Şimdi Ara

Telefon Alırken Dikkat Ucuz Derken Yanmayın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
6.287
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • internette bazı telefonları çok ucuza satıyorlar bunlara güvenelim mi? ben güvendim ve o hataya düştüm siz düşmeyin!

sahibindende bazı telefonlar çok ucuz mesela şuanda normalde 1800 olan lg g4 ithalatçi garantili 1250 ye satılırken bir yerde 880 tl ye satılıyor. e tabi insan oo ne güzel demeden edemiyor, ikinci eli bile daha pahalı!! sonra nette araştırdığımda pek açıklama bulamadım. sahibindende bu fiyat aralığında satış yapan birden çok mağaza var; sahibinden herseyburada, rüzgar iletişim, demir iletişim, saray iletişim, abdullah bey... bunların adları önemsiz, farklı isimlerle açıp dururlar. hepsi 1-2 yıllık üye. sürekli farklı isimlerde açıyorlardır muhtemelen, ya da şikayetlerden kapatıldığı için üyelikleri, bunu yapıyor olabilirler. ayrıca burdan alıp 2.el olarak da satabilen kendini uyanık sanan bir kişi olabilir dikkat edin.

ürünün sıfır , kutulu , garantili olduğu , bu ürünün %100 orjinal olduğu, yurtiçi kayıtlı olduğu vs yazıyor açıklamalarda. Ve bir güven işareti vererek, telefonumuz belli, yerimiz belli, yerinde satış yapmayan yerlerden almayın, bu fiyattan aşağı olanlar sahte bizimki orjinal vs ikna teknikleri ile devam ediyor.

fotoğraflara baktığınızda evet bir dükkanda satışa sunulduğuna dair aldatıcı bir resim. ürün istanbul fatih aksarayda.. il dışı siparişte gelin dükkanımızdan elden alın diyor aradığınızda. gittiğinizde oralarda öyle bir dükkan olmadığını görünce arıyorsunuz telefonla. bir büroda satış yaptıklarını öğreniyorsunuz. DÜKKAN YOK. tamamen aldatmaya yönelik. bu bile dolandırıcı olduklarını gösteriyor.

aradığınızda ya da bürolarına gittiğinizde aman dikkat edin, öyle bir dilleri var ki gerçekten ikna kabiliyetleri çok yüksek insanlar, dediklerine inanma gibi bir gaflete düşmeyin. onlar her zaman en iyiler, ürünleri süper, hiç sorun olmayacağını garanti ederler.... ama inanmayın

ürünü bir telefoncuya incelettiğimde TOPLAMA ÜRÜN olduğunu söyledi. bir terim kullandı şuan hatırlamıyorum. parçalar birleştirilerek yapılan bir ürünmüş ne kadar doğru bilemiyorum gerçi. ama ürünler sorulunca amerikadan ithal deniliyor. oysa bazı araştırmalarım sonucu ürünlerin hongkong tan geldiğini öğrendim.

ürünü sipariş ettiğinizde fatura felan gelmiyor. istenince bir kart gönderiyorlar ürünü almıştır şu tarihte diye, fatura kesemeyeceklerini söylüyorlar.ürün açık kutuda ki o da orj. değildir belki içinde sahte 5tllik adaptör ile 5tllik yol kenarında satılan kullaklık çıkıyor. ki bunların orjinal fiyatları eklenince bir ithalatçı garantili ürünle aynı fiyata denk geliyor.

ürün imei kayıtlı diyor, evet kayıtlı ama sen lg g4 almışsın sorgulatıyorsun başka telefon modeli gözüküyor. arayıp şikayet edince de biz kayıtlı dedik, lafımızın arkasındayız, şuan kayıtlı değil mi diyor. evet kayıtlı ama siemens c45e kayıtlı. onlara göre bir kandırmaca yok. ve ürünün modeli farklı olduğundan güncelleme yapılmıyor. hadi yapılmasın, imei çakışması oluyor, ürün kapanıyor, yeni imei atıyorlar ve yine imei çakışması oluyor..

AYRICA DİKKAT ürünün toplama olduğundan mıdır nedir bilmem, iç kasasındaki imei ile *#06# ile sorgulatınca çıkan imei birbiriyle örtüşüyor sayısal olarak. ve bunu 2. el olarak satanlar burdan alıp satıyor olabilir daha yüksek fiyata aman dikkat edin muhakkak e devletten imei sorgulatın ve modelinin sizin telefonla uyup uymadığına bakın.

kısacası buralardan uzak durun, 2. el alırken de buradan kazıklanmış kişilerin sizi kazıklamasına izin vermeyin. e devletten kontrol edin, fatura alın. zaten dediğim gibi orjinal kulaklık, batarya adaptör ile ürün ithalatçı ürün fiyatlarına çok yaklaşıyor. ayrıca jelatini bile açılmamış bir ürün almış oluyorsunuz. belki burda açık ürünle sana kullanılmış bir ürün veriyor anlamazsın. ithalatçıya da paran yetmiyorsa da git paranın yettiği model al bunlara bulaşıp başını ağrıtma.. bu benden uyarı.

