Şimdi Ara

Tel taktırmak istemiyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
2.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Tel takmak istemiyorum diyorsanız okuyun
    Diş estetiği için en önemli hususlardan birisi de dişlerin doğru sıralanmasıdır. Güzel bir gülüş için estetik görünen dişler ve çevre dokuların uyumu gerekir. Dişlerin rengi ne kadar beyaz olur ise olsun dizilişleri muntazam değil ise güzel görünme olasılığı yoktur. Aynı şekilde dişlerin şekli ve boyutlarının da ideal olması yeterli olmaz.
    Düzgün sıralanışlı dişer estetik diş görünümü için en önemli unsurlardan bir tanesidir. Genellikle eğri dişlerin düzeltilmesi için ortodonti tedavisi veya diş kaplama işlemi uygulanır. Ortodonti uzmanı dişlerin hangi yöntem ile ne kadar sürede düzeltileceği ile ilgili bilgiyi size ancak yapacağı diş muayenesi sonrası verebilir.
    Ortodonti uzmanının tedavi süresi genellikle en az 6 ay olmaktadır. En kolay vakalarda bile diş hareketi ile düzeltme istendiğinde gereken süre 6 ay dır. Genellikle çapraşıklıklar ortalama 18 ay gibi bir sürede düzeltilir. Dişler üzerine takılan braket adı verilen teller sayesinde diş hareketi adım adım gerçekleşir. Diş telleri metal beya seramik olabilir. Dişler üzerinde metal rengi olmasın isteyenler için beyaz renkli plastik veya seramik tel ve braketler kullanılabilmektedir.
    Diş sıralanışında bozuklukluk olan kişiler için farklı yöntemler kullanılarak ideal dizilişe ulaşmak mümkündür. En çok kullanılan eğiri diş düzeltme yöntemi tel takılarak uygulanan yöntemdir.

Diş Teli Çeşitleri

Metal brakeketler, plastik braketler, seramik braketler, lingual braketler olarak sayılabilir. Her bir uygulamanın kendine özgü avantaj ve dezavantajları vardır. Metal braketler ile uygulanan tedavilerin daha hızlı olduğunu ve kırılma kopma gibi problemleri daha az yaşattığını söyleyebiliriz. Plastik braketler metal dşi teline göre daha estetik olmasına rağmen kolay kırılıp kopmaları nedeni ile pek tercih edilmezler. Seramik braketler ise daha yüksek fiyat ile uygulanan braketlerdir. Metal braketler ile dayanıklılık bakımından karşılaştırıldığında ise daha az dayanıklıdırlar.
    Lingual braket olarak adlandırılan teknikte ise dişin iç kısmına tel takılır. Metal teller takılmasına rağmen takıldıkları bölge sebebi ile görünmezler. Ancak ilk günlerde hastalar için büyük bir ızdırap verebilirler. Konuşma peltekleşir dilde yara oluşabilir. Teknik daha fazla zaman ve daha yüksek fiyatlı malzeme ile uygulandığı için lingual ortodonti fiyatları diğer ortodonti tedavi fiyatları ile karşılaştırıldığında lingulal ortonti ücretleri daha yüksek fiyat ile uygulanabilmektedir.

Dişlerim Eğri Tel Takmak İstemiyorum

Bazı hastalar için diş teli tedavisi uzun zaman alması nedeni ile tercih edilmemektedir. Daha kısa sürede eğri dişileri düzeltmek isteyen kişiler için estetik diş kaplama uygulaması yapılabilmektedir. Klinikte bana diş teli takmak istemiyorum dişlerimi zirkonyum diş kaplama ile estetik kaplama uygulama istiyorum diyen hastalarıma son bir teklifte bulunuyorum. Onlara diş teli olmadan ortodonti tedavisinin mümkün olduğunu anlatıyorum. Birçok insanın bilgisi olmadığı için burada da bir kez daha telsiz ortodonti tedavisi hakkında bilgi vermek isterim.

Şeffaf Plak ile TELSİZ ORTODONTİ Nedir?

