odaklanma açısından daha sağlıklı olur.

Şöyle bir şey yapıcam. Gece yataktayken tekrar edicem o zaman iyi olabilir. Hem uyku getirir.
  • Ac yarin bilmedigin konuyu bitir 1 hafta sonra ac ucmus

Tekrar sart aslinda tekrar herkese zor cunku yeni konu dururken eskisini calismak birde izledigin filmi tekrar izlemek bazen hosumuza gitmez onun gibi kardesim tekrar sart. Ha asla unutmam diyosan hafizam super diyosan ayri.

• quote:

Orijinalden alıntı: Anıl 35

quote:

Orijinalden alıntı: bilemiyorum sena

Tekrar önemli ya. Gerçekten bilgilerin kalıcı olmasını sağlayan bir şey. Sabahın erken saatlerindeki o soğuk ve temiz havayı soluyup ayıldıktan sonra herkes uyurken yapmak mantıklı olabilir 😅 yani odaklanma açısından daha sağlıklı olur.

Şöyle bir şey yapıcam. Gece yataktayken tekrar edicem o zaman iyi olabilir. Hem uyku getirir.

Kişiye göre farklılık gösterebilir çalışma stilleri. Senin için bu iyiyse böyle yap. Mesela ben asla yatağımda ders çalışamam. Ders çalışırken uyku hali, isteği vs. olmamalı bende

• Zaman kaybi gibi olsa da bir tekrar bile bence cok onemli. En azindan gectigin konuyu oturtmus olursun.

• Çok ama çok önemlidir tekrarlar
  • Biyoloji için konuşayım mesela. İlk yılımda 3 sb çözdüm 4 yanlış yaptım, ikinci yılımda 1 sb çözdüm ve hangi konu anlatımı gördüysem okudum 1 yanlışım çıktı. Ha belki sınavda kolay gelmiştir falan diyeceksiniz ama kimyada organik ve biyolojinin tamamı tekrar edilerek çok güzel öğrenilir. İkinci yılımdaki denemelerimde bu anlamda bana yol gösterdi. Bence tekrar etmek sürekli soru çözmeye çalışmaktan çok daha önemli. Tabi hiç sb bitirmeyin demiyorum ama bu derslerde 1 taneden fazla çözmeyin sürekli okuyup tekrar edin, yatmadan 10 dk okumanız bile çok yararlı:))
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.