Şimdi Ara

TELEDESTEK

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
1.411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Teledünya aboneleri yaşadığınız sıkıntıları burada İL ve İlçe belirterek iletirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

İlk olarak şunu belirtelim mevcut STB'larda özellikle donma sorunu yaşayanlar,

STB üzerindeki sinyal seviyeleri ile sinyalde sorun olup olmadığı anlaşılmaz.

Teknik ekip Ölçü aletleriyle STB girişindeki sinyali kesinlikle ölçmeli Sinyal gücü 60-75 dBuV arasında olması gerekiyor. Sinyal gücü 55 dBuV altına düştüğünde veya 80 dBuV üzerine çıktığında donmalar yaşanmaktadır. En önemlisi Sinyalin MER değeri 30 dB üstünde olması gerekmektedir. Bu değerleri ölçü aletiyle ölçüp size göstermelerini isteyiniz.

• Bende şöyle bir sorun var. Normal SD STB mevcut. Televizyonu bir süre izledikten sonra bir anda görüntü donuyor ve sanki kumanda ile basıyormuşum gibi bütün kanallar sırayla çok hızlı geçiyor, sanki video kaset sarıyor gibi

İl İzmir İlçe Konak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadheerjahn -- 6 Aralık 2009; 17:05:00 >
  • @teledestek

Teledünya'da mı çalışıyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kadheerjahn

Bende şöyle bir sorun var. Normal SD STB mevcut. Televizyonu bir süre izledikten sonra bir anda görüntü donuyor ve sanki kumanda ile basıyormuşum gibi bütün kanallar sırayla çok hızlı geçiyor, sanki video kaset sarıyor gibi

İl İzmir İlçe Konak

Sorun kumandaya bastıktan sonramı gerçekleşiyor?

Ayrıca STB yazılım versiyonu nedir?
  • Birşey sormak istiyorum. Başka bir sitede bir yazı okumuştum, vatandaşın birisi teledünyaya abone oluyor, setbox almak istemiyor ve modülle kullanmak istiyor. Ancak televizyonu modül desteklemediği için de, teledünya teknik servisi arayıp durumu bildiriyorlar. İlk başlarda setbox satın alınmasını söylüyor teknik servis, ancak daha sonra birşekilde setbox olmadan ve müdl de olmadan, sadece kabloyla, şifresiz teledünya izlemeye başlıyorlar.

Yani setbox kullanmadan, modül ve kart kullanmadan, teledünya merkezinden eve gelen kabloya şifresiz abonelik vermek mümkün müdür ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erai

Birşey sormak istiyorum. Başka bir sitede bir yazı okumuştum, vatandaşın birisi teledünyaya abone oluyor, setbox almak istemiyor ve modülle kullanmak istiyor. Ancak televizyonu modül desteklemediği için de, teledünya teknik servisi arayıp durumu bildiriyorlar. İlk başlarda setbox satın alınmasını söylüyor teknik servis, ancak daha sonra birşekilde setbox olmadan ve müdl de olmadan, sadece kabloyla, şifresiz teledünya izlemeye başlıyorlar.

Yani setbox kullanmadan, modül ve kart kullanmadan, teledünya merkezinden eve gelen kabloya şifresiz abonelik vermek mümkün müdür ?

Olması gereken de o zaten. Teledünya standart paketi sadece makine ile izlenebilmeli. Conax kart sadece sinema tv gibi artı kanallar için abonelere verilmeli. Analog kablo tv sona erdiğinde abone tutmak için bunu yapmalılar. Her odaya ayrı üyeliği abonelere anlatamazlar. Hadi teknoloji gelişiyor kanal sayısı artıyor diye müşteri ya uyumlu tv sahibi ol ya da bir tuner ya da kutu edini anlar ama her oda için aylık 4 lira ayrıcayı anlamaz. Adam keyfine bakıyor, mutfakta yarım saat yemek yerken bakıyor falan.... Olması gereken teledünya temel paketin şifresiz olmasıdır şifreli olacaksa da aboneden 10-20 lira smart kart parası bir kez alınmalı abonelik boyunca kart update sağlanmalı ve ayrıca ücret alınmamalı.

• İzmir, karşıyaka... DVBC destekli HDTV'de izliyorum Standart Paket üyesiyim..

