Şimdi Ara

Telefon sattım.. adam kimlik fotokopisi istedi bi bakarmısın forumdaşlarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
6
Cevap
1
Favori
6.713
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
Şehir #İzmir İlan Türü #Satılık Apple #Cihaz
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İphone 6 sattım az önce elden sattım izmirden. 0 kapalı kutu cihazdı. Parayı aldım. Adam kimlik fotokopisi istedi kırtasiyeden çektirdik. Altına şu imei nolu iphone 6 cihazı şu kişiye sattım diyip telefon numaramı yazıp imzaladım. Kimlik fotokopsinin üstünede büyükçe telefon satışı için yazdık.

Daha önce telefon satmadıgım için bilmiyodum böyle bişeyi. Doğru olanımı bu? Yoksa taklayamı geldim?
    Adam kimligimle bişey yapabilirmi? Cahılım soruyom cevaplarsanız sevinirim PM atabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Yapay Zekanın Yanıtı

Telefon Satarken Kimlik Fotokoposisi Vermek

İkinci el telefon satarken veya alırken güvenilirlik açısından kimlik fotokopisi talep edilebilir. Bu işlem, aşağıdakiler gibi çeşitli amaçlara hizmet eder:

• Kimlik Doğrulaması: Kimlik fotokopisi, satıcının veya alıcının kimliğini onaylamak için kullanılabilir.
    • Güvenlik Önlemi: Telefoncuya telefon satarken kimlik fotokopisi vermek, çalıntı veya kayıp telefonların satışını önlemeye yardımcı olur.
    • Yasal Sorumluluk: Bazı durumlarda, ikinci el telefon satarken veya alırken kimlik fotokopisi vermek yasal bir zorunluluktur.

Ancak yeni kimlik fotokopisi vermek tehlikeli olabilir. Kimlik bilgilerinizin yetkisiz kişilerin eline geçmesi, kimlik hırsızlığına yol açabilir. Bu nedenle, kimlik fotokopisi vermeden önce aşağıdaki önlemleri almanız önerilir:

• Kimliğini talep eden kişinin güvenilir olduğundan emin ol.
    • Kimlik bilgilerinizin fotokopisini vermeden önce fotokopi üzerinde "İkinci El Telefon Satışı İçin Kullanılır" yazın.
    • Fotokopinin sadece satıcı veya alıcı tarafından kullanılmak üzere olduğunu açıkça belirtin.

Sonuç olarak, güvenilirlik sağlamak için ikinci el telefon satarken veya alırken kimlik fotokopisi vermek yaygın bir uygulamadır. Ancak kimlik bilgilerinizi korumak için gerekli önlemleri almak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Amcui kullanıcısına yanıt
    Adam kendini garantiye almış bir sıkıntı olmaz.

• Genellikle bunu telefon dükkanlarında yaparlar,çalmadım bak aldım demek için ve sizde prosedür olarak doğru yapmışınız.ama nihayetinde tüm kimlik bilgilerini vermiş oluyorsunuz,karşı tarafın insafına kalmış,fotokopiyi kullanamasada,kimlik bilgilerin onda,ınş birşey olmaz,içini ferah tut.
  • Sorun yok mecbur öyle olacak. İkinci el telefon alan arkadaşlar kesinlikle aynı işlemi yapmasını şiddetle tavsiye ederim. Başınız rahat olur.
  • Eyw hocalarım rahatladım

Bu kullanıcının dükkanına eklenen son 4 ürün

• Yapılan işlem yerinde ve doğru olanı hocam
    İleride çalıntı bs gibi durumlarda savcılık cihazı kimden aldığını ispat et diye soruyor şahısta kendisini güvenceye almak için doğru olanı yapmış sıkma cwnını problem olmaz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.