Şimdi Ara

Telefon kendi kendine internet kullanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.309
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kullandığım tarifedeki internet kullanım hakkım bittiği için ek 1GB internet paketi almıştım. Aldığım günün akşamı, doğru dürüst birşey yapmamış olmama rağmen bitmişti 1GB. Dün dışarı çıktığımda lazım olur diye tekrardan 1GB ek paket aldım saat 19:51'de. Saat 20:22'de sms geldi kullanım hakkınız bitmiştir diye. Bir saat bile olmadan, telefonu cebimden dahi çıkarmamış olmama rağmen kendiliğinden veri çekmiş telefon bir yerlerden. Instagram'a baktığımı hatırlıyorum çok kısa bir süre fakat onun da olacağını sanmıyorum çünkü sosyal medya için ayrı bir kullanım hakkı var.

Turkcell ile görüştüm, o saatlerde internet tarayıcısından kullanım olduğunu söylüyorlar, fakat hangi site belli değil. Apple destek ile görüştüm, onlar da hangi site olduğunu öğrenemeyeceklerini söylediler. Belirttiğim saat aralığına ait veri kullanımı Turkcell'e göre aşağıdaki gibi:

14 Temmuz 20:22:09 internet Akıllı Fatura Ek 1 GB 154.339,47 Kb 0 TL
    14 Temmuz 20:05:43 internet Akıllı Fatura Ek 1 GB 445.315,42 Kb 0 TL
    14 Temmuz 19:52:03 internet Akıllı Fatura Ek 1 GB 448.920,38 Kb 0 TL
    14 Temmuz 19:51:36 2222 Akıllı Fatura 1 Adet 0 TL

Telefonun ayarlarından (iphone 8 / ios 11.4.1) hücresel veri kısmından hangi uygulamanın ne kadar kullandığına baktığımda 1GB ve üzeri kullanım sadece Instagram ve Safari için söz konusu. Sırasıyla 3.3GB ve 3.6GB şeklinde. Fakat bunun ne kadarı hangi zaman aralığını kapsıyor belli değil. Arama süresi 11 saat diye belirtiyor sadece en altta.

Uygulama güncellemesi desem sadece Wi-fi üzerinden olacak şekilde ayarlı. Veri kullanımında da App Store 270MB gözüküyor zaten.

Sizce neden olabilir bu başka? 2 günde 2GB internet için faturaya ek 24 TL ödedim ama hiç kullanamadım o interneti. Kendiliğinden eridi gitti. Tekrar ek paket almaya korkuyorum artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreDZ -- 15 Temmuz 2018; 9:38:13 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.