Şimdi Ara

telefon hattından modeme kablo çekme?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.899
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

iyi forumlar.

Şöyle bir problemim var.Balkonun hemen yanından geçen bakır telefon kablosundan direk ilk kattaki modeme kablo çekmek istiyorum ancak üst kattaki telefonun da çalışmaya devam etmesi gerekiyor.Üst kattaki splitterdan hat çekersem matkap filan lazım olacak pimapeni delmem gerekecek hazır tel hattı zaten balkondan geçerken içeriye alayım dedim.

Nasıl yapıcam?
    Tel hattından modem bağlantısı yaptığım nokta da ayrı bir aparat kullanmam gerekiyor mu?ne tür bir kablo verimli olur?
    Şimdiden teşekkürler.

• ana hatta bir splitter takacaksın sonra modemle giden tarafa birde telefona giden tarafa kablo çekeceksin ben zaten ne demek istediğini çözemedim
  • şimdi hocam şöyle, bu balkondan geçip üst kata giden kablo böyle 2'li kalın sert bir kablo aşağıdaki resimdekine benziyor.Bu kablo üst katın duvarındaki sadece kendi geçebileceği küçük bir delikten geçerek önce küçük dikdörtgen bir kutuya gidiyor orada kablo değişiyor bildiğimiz yumuşak ucunda telefona giren soket olan kablo ile telefona bağlanıyor.

Ben üst kattaki o noktaya bir splitter koyarak tekrar aşağıya kablo çekebilirim aslında ancak o zaman hem yeni delik açmam gerekecek hemde kullandığım kablo miktarı artacak.Hazır ana hat balkondan geçerken ,o noktadan modeme bağlantı çekebilirmiyim? ama yukarıdaki telefonunda aynı şekilde çalışması lazım.Daha doğrusu ben bağlantı yaptıktan sonra üst katın duvarına giren o kabloyu değiştirmemeliyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzatunga -- 26 Şubat 2014; 21:20:18 >

• Sanırım şekli güncellersem daha iyi anlaşılacak.

A ve B noktaları arasındaki kabloyu değiştirme şansım yok.O eskisi gibi üst kata devam edip aynı delikten içeri girmeli.
  • şimdi şöyle yapmalısın.ana hat kablosu geliyor modemin olduğu kata o katta sen o kablonun ucunu kesip orada bu kbloya bir spliyyer takacaksın. bu splittrdan üst kata bir telefon kablosu çekeceksin eğer çekmek istemiyorsan üst kata normalde çıkan o kabloyu splittere takacaksın. yani sanin o kabloların ucuna telefon kablosu ucu çakman lazım . daha basit anlatayım kablo geldi eve o kabl üst kata kadar çıkıyor
    sen o kabloyu alt katta biryerinden kesip kestiğin uca splitteri takacaksın line kısmına.sonra tefon yazan kısma üst kata devam eden kabloyu takacaksın. sonra modem yazan yerede modeme giden telefon kablosu ayarlayıp takacaksın. bukadar. burda seni aşan tek konu uç takabilmek kabloya
  • anlaşıldı çok teşekkürler.Uç olayını bir şekilde hallederim artık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: forzatunga

anlaşıldı çok teşekkürler.Uç olayını bir şekilde hallederim artık.

balkondan giden kablo uzun ömürlü kablolardandır muhtemelen ondan kalındır.
  • jackal___61 kullanıcısına yanıt
    hocam aşağıdaki resimde üst taraftaki dışarıdan gelen kablo, aparat ile kablo değişerek splitter a gidiyor sanırım bende bu aparattan kulanıcam hem de iki tane galiba?

ana hat>>>>aparat>>>cat6>>>splitter>>>>>cat6>>>>modem
    .................................................. |
    .................................................. |
    ...................................................|
    ...................................................|
    ................................................cat6>>>>>aparat>>>>kestiğim ana hat>>>>telefon

doğru mudur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzatunga -- 27 Şubat 2014; 0:09:05 >