Hiçbir şekilde EuroSport HD ve NGCHD yayınlarını alamamaktayım, sinyal yok veya çok zayıf diyor. Ancak TeleDunya Info HD kanalı kusursuz çalışmakta. Bunun yanısıra aynı şekilde FBTV gibi 1-2 SD kanal da çalışmıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Birşey sormak istiyorum. Başka bir sitede bir yazı okumuştum, vatandaşın birisi teledünyaya abone oluyor, setbox almak istemiyor ve modülle kullanmak istiyor. Ancak televizyonu modül desteklemediği için de, teledünya teknik servisi arayıp durumu bildiriyorlar. İlk başlarda setbox satın alınmasını söylüyor teknik servis, ancak daha sonra birşekilde setbox olmadan ve müdl de olmadan, sadece kabloyla, şifresiz teledünya izlemeye başlıyorlar.

Olması gereken de o zaten. Teledünya standart paketi sadece makine ile izlenebilmeli. Conax kart sadece sinema tv gibi artı kanallar için abonelere verilmeli. Analog kablo tv sona erdiğinde abone tutmak için bunu yapmalılar. Her odaya ayrı üyeliği abonelere anlatamazlar. Hadi teknoloji gelişiyor kanal sayısı artıyor diye müşteri ya uyumlu tv sahibi ol ya da bir tuner ya da kutu edini anlar ama her oda için aylık 4 lira ayrıcayı anlamaz. Adam keyfine bakıyor, mutfakta yarım saat yemek yerken bakıyor falan.... Olması gereken teledünya temel paketin şifresiz olmasıdır şifreli olacaksa da aboneden 10-20 lira smart kart parası bir kez alınmalı abonelik boyunca kart update sağlanmalı ve ayrıca ücret alınmamalı.

Kesinlikle katılıyorum. Analog yayını nasıl ki sınırlandırma olmadan istediğiniz kadar tv den izleyebiliyorsanız, aynı şekilde digital yayında da öyle olmalı. Dediğiniz gibi eğer ki standart paket dışında vatandaşın ekstradan istediği birşeyler var ise, sinema paketi, hd yayınlar vs onlarda şifreli ve kart uygulamasına gidilmeli. Ayrıca aylık 10tl gibi bir ücretle de, hem digital hem de analog yayınlar tek kablodan verilmeli, ve isteyen istediğini seçmeli. Evdeki her digital tv ye bir modül yada setbox almak gerçekten hiç akıl kârı değil, son derece gereksiz....

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: engunaydin

quote:

Kesinlikle katılıyorum. Analog yayını nasıl ki sınırlandırma olmadan istediğiniz kadar tv den izleyebiliyorsanız, aynı şekilde digital yayında da öyle olmalı. Dediğiniz gibi eğer ki standart paket dışında vatandaşın ekstradan istediği birşeyler var ise, sinema paketi, hd yayınlar vs onlarda şifreli ve kart uygulamasına gidilmeli. Ayrıca aylık 10tl gibi bir ücretle de, hem digital hem de analog yayınlar tek kablodan verilmeli, ve isteyen istediğini seçmeli. Evdeki her digital tv ye bir modül yada setbox almak gerçekten hiç akıl kârı değil, son derece gereksiz....

Set top boxı abartmayalım bence. Bu konuda yapılması gereken DVB-C ve T desteği olmayan Televizyonların yurda girişi engellenmeli; aşamalı olarak da bu analog defteri kapanmalı. Ancak analog tuner desteği de teknik bir standart olarak şart olmalı. Bin türlü hal var, savaş dönemlerinde mobil analog yayın istasyonları olacaktır... Kablo TV'ye düşen ise artık kablo analoga yeni abone almamak (beni daha dün aldılar) mevcut aboneleri de gerekirse 1-2 veya kaç tane isterlerse o kadar ücretsiz set top box ile digitale yönlendirip bu defteri kapamak. Hatta sık rastlanan kelime oyunlu sahtekarlıklarla analog yayın gibi şifresiz evin her odasında izleneceğini açıklayıp uyumlu tuner veya cihaz gerektiğini söylemeksizin müşterilerini aldatabilirler. Biz alıştık aldatılmaya, müsterih olsunlar bedava cihaz vermek zor geliyorsa onlar da kandırsınlar...

