Şimdi Ara

telefon hattından modeme kablo çekme? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ya o pnseye para vermeye gerek yok , gıt bı pc tamırcısı yada ınternt cafecıden odunc al , tek seferlık ıs ıcın ona para verılırmı , sonra n ısıne yarayacak tekrardan .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • vahapcemil kullanıcısına yanıt
    Tek seferlik olacağını nerden biliyorsun ? belki bir ara kablosu kopacak kablo değiştirecek belki kablonun uclarını adam tam basamıyacak birdaha uzaktaki adamın peşine düşecek bir pense yüzünden üstelik 10 lira için. Eğer milimetrik çalışabiliyorsan aletlerinde varsa kimseye minnet etmezsin. Alet olmadan ordan buraya gezer durursun birde başkasına yaptırmaya çalışırsan servis ücretini toka edersin. Bir kenarda bir alet kutunuz gerekli aletleriniz olsun kardeşim. zamandan ve paradan tasarruf edersiniz bir şeyler öğrenirsiniz..bilmiyorsunuz demiyorum sözüm bilmeyen kesime.
  • quote:

Orijinalden alıntı: desperadotr

Tek seferlik olacağını nerden biliyorsun ? belki bir ara kablosu kopacak kablo değiştirecek belki kablonun uclarını adam tam basamıyacak birdaha uzaktaki adamın peşine düşecek bir pense yüzünden üstelik 10 lira için. Eğer milimetrik çalışabiliyorsan aletlerinde varsa kimseye minnet etmezsin. Alet olmadan ordan buraya gezer durursun birde başkasına yaptırmaya çalışırsan servis ücretini toka edersin. Bir kenarda bir alet kutunuz gerekli aletleriniz olsun kardeşim. zamandan ve paradan tasarruf edersiniz bir şeyler öğrenirsiniz..bilmiyorsunuz demiyorum sözüm bilmeyen kesime.

Belkı oyle olur belkıde olmaz , her belkı olan ıhtımalı kesın hale getırmek ıcın yapılan masraflarda konomık olmaktan uzak bırakabılır kısıyı . Tabı o pnseyı alıp almamak trcıh meselesı ama tekrar kullanmayacagını kndısıde soylemıs belkı kullanır ama ıste "belkı" , ben fıkrımı soyledım , varsa ımkanınız rıca edın ıkı hap takıcam kablonun ucuna dersınız tamam . Imkanınız varsa goturun kabloyu ucretsız bıle takar blkıde . Yoksa ıstrsenız yuz tan pense alın bnım ıcın hıc bır sorun yk :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• vahapcemil kullanıcısına yanıt
    Benimki sadece bir tavsiye. Kendi ekonomik şartlarımızla zaman ve tasarruf açısından kendi işimizi yapabildiğimz yerde sınırlarımızı bilerek yine kendimiz yapmalıyız derim. Bir yerden sonra ustanın işinide yine ustaya bırakmak lazım. Dükkanımdaki ürünlerin satışına bağlı olarak bir ara bianalarımızda kablosuz network IP Kamera işine el attım 2000 TL bir harcama yaptım. antenler, erişim cihazları, adaptörleri, cat6 kablolar içeriyordu. Erişim cihazlarının ayarlarını anlamak 1-2 haftamı aldı her biri IP le ulaşılan 7 sayfa ayar içeriyordu bir modem router gibi. Neticede öğrendim. Her biri birbirine kablosuz köprü atabilen ve bulunduğu alana tekrarlama yapabilen güzel şeyler. Servis gelip yapsaydı benden satine 100 $ alacaktı. eminim 2-3 saati bulacaktı 5 istasyon içeriyordu. O para bir zaman zarfında cebimde kaldı. kablosuz network sistemlerini hiç kurmamıştım. Ama azim ederek karlı çıktım. Elinizden bir şey gelmez demiyorum ama işin temelini sadece öğrenilirse gerisi ip söküğü gibi geliyor. Burda anlattıklarımdan kastım yapabileceklerinize zaman ayırın başkalarını zengin edeceğinize kendinizi zamandan ve paradan tasarruf edin.

• desperadotr kullanıcısına yanıt
    Soyledıklerınıze katılıyorum .

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • forzatunga F kullanıcısına yanıt
    A noktasına bir tane splitter bağlayarak halledilebilir ama çok iyi su izolasyonu yapmanız lazım. Bunun yerine telefon ve modemin hemen önüne birer tane splitter bağlayarak çözülebilir diye düşünüyorum. Denemedim ama bu şekilde de çalışması lazım.
     telefon hattından modeme kablo çekme?
  • windhunter kullanıcısına yanıt
    evet aklımdan geçmişti böyle bir şey önce bunu deniyeyim olursa temiz olur.teşekkürler
  • arkadaşlar kobloyu çektim.belki başkalarına da yardımcı olur nasıl yaptığımı anlatayım.

balkondan geçen hat kablosunu kesmeden sadece 4 cm'lik kısmını soydum.Yukarıda fotoğrafını koyduğum bağlantı kablosunun civatalarına birbirine temas ettirmeden dolayıp civataları sıktım.karşıdaki civatalara da 25 metre bir ucunda rj11 soket olan bildiğiniz telefon kablosunu bağladım.Ana hat telefon kablosu bağlantı kutusundan çıkıp üst kata aynı yolundan devam etti.

windhunter ın söylediği gibi bu hattın sonuna bir splitter koyarak line>>>>modem şeklinde bağladım.
    üst kattaki telefonun önüne de bir splitter koydum ve line>>>>phone olarak bağladım.

tarifem 20 mb'e kadar hipernet.
    hem üst kattan hem de alt kattan 23 mb hızı gördüm speedtest sitesinde.

yardımcı olan herkese teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.