Şimdi Ara

Telefon calinca mobil veri kopuyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
11.466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun bir suredir telefon caldiginda yada arama yaptigimda internet baglantisi kopmakta. Ve telefonu router olarak da sürekli kullanmakta oldugum icin gercekten cok can sıkıcı bir durum oluşturuyor. Nadir olarak kesilmeden calismaya devam ettigi de oluyor gorusme esnasinda. Gercekten aklima bir sebep gelmiyor calismamasi icin cunku bu teknoloji (DTM) bildigim kadariyla 2009 itibariyle operatorler tarafindan kullaniliyor, ayrica eski telefonlarim olan ONE S ve ONE M7 de hic yasamamistim bu sikintiyi, bu telefonda da son bir senedir oluyor. Telefon HTC M8 (orjinal stock rom android 5.0.1) operator ise Vodafone. Onerileriniz icin simdiden tesekkurler.

Not: her sebeke ayarinda durum ayni sekilde devam ediyor. (2G, 3G, 2G&3G, 2G&3G&4G)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozthewiz -- 10 Aralık 2015; 23:31:34 >

• Vodafone de bir kişi daha paylaşmıştı koptuğunu
    Ayarlarının sadece 3g ise kopmaması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynı durum bende de mevcut son zamanlarda farkettim. Hattım Vodafone

EDIT:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TekniKerim -- 10 Aralık 2015; 22:53:16 >
  • Bunu vodafone son zamanlarda bilincli olarak uyguluyor. Hem telefon hem de internet baglantisina ayni anda artik izin vermiyor. Avea ve turkcellde boyle bir kisitlama yok. Benim de basima baya gelince arastirip sorunun vodadoneden kaynaklandigini anladim. Tahminimce kapasite yetersizliginden dolayi boyle onlem almaya calisiyr olabilirler. Su 4g gelse de artik kurtulsak.

• Aramalarda Avea'da da aynı şekilde 3g net bağlantısı kesiliyor
    Avealı biri denesin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vodafone da kesiliyor aynen dogal olarak hd sesten normal sese donusuyor konusmalar.

• scoopi kullanıcısına yanıt
    Abone 3G görüntülü gürüşme yapsa sebep olacağı trafik 64kbit, bu trafikten sakınmayacağına göre abone telefonla konuşurken İnternet kullanmasın ki o esnada bari biraz frekans kaynağımı ve kapasitemi diğer kullanıcılara ayırayım mantığı ile bakıyor belki. Gerçi WCDMA ses görüşmesi de bildiğim kadarıyla aynı 5MHz kanaldan iletiliyor. Belki santral tarafında bir şeyler gerekiyordur da, ilginç bir durum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • benım telefonda 3g arama sırasında veriyi kapat ayarı var pil tasarruf modunda snedede oyle olabılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: cronaldo2

benım telefonda 3g arama sırasında veriyi kapat ayarı var pil tasarruf modunda snedede oyle olabılır
    Daha once dikkat etmemistim, guc tasarrufu acikken ve kapaliyken denedim malesef ayni sorun devam ediyor. Zaten HTC guc tasarruf modlarinda o konuya yonelik bir engelleme yok.

Bir baska operatore ait sim kart ile denemek gerekiyor sanirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

Aramalarda Avea'da da aynı şekilde 3g net bağlantısı kesiliyor
    Avealı biri denesin

Hayır, yanlış bilgi...

AVEA "Surf&Talk" teknolojisini daha önce tanıtmıştı. Bu teknoloji ile aynı anda hem internette dolaşabilir hem de çağrılarınızı yapabilirsiniz. Denediğimiz zaman mükemmel çalıştığını da görmüştüm

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • tubytube kullanıcısına yanıt
    daha önce tanıltı doğru diyorsunuz Fakat aynı durum bende de var telefonla konuşurken 3g bağlantısı sağlanamıyor.
    Yer: Ankara
  • Ben angara mamak ta 2010 da askerde 5800 ile bağlanıp konuşuyordun

Bursa da sorun yook denendi avea da

• Öyle olsa 5dk durmam o operatörde, bence başka operatöre geç taahhut yoksa

• quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

Aramalarda Avea'da da aynı şekilde 3g net bağlantısı kesiliyor
    Avealı biri denesin

Geçen sene dediğiniz gibi kesiliyordu PttCell'de. Bu sene kesilmiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plumbium1 -- 21 Aralık 2015; 8:04:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scoopi

Bunu vodafone son zamanlarda bilincli olarak uyguluyor. Hem telefon hem de internet baglantisina ayni anda artik izin vermiyor. Avea ve turkcellde boyle bir kisitlama yok. Benim de basima baya gelince arastirip sorunun vodadoneden kaynaklandigini anladim. Tahminimce kapasite yetersizliginden dolayi boyle onlem almaya calisiyr olabilirler. Su 4g gelse de artik kurtulsak.

En ilginç sorunda bende.

Benim telefon çift hatlı. Vodafone hattıma sms gelince Turkcell in interneti kopuyor.
    10 15 saniyeligine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TEKİN 1881 -- 21 Aralık 2015; 13:23:43 >
  • yok artik:D yan komsularinkini de koparmiyorsa iyidir, mubarek sim kart degil jammer:S bizimkilerin kopmasina sasmamak gerek bu durumda:) vodafone hakikatan en hizli interneti sagliyor ama sanirim bu tip dezavantajlar ile ozel bi bantgenisligi ayirma durumu vs var belli ki. umarim lte ye gecildiginde bu problemler kalmaz. yurtdisina gitmeyecek olsam turkcelle gecerdim, gercekten sinir bozucu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.