Arkadaşlar enteresan bir şey ile karşılaşıyorum 2-3 gündür. Tarifem "Sınırsız Redli" değil öncelikle onu belirteyim. Telefonumun internetini usb kablosu ile bilgisayara paylaştırıyorum. Gündüzleri genellikle 20 mbitin altına düşmüyor. Yani bağlantı ve sinyal kalitesi gayet iyi. Hatta "Network Cell İnfo Lite" uygulamasında "RSRP" değerim -75 ile -85 arasında geziyor. Gelelim enteresanlığa. Valorant oynarken evin internetinden (ttnet) hanım dizi ya da sosyal medyada gezerken haliyle ping artıyor. Ben de pingden etkilenmemek için telefonumun internetini bilgisayara usb kablosu ile paylaştırıyorum. Bir süre gayet iyi şekilde oyun içinde 50-60 ping ile oynuyorum. Tabi telefonda da aynı anda sinyal kalitesini gösteren "Network Cell İnfo Lite" uygulaması da açık. Ortalama -80 ile -77 arasında geziyorken birden bire -105 , -110 seviyelerine çıkıyor ki bu sinyal kalitesi epey azalmış anlamına geliyor. Bunun sonucu olarak da ping epey yükseliyor ve geceleri 40-50 mbite kadar çıkan hızım 3-5 mbite düşüyor. Şimdi diyeceksiniz ki sinyalde dalgalanma olur, işin enteresanlığıda buradan geliyor. Telefon ile bilgisayarın bağlantısını kestiğimde yani usb kablosunu çıkardığımda 30 sn - 1 dakika içinde sinyal yine eski kaliteli haline dönüyor. Acaba vodafone bu tür internet haklarını farklı platformda kullanmaları engellemek için bir önlem almış olabilir mi? Ki böyle bir şey olursa "Sınırsız Redli" tarifesinin de pek bir önemi kalmıyor. Bu konuda fikri olan var mı? |
Telefon İnternetini Bilgisayarda Kullanmak
Günümüzün mobil dünyasında, telefonunuzun internet bağlantısını bilgisayara aktarma ihtiyacı duyabilirsiniz. Bu, taşınabilir bir modem kullanmak, USB bağlantısı kurmak veya Bluetooth aracılığıyla bağlantı kurmak gibi çeşitli yöntemlerle yapılabilir.
Telefonunuzun internet bağlantısını bilgisayara bağlamak için aşağıdaki adımları izleyebilirsin:
Taşınabilir Modem Kullanma
- Telefonunu USB kablosuyla bilgisayara bağla.
- Telefon ayarlarında "USB Bağlantısı" veya "Tethering" seçeneğini etkinleştir.
- Taşınabilir modem olarak kullanmak istediğin bağlantı türünü (Wi-Fi, Bluetooth veya USB) seç.
USB Bağlantısı Kurma
- Telefonunu USB kablosuyla bilgisayara bağla.
- Bilgisayarda, "Ayarlar" > "Ağ ve İnternet" > "Mobil Nokta" bölümüne git.
- "USB Bağlantısı" seçeneğini etkinleştir.
Bluetooth Aracılığıyla Bağlantı Kurma
- Bilgisayarda Bluetooth'u etkinleştir.
- Telefonunda, Bluetooth ayarlarına git ve bilgisayarını eşleştirme listesinde bul.
- İki cihazı eşleştir.
- Eşleştikten sonra telefon ayarlarında "İnternet Paylaşımı" seçeneğini etkinleştir.
Bağlantı kurulduktan sonra, bilgisayarın telefonunun internet bağlantısını kullanabilecek. Ancak, operatörünüzün veri kullanım limitlerini ve ücretlerini kontrol etmeyi unutma.
Telefon internetini bilgisayarda kullanmak, hareket halindeyken bağlantıya ihtiyaç duyduğunda veya ev veya ofis internetin kesilmesi durumunda kullanışlı bir çözüm olabilir.