• siluet35 S kullanıcısına yanıt
    Öncelikle geçmiş olsun bende sizin gibi düşünüyorum, telefon konusunda ucuza kacmamak lazım.Ben de Quatro marka bir telefon aldım 1 yıldır nefret ederek kullanıyorum arkasında düzgün bir servis yok gönderiyorsunuz servise 1 ay sonra yazılım güncellemeyip geri gönderiyorlar. Bulaşılmaması gerekilen firmalar diye başlık açılması gerekir bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sunder

Öncelikle geçmiş olsun bende sizin gibi düşünüyorum, telefon konusunda ucuza kacmamak lazım.Ben de Quatro marka bir telefon aldım 1 yıldır nefret ederek kullanıyorum arkasında düzgün bir servis yok gönderiyorsunuz servise 1 ay sonra yazılım güncellemeyip geri gönderiyorlar. Bulaşılmaması gerekilen firmalar diye başlık açılması gerekir bence.

O bulaşılmaması gereken firmalara Sony'ide ekleyin. 200 TL fazla verdim Sony Türkiye garantili olsun diye keşki garantisiz alsaydım. Telefon 3 kez servise gitti hala sorunumu çözemediler.
  • Xiaomi alın keyfinize bakın

• Hepsiburada dan ithalatçı garantili telefon almayı düşünüyorum (satıcısı hepsiburada). Samsung Türkiye garantilisi ile ithalatçı garantili aradında 120 tl gibi bir fark var. İthalatçı garantili telefonların garantisini hangi firma yapıyor? Bir de siz ne önerirsiniz 120 tl fark verip Samsung Tr garantili almaya değer mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Toplama olsa ne farkederki.İkiside ayni isi giruyor.
    İmeisi siemense kayitlicolunca o telefon arama yapmiyormu.Ustelik daha ucuz.Sahsen ben 800 e orta seviye bir tel alacagima 800e toplama amiral gemisi almayi tercih ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: emirhanardgn

Hepsiburadadan ithalatçı garantili telefon almayı düşünüyorum (satıcısı hepsiburada). Samsung Türkiye garantilisi ile ithalatçı garantili aradında 120 tl gibi bir fark var. İthalatçı garantili telefonların garantisini hangi firma yapıyor? Bir de siz ne önerirsiniz 120 tl fark verip Samsung Tr garantili almaya değer mi?

Hepsi buradadan ithalatçı garantili samsung alan birisinin konusu vardı forumda. Birkaç kez sipariş etmiş hepsinde de kullanılıp formatlanmış telefon gelmiş. Geri iade etmiş sonra. Distribütör garantili ürünleri tercih etmek her zaman daha iyi. Şimdi vermeyeceğiniz 120 lira ileride daha fazla olarak farklı bir şekilde çıkabilir sizden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crista galli -- 13 Haziran 2016; 2:11:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çok şükür sonunda birisi bu konuya açıklık getirdi, öncelikle geçmiş olsun, benim de son zamanlarda çok kafamı kurcalıyordu, 2. el alıcama aynı paraya imei kayıtlı sıfır cihaz alırım diyordum ama bu satıcılara ne kadar güvenebilirim bilmiyordum internette epey bi araştırdım ama tatmin edici bir yazı bulamadım herkes çakmada olabilir orjinalde belli olmaz dedi, zaten bu işte bir sakatlık olmasaydı neden sadece sahibindene ilan verirlerdiki gittigidiyor gibi güvenli bir site varken,zaten yazkları yazılardan da belliydi yok google a girebilirsiniz yok google play den uygulama indirebilirsiniz sanki çok büyük marifetmiş gibi, kısaca yazı için çok teşekkür ederim artık bunlardan telefon almayı tamamen kafamdan sildim

• quote:

Orijinalden alıntı: crista galli

quote:

Orijinalden alıntı: emirhanardgn

Hepsiburadadan ithalatçı garantili telefon almayı düşünüyorum (satıcısı hepsiburada). Samsung Türkiye garantilisi ile ithalatçı garantili aradında 120 tl gibi bir fark var. İthalatçı garantili telefonların garantisini hangi firma yapıyor? Bir de siz ne önerirsiniz 120 tl fark verip Samsung Tr garantili almaya değer mi?

Hepsi buradadan ithalatçı garantili samsung alan birisinin konusu vardı forumda. Birkaç kez sipariş etmiş hepsinde de kullanılıp formatlanmış telefon gelmiş. Geri iade etmiş sonra. Distribütör garantili ürünleri tercih etmek her zaman daha iyi. Şimdi vermeyeceğiniz 120 lira ileride daha fazla olarak farklı bir şekilde çıkabilir sizden

Anladım hocam bende Samung TR garantili alıcam almışken tam olsun. Çok teşekkür ederim yardımınız için.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sahibinden dolandırıcı kaynıyor
  • rica ederim. hatta ve hatta sahibindende bunlar yorumları da kapatmış ki bu da bize sıkıntılı olduğunu gösteriyor.
  • Hocam ben bu abdullah bey denen adamdab gidip magazasindan görerek iPhone almayı düşünüyorum. Seri nosunu falan sorgulaticam kutusundan almadan. Orjinallik konusunda eminmisiniz. Kesin alma mi diyorsunuz?