• Benim sorunum kumandayla ilgili ben setbox hd var kumandası bi süre donuyor ve 30 saniye falan bekleyince bastıgınuz bütün tuşlar bi anda çalışmaya başlıyor pildendir diye pilini değiştim ama pili değişince daha çok olmaya başladı sürekli kumanda takılıyo sonra birden çalışıyor bu durumu nasi çözeriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Canawar_

Benim sorunum kumandayla ilgili ben setbox hd var kumandası bi süre donuyor ve 30 saniye falan bekleyince bastıgınuz bütün tuşlar bi anda çalışmaya başlıyor pildendir diye pilini değiştim ama pili değişince daha çok olmaya başladı sürekli kumanda takılıyo sonra birden çalışıyor bu durumu nasi çözeriz

Sanırım bu problem çoğumuzda var bende de mevcut.Cevabını ben de merak ediyorum, can sıkıcı bir hal almaya başladı çünkü.
  • quote:

Benim sorunum kumandayla ilgili ben setbox hd var kumandası bi süre donuyor ve 30 saniye falan bekleyince bastıgınuz bütün tuşlar bi anda çalışmaya başlıyor pildendir diye pilini değiştim ama pili değişince daha çok olmaya başladı sürekli kumanda takılıyo sonra birden çalışıyor bu durumu nasi çözeriz

Teledünya STB ları DVB standartlarına uygun üretilmektedir. DVB standartları NIT (Network Informatin Table) ve SDT (Service Description Table) içermektedir. NIT içerisinde kanalların paket frekansları ve servis ID leri yer almaktadır. SDT içerisinde ise kanal isimleri kanal numaraları ve servis ID leri yer almaktadır. DVB standartına uygun STB lar belli aralıklarla NIT ve SDT deki değişikliği ararlar. (Yeni bir kanal bu özellikler sayesinde arama yapmadan eklenmektedir.) Bu sırada kullanıcı tarafından yapılan müdehaleler sıraya konmaktadır. Örneğin kumanda tuşlarına basılınca basılan tüm tuş görevleri sırayla icra edilir. Bu durum frekans değişikliklerinde, HD-SD yayın değişikliklerinde sıklıkla meydana gelmektedir. Bu durumdan fazla etkilenmemek için kumanda tuşlarına bir kez bastıktan sonra eğer işlem gerçekleşmiyorsa bir kaç saniye beklenmelidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: bodycik

İzmir, karşıyaka... DVBC destekli HDTV'de izliyorum Standart Paket üyesiyim..

Hiçbir şekilde EuroSport HD ve NGCHD yayınlarını alamamaktayım, sinyal yok veya çok zayıf diyor. Ancak TeleDunya Info HD kanalı kusursuz çalışmakta. Bunun yanısıra aynı şekilde FBTV gibi 1-2 SD kanal da çalışmıyor.

Benimde Hd ler ve bazı ulusal kanallar aynı dediğin gibiydi.Servis çağırdım.Konuyu açan arkadaşın dediği gibi bir cihaza anteni bağladılar.Bir 10 sn bişeylere bakıp Sinyalde sıkışma olmuş deyip anten kablosunu kutuya bağladılar herşey düzeldi.Kablo tv deki kanallarındaki arızada düzeldi.İstanbul-Bahçelievler.
    Karşıyaka'ma selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemege35 -- 15 Aralık 2009; 8:04:37 >
  • Merhabalar;
    3 tane kanaldan görüntü alamıyorum,
    Animaux, Enclyopedia ve escales.bu 3 kanal tv de arka arkaya dizili.
    conax modül kullanıyorum kanal isimleri geliyor tv me fakat uyarı olarak program mevcut değil uyarısı alıyorum. diğer kanallarda hiçbir problem yok.ngchd ve eurosprothd dahil olmak üzere.
  • quote:

Orijinalden alıntı: teledestek

quote:

Teledünya STB ları DVB standartlarına uygun üretilmektedir. DVB standartları NIT (Network Informatin Table) ve SDT (Service Description Table) içermektedir. NIT içerisinde kanalların paket frekansları ve servis ID leri yer almaktadır. SDT içerisinde ise kanal isimleri kanal numaraları ve servis ID leri yer almaktadır. DVB standartına uygun STB lar belli aralıklarla NIT ve SDT deki değişikliği ararlar. (Yeni bir kanal bu özellikler sayesinde arama yapmadan eklenmektedir.) Bu sırada kullanıcı tarafından yapılan müdehaleler sıraya konmaktadır. Örneğin kumanda tuşlarına basılınca basılan tüm tuş görevleri sırayla icra edilir. Bu durum frekans değişikliklerinde, HD-SD yayın değişikliklerinde sıklıkla meydana gelmektedir. Bu durumdan fazla etkilenmemek için kumanda tuşlarına bir kez bastıktan sonra eğer işlem gerçekleşmiyorsa bir kaç saniye beklenmelidir.

Sd kutularda bu takılma sorunu gördüğüm kadarıyla yok.Ayrıca hd-sd kanalların arasındından bağımsız herhangi bir anda takılabiliyor.Size şöyle birşey söyleyeyim; kanalı izlerken ok tuşlarıyla yayın akşına bakarken, ses açıp kapatırken olabiliyor.Bence bu kronik bir sorun, bunun normal bişey olması mümkün değil.Ayrıca bekleyin demişsiniz ama bazen bakıyorum neredeyse 10 sn sonra algılıyor.Bunun pozitekin veya td'nin birşekilde gözönünde bulundurması lazım.

