Arkadaşlar malumunuz evimize adsl aldık ama benim fax modeme de ihtiyacım oluyor(tabi fax çekmek için)... sök tak bi yere kadar,, diorum ki ana hattı paralel ikiye ayırıp bi tanesini fax modemime, dierini de splittere girip kullansam olur mu(tabi splitere girdikten sora yine ayrılıp biri adsl modeme dieri telefona),,, bu şekilde kullann var mıı. şimdi diceksiniz ki yap da oren oluyo mu olmuyo mu ama malum bissürü kablo dolaştır uraş dur sora da bi bak adsl yok ya da parazitten kullanılmaz halde ...... deneyen varsa deneyimlerini aktarırsa çok sevinirim,, herkese saygılarr.....
yaptığımı söyleyeyim; evde iki bilgisayar var tek telefon hattı var. eve gelen tlf hattını 3 e ayırdım. biri normal telefona gidiyor. biri dial-up modem bağlı olan bilgisayara diğeride adsl bağlı olan bilgisayarıma gidiyor sorun yok... istediğin gibi yapabilirsin
eyvallah kardeş peki bu ayırma ile(ne olursa olsun sinyal kalitesi düecetir teorik olarak) ayırmadan bi test ya da deneme yaptın mı arada bi fark gözlemeledin mi adsl bağlantısında? .... verdiin bilgi için teşekkurler bu arada...
parazit yapabilir.. bende var mesela.. splitter olmasına ragmen :(
quote:
Orjinalden alıntı: meliksah16
yaptığımı söyleyeyim; evde iki bilgisayar var tek telefon hattı var. eve gelen tlf hattını 3 e ayırdım. biri normal telefona gidiyor. biri dial-up modem bağlı olan bilgisayara diğeride adsl bağlı olan bilgisayarıma gidiyor sorun yok... istediğin gibi yapabilirsin
Telefon hattını direk bölücüye girmelisiniz ve modem çıkışı kesinlikle paralel yapılmadan modeme bağlanmalı. Bölücünün telefon çıkışını istediğiniz kadar bölebilirsiniz. Öyle 3 paralelle ; hem tel hem dial up hemde telefon olmaz.
quote:
Orjinalden alıntı: www
Telefon hattını direk bölücüye girmelisiniz ve modem çıkışı kesinlikle paralel yapılmadan modeme bağlanmalı. Bölücünün telefon çıkışını istediğiniz kadar bölebilirsiniz.