• Sizin takacağınız splitter zaten telefoncularda satılıyor. Bir tarafı tek giriş diğer tarafı iki çıkış. Çıkışta bir telefon ve modem çıkışı var...Ana hat üzerinden bunu yapabilirsiniz, hat kesilmez...
  • kelkirpi kullanıcısına yanıt
    yalnız splitter girişleri hep bu şekilde onu nasıl dönüştürücem?
  • forzatunga F kullanıcısına yanıt
    Orta kalite bir Cat5 ve telefon jack takabilen ikisi bir arada penseler var. Takarken telefon jack'inin 3-4 üncü sıralarına gelecek şekilde ortalar ve penseyle sabitlersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desperadotr -- 27 Şubat 2014; 0:47:31 >

• desperadotr kullanıcısına yanıt
    teşekkürler.bu pensi nereden satın alabilirim?Telefoncularda filan varmıdır?
  • forzatunga F kullanıcısına yanıt
    Elektrik elektronikçilerde rahat bulabilmen gerekir. jack da dikkat et bazıları çat diye kırılabilen jacklar satıyorlar benim zamanımda öyleydi. Nerde ikamet ediyorsun bilmiyorum ama İstanbulda bu işin toptancıları İstanbul / karaköy - Tahtakale civarları.
  • desperadotr kullanıcısına yanıt
    tamam hocam sağolasın.
  • penseyi almaya kalkarsan fiyat sana biraz pahalı olur dostum bilgine. git bi tane telefon kablosu al 1-2 metrelik ve onu ortadan kes iki tarafını da kullan. çakmakla uçlarını açarsın. herkes internetinin sağlıklı olmayacağını söyler ama benim hat 8 mt ötede telefonun yanında. camdan giriyor splitter a ve telefona geçiyor. modemin kablosunu da ordan buraya uzattım bi kaç kere kapı altından geçerken kopma oldu tekrar ekledim. 4 yerinde filan ek vardır ama öyle kopma hızdan düşme gibi bi sorunum yok. düzgünce birleştirir ve bantlarsanız sorun olmaz. ve ekonomik bi çözüm olmuş olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Envy_16

penseyi almaya kalkarsan fiyat sana biraz pahalı olur dostum bilgine. git bi tane telefon kablosu al 1-2 metrelik ve onu ortadan kes iki tarafını da kullan. çakmakla uçlarını açarsın. herkes internetinin sağlıklı olmayacağını söyler ama benim hat 8 mt ötede telefonun yanında. camdan giriyor splitter a ve telefona geçiyor. modemin kablosunu da ordan buraya uzattım bi kaç kere kapı altından geçerken kopma oldu tekrar ekledim. 4 yerinde filan ek vardır ama öyle kopma hızdan düşme gibi bi sorunum yok. düzgünce birleştirir ve bantlarsanız sorun olmaz. ve ekonomik bi çözüm olmuş olur.

arkadaşa katılıyorum sadece 2 tane uc için pense alma kablo alıp kesmek iyi fikir. acık uclarını aparata gireceksin o yüzden zaten bir tarafının sana acık olması gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi legendofbedwyr -- 27 Şubat 2014; 2:20:49 >

• eyvallah arkadaşlar dediğiniz mantıklı.
  • Sorunun sahibi param yok şu işi basitten halledelim dememiş. O pensenin benzerlerinden 10 TL olanını kullanıyorum işimi görüyor. Mecbur splitter kullanacağım diyor. Bu işin nizamisi budur. Söylediğiniz şekilde bağlantı yapanların çok servisine gitmişimdir bu zamana kadar. Teknik ve nizami uygulamadan uzak bağlantılardan ancak gazoz ağacı olur.
  • evet hocam baktım nette 10 tl ye var bu penslerden ama tekrar kullanma olasılığım çok düşük ve asıl sorun düzgün çakmayı becerebilirmiyim? hazır kabloyu ikiye bölmek daha kolayıma gelcek açıkcası.

O yukarıda fotoğrafını koyduğum aparatı kullanmak zorunda olduğum için kendimde çaksam bir ucu açık kalacak çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi forzatunga -- 27 Şubat 2014; 2:46:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: desperadotr

Sorunun sahibi param yok şu işi basitten halledelim dememiş. O pensenin benzerlerinden 10 TL olanını kullanıyorum işimi görüyor. Mecbur splitter kullanacağım diyor. Bu işin nizamisi budur. Söylediğiniz şekilde bağlantı yapanların çok servisine gitmişimdir bu zamana kadar. Teknik ve nizami uygulamadan uzak bağlantılardan ancak gazoz ağacı olur.

sen büyüksün. en iyisini sen bilirsin saygılar
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.