Marka ismi ile Invisalign, Orthero, Clearfix gibi isimler ile anılan şeffaf plaklar ile eğri diş düzltilmesi işlemidir, İki haftada bir değiştirilen plaklar ile dişler çene kemiği içerisinde yer değiştirirler. Her plak değiştirildiğinde adım adım dişlerin düzeldiğini görmek mümkündür. Dişerdeki çapraşıklık miktarına göre tedavi süresi farklılık gösterir.
    Plakların bir günde yirmiiki saat takılması gerekir. Sadece yemek yerken ve sıcak içecekler ile plağın dişler üzerinden çıkarılmasına izin verilir. Diş üzerine metal veya seramik braket takılmaz. Ancak tedaviyi hızlandırmak amacı ile dişler üzerine buton adı verilen beyaz diş dolgusu gibi çıkıntılar oluşturulur. Bu sayede diş hareketleri sağlanır. Yer darlığı olan vakalar için dişler arasından aşındırma yapılması sık uygulanan bir işlemdir.
    Şeffaf plaklar ile diş teli olmadan telsiz ortodonti tedavisi ile ilgili muayene olmak ve tedavi süresini öğrenmek isterseniz randevu alabilirsiniz. Diş hekimi Sertaç Kızılkaya. Randevu almak için 02126616979 aradığınızda İstanbul Küçükçekmece Korudent Diş kliniğisize en yakın tarihe randevu verecektir.
    Tel taktırmak istemiyorum

Zirkonyum Kaplama ile Eğri Dişlerin Düzeltilmesi

Bazen aralıklı dişler bazen de yer darlığı gibi problemler diş kaplaması ile düzeltilmek istenebilir. Genellikle mümkün ise ortodonti tedavisi önerilir. Hastanın ortodonti tedavisi için onayı olmadığında ise alternatif diş estetiği yöntemleri üzerinde durmak gerekmektedir. Sıralanış bozukluğu olan ağızlarda bazen eksik diş bazen diş fazlalığı görülebilir. Diş kapalma yapılmadan önce hastalara ortodonti tedavisi mutlaka anlatılmalıdır. Diğer alternetif ortodonti yöntemi olan telsiz ortodonti yani şeffaf plak ile ortodonti hakkında da açıklama yapılması gerekir. Bunları öğrendiği ve bildiği halde diş kaplaması ile kısa sürede estetik dişlere kavuşmak isteyenler için ise en iyi alternatifler laminate veneer, zirkonyum diş kaplama ve empress diş kaplamadır. Burada porselen diş kaplamaya yer vermedim. Uzun dönem başarısı olmadığı için porselen diş
    kaplama yerine bir müddet daha bekleyip daha iyi malzeme ile zirkonyum kaplama uygulaması yaptırmak daha mantıklı olacaktır.
    Kaç diş için kaplama gerektiği klinikte yapılacak analiz ile belirlenmelidir. Dişlerin sadece sıralanış bozukluğu değil, renkleri,üzerlerinde dolgu,kanal tedavisi olup olmadığı, dişlerin boyutları, yüzey özellikleri gibi birçok unsur göz önüne alınmaktadır. Dudak ve çene kemiklerinin durumu da kaç diş için kaplama veya laminate veneer uygulanması gerektiğini etkiler.
    Bazen eksik dişler için implant yapımı da gerekebilir. Bu nedenle özellikle sıralanış bozukluğu ve çeneler arası kapanış bozukluğu olan hastaların mutlaka muayene olması gerekmektedir.
    İstanbul Küçükçekmece Florya, Beylikdüzü, Avcılar, Halkalı, Bahçelievler, Bakırköy, Büyükçekmece bölgelerindeki hastalar için ulaşımı kolaylaştıracak metrobüs hattı üzerindeki diş kliniğimizden randevu alarak daha detaylı bilgilere sahip olabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cnmrym24 -- 3 Ocak 2018; 14:50:29 >

• Uygun fiyatlı ve kesin çözüm arıyorsanız bu yazıyı okumanızı öneririm. https://drsertac.com/orthero//

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gitar teli almam lazım YARDIM!!
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.