• Teledünya abonesi olmak güzel !!!Dün telefon açtım Teledünya abonesiyim SD kutu var fakat diğer oda içinde kutu almak istiyorum sadece kutu parası verip kullanabilirmiyim?

Cavap:Hayır yeni abonelik gerektirir fakat %50 indirimlidir !!!

Ne kadar saçma ve insanı ENAYİ yerine koyan bir zihniyet.Kardeşim zaten hem kablo tv hem teledünya abonesiyim her oda için abonelik almaya zorlamak dünyanın neresinde var acaba.Nasılsa millet saf kazıkla kazıklayabildiğin kadar.

Bu sıralar kanallarda bozuk tam filmin en heycanlı yerindeyken bakıyorsunuz kanal uçmuş hemen hemen her gün aynı problem.Her ay yeni kanallar eklenecek diye beklerken verilen kanallarıda izleyemez olduk.

Konuyu açan Sn.TELEDESTEK tavsiyem önce TELEDÜNYA kurulumunu yapıcak elemanları eğitin !!!Kurulumu yapan eleman kutuyu bagladı görüntü alamadı kablo uclarını değişti 10 Lira sonuç yine görüntü yok.

Kendim bağladım tvden görüntüyü aldım 10 Lirayıda boşa verdik.Önce elemanlarınızı eğitin kullanım kılavuzdaki yanlışlıgı düzeltin kartın yuvaya giriş yönü yanlış tarif edilmiş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi andy1 -- 16 Aralık 2009; 6:27:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: teledestek

Teledünya aboneleri yaşadığınız sıkıntıları burada İL ve İlçe belirterek iletirseniz yardımcı olmaya çalışırız.

İlk olarak şunu belirtelim mevcut STB'larda özellikle donma sorunu yaşayanlar,

STB üzerindeki sinyal seviyeleri ile sinyalde sorun olup olmadığı anlaşılmaz.

Teknik ekip Ölçü aletleriyle STB girişindeki sinyali kesinlikle ölçmeli Sinyal gücü 60-75 dBuV arasında olması gerekiyor. Sinyal gücü 55 dBuV altına düştüğünde veya 80 dBuV üzerine çıktığında donmalar yaşanmaktadır. En önemlisi Sinyalin MER değeri 30 dB üstünde olması gerekmektedir. Bu değerleri ölçü aletiyle ölçüp size göstermelerini isteyiniz.

Arkadaşım bu dediklerini yapmaya çalışıp olanı biteni paylaşıcam.Çünkü ilk günden beri kanallarda donma sahnelerde karalenme var.Sinema tv miz var diyemiyorum çünkü film izlemek korsan cd gibi bu sorun için 3 defa ekip geldi apartman girişindeki yükselticiyi değiştirdiler en son geldiklerinde ama hala sorun devam etmekte

• Ankara/Çankaya HD Teledünya abonesiyim. HD set top box kullanıyorum. Şimdilik yayın kalitesinden ve sistemin işlerliğinden memnunum. Ancak HD Set top box'ın kullanıcı dostu olmadığını hemen belirtmeliyim. Öncelikle kanal numaraları değiştirilemiyor. Favori oluşturduğunuzda da aynı numaralar kalıyor. Bu işe yatkın olmayan kullanıcıların kanal numaralarını aklında tutabileceğini düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Örneğin Hanım "hemen uydu alıcıya dönelim" demeye başladı bile. Çünkü normal uydu alıcıda favori oluşturulduğunda kanallara sırasına göre yeni numaralar veriliyor. Böylece örneğin 1'e bastığında TRT1'i, 7'ye bastığında Star'ı izleyebiliyor. Sizin kutu programınız ise buna izin vermiyor.
    Diğer platformlar yada ciddi firmalar gibi Forum sitelerini izlemeye başlamışsınız. Burdaki şikayetlere uygun program hazırlıyor musunuz? En fazla eleştiri alan yönünüz bu konudur. Bu yüzden bazıları TV özelliklerinden yararlanarak Conax modül kullanıyor. Böylece istediği gibi kanallara sıra numarası verebiliyor.
    Kanal numaralarının favori buketi oluşturulduğunda yeni numaralarını almaları konusunda bir yazılım çalışması yapılmasını, bunun bir çözümü varsa da burda dile getirilmesini istiyoruz.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.