Şimdi Ara

Teledünyadan TV dışında monitöre de dijital görüntü alınamaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yazılanları incelemeye çalıştım ama kaçırdıysam affedin, o kadar çok ki.
    Teledünya dijital sd paket aldım. Box getirip taktılar. sony LCD tv var. Bilgisayar ekranına da görüntü aktarmak istediğimi söyledim. Çünkü daha önce de digitürk izlerken kaçırdığım programları TV kartı ile kaydedebiliyordum. Teledünya kutusunun arkasında bir yer gösterdiler oradan tv kartıma bağlantı yapabileceğimi söylediler.
    Daha sonra oradan ancak analog yayın alınabileceğini öğrendim. Daha kötüsü direk kablodan gelen yayından çok daha zayıf bir görüntü geliyor fakat kablo TV ye takılı olduğu olduğu için kablodanda direkt olarak yararlanamıyorum.
    Teledünya neta kutudan TV ye takılıyken bilgisayar monitorune dijital görüntü almamın yolu yok mu?
    TV kartım gelişmiş bir kart.
    http://www.hepsiburada.com/avermedia-trinity-dvb-s-dvb_t-analog-fm-tv-karti/productDetails.aspx?categoryid=54&productid=bd850983 .
    Kablodan direkt bağlantı yaparak daha iyi bir görüntü almanın imkanı varmı.
    Bilgi verirseniz sevinirim.

• Arkadaşım aynı tv kartı bende de var sd set top box kullanıyorum. İçerdeki televizyona analog kablo tv kablosu bağlı bir splitterla bilgisayara da analog kablo tv kablosu geliyor. Gelen bu kablo set top box'ın kablo tv girişine takılı. Set top box'dan da rca (sarı kırmızı beyaz kablolar) kablosu ile tv kartına bağlı. Ben çok farklı yöntemler denedim, en kaliteli görüntüyü bu şekilde elde ettim. Ama set tob boxun kutusundan çıkan kablolar aşırı dandik olduğu için kaliteli bir görüntü alamaman normal. Kaliteli bir rca to rca kablosu veya scart to rca kablosu alman gerekiyor. İkisi arasında pek bir kalite farkı olacağını zannetmiyorum. Bir de Scart to s-video ve rca to s-video tarzı kablolar var ama ben s-video girişinden renkli görüntü alamadım. Zaten kutuda s video çıkışı olmadığı için s-video seçeneğini direk eleyebilirsin.

Diğer konulara gelirsek, elinde bir tane sd kutu varsa bir tane dijital görüntü elde edebilirsin bu da ya bilgisayarında yada televizyonunda olcak, tercihini yapman lazım. Bir diğer konuda "fakat kablo TV ye takılı olduğu olduğu için kablodanda direkt olarak yararlanamıyorum" gibi bir cümle kurmuşsun, elindeki splitter'a göre kabloyu istersen 8-10 tane tv ye bile aynı anda bağlayabilirsin. Bunun bir sınırı yok.

Bence yapman gereken şey şu, tv ye analog kablotv bağlantısı yap (48 kanal çeker), splitter ile tv kartına kadar kablotv kablosu çek ve bu kabloyu set tob boxa tak. Set top boxdan kaliteli bir rca kabloyla görüntüyü tv kartına aktar. Ayrıca set top box'ın arkasında kablotv girişinin hemen yanında birde analog tv çıkışı var. Set top box kutusundan çıkan analog kablonun bir ucunu buraya diğer ucunuda tv kartının analog girişine tak. Bu sayede hem görüntü kalitesinde bariz bir artış olur, hem de tv kartından analog yayınlarıda alabilirsin.

Unutmadan şunu da yazıyım, rca ile yapılan bağlantıyı seyredebilmek için aver media center programından analog, dvb-t, bileşimi, s-video seçeneklerinden "bileşimi" yazanı seçiceksin.

• Bilgiler için çok teşekkürler arkadaşım. Şu anda işteyim akşam eve gider gitmez deneyeceğim . Umarım sonuç alırım .Durumu anlatacağım
  • Sevgili freexman yazdıklarını tekrar, defalarca okudum. Fakat bir türlü tam anlayamıyorum.Sorun sende değil ,ben biraz geriyim galiba. Sana bir çok soru soracağıma TV box dan TV ' ye ve bilgisayara hangi kablolarla nasıl bağlantı kurduğunu bir kez daha ve mümkün olduğunca basit bir şekilde anlatırsan çok yararı olur ve aynısını yaparım. (sonuç alamasam da sorumlusu sen değilsin).
    Yardımının devamını bekliyorum.
    Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre I -- 19 Ocak 2010; 16:06:41 >
  • Resmi incelersen anlatmak istediğimi anlarsın diye umuyorum.

Teledünyadan TV dışında monitöre de dijital görüntü alınamaz mı?
  • Sevgili freexman çok iyi izah etmişsin. Mükemmmel bir çizim ve anlatım olmuş. Sanırım mesleğin ya da öğrenimin grafikerlikle veya ressamlıkla ilgili yoksa böyle olmazdı. Bu kez (ben bile)anladım.
    Mesleğim çok yoğun. Gereken edevatı alabilmem haftasonunu bulabilir. Sonucu yazacağım.
    Sağolasın arkadaşım.
  • Yok çizimden falan anlamam, burdan öğrendiğim bilgilerle paintte yaptım o tabloyu :).
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.