• Sahibinden de Abdullah beyden bende alma yı düşünüyorum note 8 alışveriş yapan varmı acaba?

• alan oldu mu

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • BU tarz satıcılardan alınan telefonların hiçbirisi orjinal ambalajında değildir ve yanında orjinal şarj cihazları, kulaklıkları ve aksesuarları yoktur. Zaten bazıları ilanlarında "cihazlar orjinal, şarj aleti ve kulaklık 1. sınıf yan sanayidir" yazar.

Iphone'lara sonradan çakma IMEI atılamadığı için tamamı kayıtsızdır. Size "4 ay süreyle kayıtsız kullanabilirsiniz, bu süre sonunda siz pasaporta kayıt ettiremezseniz biz 280 TL'ye hallederiz" derler, ancak yapamazlar. Zaten normalde pasaport kaydı için 170 TL alıyor. Kimseden 100 TL'ye pasaprt kayıt hakkını alamazlar.

Android cihazlara ise "kayıtlı, kapanmama garantili" derler ancak bu cihazlara sonradan IMEI atılabildiğinden, kullanımdan kalkmış ne olduğu belirsiz hurda telefonların yada tamir için esnafa bırakılmış telefonlardan çalıntı IMEI numaralarını yazarlar. Siz Samsung Galaxy S7 Edge almışsınızdır ama telefon sorgulamada Nokia vs. çıkar. Telefonlara IMEI atılırken orjinal işletim sistemi yerine oynanmış yazılım attıklarından telefon çoğu zaman doğru düzgün çalışmaz, kitlenir, ısınır vs. Ayrıca siz telefona hiçbir güncelleme alamazsınız, çünkü cihazın içinde oynanmış android işletim sistemi ve çakma IMEI vardır.

Bu telefonlar genellikle yurt dışından arızalı, hurda telefonların getirilirek, burada tamir edilip sıfır kasaya konularak yeni telefonmuş gibi satılması esasına dayanır. Yada arızalı birkaç telefondan bir telefon yapılır yeni kasaya konur ve satılır. Toplanırken olabilecek en dandik bataryalar ve iç aksam kullanılır.

Yurt dışında bizzat telefon üreticileinin servislerinde tamir edilemediği için yenisiyle değişim yaptıktan sonra kendinde kalan cihazları tekrardan belirli ülkelerde kurdukları tamir servislerinde onarıp, sıfır kasa takıp yurt dışında "Refurbished" olarak satmaya çalıştıkları ürünler vardır. İşte o ürünler belirli zamanda satılamayıp telefon iyice gözden düşüp çöp olduğunda toptan olarak elden çıkarılır. Bu telefonlarda bizim gibi ülkelere kayıtdışı olarak bagajda gelir ve satışa sunulur. Şanslıysanız bu telefonlara denk gelirsiniz ancak dediğim gibi bunlarda ileri seviyede arıza nedeniyle tamir görmüş ve örneğim Samsung Galaxy S6 gibi devri bitmiş cihazlardır.

Tavsiyem bu tarz yerleden ve satıcılardan kesinlikle cihaz almayın, paranızı çöpe atmayın. Ucuza aldım derken ne olduğu belirsiz, donanımları sahte ve dandik, kısa zamanda bozulma ihtimali yüksek ve size hiçbir zaman tam randımanlı çalışmayacak bir cihaz almış olursunuz.

• Zeevac kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Naptınız ürün aldınız mı Abdullah Bey'den? 1 sene geçti akıllarda hala aynı soru. Bu adama güvenilir mi diye :) Ben de gidip dediğiniz gibi seri numarasını kontrol ederek almayı düşünüyorum ama hala kararsızım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedat1032 -- 3 Ağustos 2018; 11:30:7 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sedat1032

Merhaba,

Naptınız ürün aldınız mı Abdullah Bey'den? 1 sene geçti akıllarda hala aynı soru. Bu adama güvenilir mi diye :) Ben de gidip dediğiniz gibi seri numarasını kontrol ederek almayı düşünüyorum ama hala kararsızım.
    Ben de çok merak ediyorum. Şuan ilanı var sahibinden de 1750 tlye sıfır iphone 6s satıyor kutulu felan. Alayım mı almayım mı müallakta kaldım. Aynı satıcı abdullah bey.
  • Onlardan alacağınıza kapıda ödeme yapan zrt TV reklamlarından alın. Adamlar TV reklamı veriyor, masrafı çıksın. Gelen telefon maketini de asarsınız duvara, güzel bir hatıra olur.

Öyle yerlerden bir liralık alışveriş yapılır mı yaw

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 17 Ağustos 2018; 19:52:31 >
  • Son durum nedir? Bu kullanıcıdan ya da başka bir kullanıcıdan telefon alıp kullanan hiç kimse yokmu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.