Şimdi Ara

Telefon almayı düşünüyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba değerli büyüklerim,sevgili küçüklerim.1 ay içinde yeni bir telefon almak istiyorum ama ve bir kaç noktada yardımcı olmanızı istiyorum.Öncelikle telefonum dokunmatik mi klavyeli mi olmalı.Alacağım telefonun işletim sisteminin olmasını istiyorum.Bilgisayardan kolaylıkla oyun ve uygulama yükleyebilmek istiyorum.Ayrıca telefonda tema seçeneği olmalı.(şimdiki telefonum samsung gt-s5230 ve yeşil ve kırmızı olmak üzere sadece 2 tema seçeneği var)Kamerasıda 4-5 mp olsa iyi olur.Şimdilik aklıma gelen özellikler bunlar.Eklemem gereken özellikler varsa sizde yardımcı olabilirsiniz.Önerilerinizi bekliyorum.Özellikle tavsiye ettiğiniz telefonu kullanmış olmanız tercihimdir.Şimdiden teşekkür ederim.

• butce ver usta

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam,900-1000 liraya kadar bütçe var.Mezuniyet hediyesi olacağından Ailem için farketmez ama onlara da fazla para ödetmek istemiyorum.Sence telefon alırken hangi özelliklere önem vermeliyim?Almışken iyisini ve uzun süreli kullanabileceğim bir telefon istiyorum da.İlgin için teşekkürler.

• S3Mini veya Ace 2 olabilir düşük yollu performans ürünleri olarak.
  • Samsung Galaxy S III Mini veya S Advance tavsiye ederim.Olmadı Ace 2.
  • Sony xperia sp yi incelemeden telefon alma derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmtottroglu

Hocam,900-1000 liraya kadar bütçe var.Mezuniyet hediyesi olacağından Ailem için farketmez ama onlara da fazla para ödetmek istemiyorum.Sence telefon alırken hangi özelliklere önem vermeliyim?Almışken iyisini ve uzun süreli kullanabileceğim bir telefon istiyorum da.İlgin için teşekkürler.

hocam android istersen lg l9 veya s3 mini olabilir ekran buyuklugune gore karar verirsin ama ben ios isterim dersen iphone 4s bulabilirsin 2.el

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sevgili arkadaşlar.Peki bir telefon alırken sizce hangi özelliklere dikkat etmeliyim?Telefon seçerken hangi özellikler olmazsa olmaz?Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?Her telefonda bir sürü özellik var ve bazı özeliklerin göz boyamak için yapıldığı net.Telefonun önemli özelikleri hangileri olmalı?
  • Neye göre bunları tercih etmeliyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayakkus

Sony xperia sp yi incelemeden telefon alma derim.

İncelediğim kadarıyla gerçektende albenisi olan bir telefon ama fiyatı biraz fazla gibi geldi.
  • quote:

quote:

İncelediğim kadarıyla gerçektende albenisi olan bir telefon ama fiyatı biraz fazla gibi geldi.

Bi kere alıyorsun sonuçta

• quote:

quote:

quote:

aynen bir de uzun sure kullanayim diyorsun, s3 mini s advance gibi cihazlar simdiden guncelligini yitiriyor. S advance var bu arada bende

• S3 Mini tavsiye ederim size.
  • Yani hatta hiç düşünme xperia sp al bence

• quote:

Sevgili arkadaşlar.Peki bir telefon alırken sizce hangi özelliklere dikkat etmeliyim?Telefon seçerken hangi özellikler olmazsa olmaz?Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?Her telefonda bir sürü özellik var ve bazı özeliklerin göz boyamak için yapıldığı net.Telefonun önemli özelikleri hangileri olmalı?

İlk önce telefonun ramine bak.512 MB ve altıysa geç onu.En az 768 MB üstü al.

İşlemcisi tek çekirdek olmasın.Çift çekirdekli 1000 TL'nin altında birçok seçenek var.Onlardan birini alabilirsin.

Kamerasının flashı olsun.

Telefon güncelleme alıcak mı almıycak mı ona dikkat et.Kesin almayacak olanları ele.Bak ben Motorola Atrix kullanıyorum,resmi ICS bile gelmedi.Şimdi 3.1 Kernel çalışması tamamlanınca ICS/JB'ye kavuşacağız.Kimse telefonun kendi firmasının yayınladığı resmi güncellemesi kadar stabil bir Rom sunamaz.Custom Romların birçok eksik yönleri olabiliyor.Ama firma tarafından yayınlanan Romlarda eksiklikler varsa,zaten ufak güncellemelerle onlarda düzeltiliyor.Genellikle orijinal ICS/JB romlarda sarj sorunu oluyor.GB'den geçiş yapıldığında ondaki performansı alamayabiliyorlar.Bu birazda firmanın önemsemeyişinden veya bu telefonda ICS/JB güncellemesi aldı,demek için yapılan göz boyama oyunları olabiliyor.Ama ben yinede orijinal ICS/JB romdan şaşmazdım.

Telefonun ekran kartına ( GPU ) dikkat et.

Ekran boyutuna ve kullanılan ekran paneline.Artık onun doğru adı panelmi tam emin değilim ama örnek verirsem anlarsın.Örnek ; AMOLED,LCD,TFT...

Renk derinliğine. ( 16M > 256K )

Batarya mAh değeri.

Son olarak Kamera MP,dahili hafızası,telenun tipi ve kasası,kullanılan malzeme kalitesi vesayre geliyor.

Ben şahsen bu şekilde telefon seçiyorum.

Not : Bütçeni göz önüne alarak yukarıdakileri yazdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tíara`S -- 18 Mayıs 2013; 11:52:24 >

• quote:

quote:

quote:

Hocam,yine haklısın.Kafamda bu modeli tutacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cyber518

quote:

quote:

quote:

aynen bir de uzun sure kullanayim diyorsun, s3 mini s advance gibi cihazlar simdiden guncelligini yitiriyor. S advance var bu arada bende

Hocam haklısında,uzun süreli dediğim nasipse 2-3 sene.Şöyle düzelteyim.Baba parasıyla son telefonum olacak diyelim.Bir öğretmen adayı olarak atanırsam,telefoncuya gideceğim bana en pahalısını verin diyeceğim ama şimdilik 2-3 senelik ömrü olan,orta karar bir şey olsa idare eder :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam,yine haklısın.Kafamda bu modeli tutacağım.

Kullanıcıya sundugu belli bildigimiz kadarıyla kamera iyiye yakın led ışık ve tasarım iyi performans iyi diyolar şimdilik ve en önemlisi bataryası 2370 mah çok iyi bence objektif kullanıcı yorumlarını okuyup eksikliklerini gördükten sonra seçim yapılır

• ithalatçı garantili s3 al
  • Eyv.hocam.Bu forumun bu yanını seviyorum.Kimse bana ne demeden,üşenmeden yardımcı oluyor.Epey bi analiz yapmışsın.Demek ki,ram-çekirdek v.b. konularda aşağı yukarı bilgisayarlarla aynı kriterlere bakmakta fayda var.Bunlara dikkat edeceğim.Tekrar sağolasın.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.